.
Κατηγορία Μοτοσυκλέτες
Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 17:19

Όλα τα Νέα Μοντέλα του 2022

Η ροή νέων μοντέλων 2022 από όλους τους κατασκευαστές, συγκεντρωμένη σε ένα σημείο με διαρκή ενημέρωση στη διάρκεια της χρονιάς με ό,τι νέο παρουσιάζεται.

Η δεύτερη πιο περίεργη χρονιά της ζωής μας μετά την περσινή φτάνει στο τέλος της, ξανά χαμένη στη δίνη μιας πανδημίας, αλλά με σαφώς καλύτερους όρους πλέον από το 2020 – κάτι οι εμβολιασμοί, κάτι η απροθυμία να επιστρέψουμε στις καθολικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας, η εικόνα δείχνει αρκετά πιο “φυσιολογική”.

Εξίσου φυσιολογικό είναι το γεγονός πως φέτος δεν έχουμε την ίδια ομοβροντία νέων αφίξεων όπως πέρυσι και ο λόγος έχει να κάνει με τις προδιαγραφές της Ε.Ε. Καθώς το 2021 ήταν η πρώτη χρονιά που κανονικά θα ίσχυε η πλήρης κατάργηση των μοντέλων Euro 4 – ασχέτως αν ο covid οδήγησε σε παράταση ενός έτους για το απούλητο στοκ με τις προηγούμενες προδιαγραφές – οι κατασκευαστές ήταν έτοιμοι και παρουσίασαν έναν χείμαρρο νέων Euro 5 μοτοσυκλετών πέρυσι.

Μοιραία φέτος η νέα σοδειά αναμενόταν λίγο πιο φτωχή, αν και η ακόλουθη λίστα δεν το αποδεικνύει με το πρώτο μέτρημα.

Η διαφορά βέβαια έγκειται στο ότι φέτος τα πραγματικά νέα μοντέλα είναι μάλλον πολύ λίγα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά μικροβελτιώσεις, προσθήκες εξοπλισμού και νέα χρώματα στην ήδη υπάρχουσα γκάμα.

Ένα άλλο στοιχείο που ξεχωρίζει στη φετινή χρονιά είναι η εντεινόμενη απόβαση των Κινέζων στις δυτικές αγορές. Ήδη τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα απέκτησε μια σειρά από μικρομεσαίες μοτοσυκλέτες από την Κίνα με εξαιρετικές ικανότητες και συμφέρουσες τιμές (συγκρινόμενες με Ιάπωνες και Ευρωπαίους), αλλά φέτος ο πήχυς ανέβηκε δραστικότατα.

Αφίξεις όπως τα Benelli TRK 800, CFMOTO 800MT και 700 CL-X, το Brixton Cromwell 1200, αλλά και άλλες μοτοσυκλέτες που αναμένονται σύντομα από την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη έρχονται να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην αγορά, κομίζοντας τιμές που δύσκολα μπορεί να ανταγωνιστεί η Δύση και συχνά με κινητήρες που προέρχονται κατευθείαν από τον θεωρητικό ανταγωνισμό τους – όπως λ.χ. ο δικύλινδρος του KTM 790 Adventure στο CFMOTO 800MT.

Εδώ να προσθέσουμε πως το ανατολικό αυτό ρεύμα απειλεί να ενταθεί σε θυελλώδεις ανέμους καθώς κι άλλες κινέζικες εταιρείες έχουν προαναγγείλει την άφιξή τους στην Ευρώπη, και μιλάμε για μεγάλα θηρία όπως η μητρική της Benelli, QJ Motor, και ποιος ξέρεις πόσες άλλες.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η ευκαιρία δείχνει ωριμότατη για τους Κινέζους, καθώς οι αναγνωρισμένες μάρκες αρχίζουν σταδιακά να γίνονται απρόσιτες για την τσέπη του μέσου Ευρωπαίου και κάποιος πρέπει να γεμίσει αυτό το κενό.

Παραθέτουμε στη συνέχεια μια αναλυτική λίστα σε αλφαβητική σειρά με όλες τις νέες ή ανανεωμένες μοτοσυκλέτες του 2022 που έχουν παρουσιαστεί ως σήμερα, και η οποία θα ενημερώνεται με ό,τι νέο προκύψει στην πορεία.

Aprilia

Η μεγάλη είδηση για την Aprilia είναι η άφιξη του νέου Tuareg 660, το οποίο έρχεται να πλατύνει τη γκάμα με τον νέο της δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Παράλληλα, προστίθενται νέες εκδόσεις στη μεσαία αυτή γκάμα των RS και Tuono, η οποία πλαισιώνεται από το κάτω άκρο με ολόφρεσκα 125άρια μοντέλα ενταγμένα στην αισθητική σφραγίδα των 660.

Tuareg 660

Tuono 660 Factory 

RS660 Limited Edition 

SR GT 

RS125 / Tuono 125 

 

Bajaj

Με γεμάτη γκάμα ως τα 400 κυβικά, η ινδική εταιρεία παρουσίασε νέα, μεγαλύτερα Pulsar και ένα Dominar φορτωμένο με πλούσιο εξοπλισμό, ενώ ετοιμάζει να πατήσει τροχούς και στην ηλεκτροκίνηση.

Pulsar N250 / F250 

Dominar 400

Freerider

Pulsar NS125

 

Benelli

Με την έλευση του μεγάλου TRK η Benelli ανεβαίνει επίπεδο και τα βάζει ευθέως με τις παραδοσιακές δυνάμεις της δημοφιλέστερης κατηγορίας της αγοράς. Παράλληλα φέρνει στην Ευρώπη με λίγη καθυστέρηση τα νέα μέλη της οικογένειας Leoncino γεμίζοντας και τα δύο άκρα της γύρω από το γνωστό μας 500.

Η υπερτουρίστρια 1200 GT έχει ήδη παρουσιαστεί στην Κίνα εδώ και έναν χρόνο, γνωρίζουμε πως προορίζεται και για Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά προς το παρόν ο χρόνος που θα συμβεί αυτό είναι ακόμη άγνωστος.

TRK 800 

Leoncino 800 / 800 Trail 

Leoncino 125 

1200GT 

 

Benda

Γνωστή στην Κίνα, άγνωστη στην Ευρώπη, η Benda αποκάλυψε μια εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα και δεν κρύβει τις προθέσεις της να επεκταθεί άμεσα προς δυσμάς.

LFS700 Tang Dao

 

Beta

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Enduro συνεχίζει βελτιώνοντας την RR γκάμα της για το 2022, ενώ παρουσίασε και πολύ ανανεωμένη τη σειρά Xtrainer, δηλαδή τις πιο “ερασιτεχνικές” δίχρονες enduro που εξημερώνουν λίγο τις πάνοπλες RR για τον χομπίστα εντουρά.

Ξεχωρίζει ακόμη το Project RR 480 Travel Enduro, μια δημιουργία της ελληνικής αντιπροσωπείας που προσθέτει χρηστικότητα σε μια καθαρόαιμη βάση.

Γκάμα RR 2022

300 RX 

XTrainer 250 / 300

Project RR 480 Travel Enduro

EVO trial

EVO Factory

 

Bimota

Αναπτύσσεται η συνεργασία με την Kawasaki, με δύο νέες μοτοσυκλέτες – ντυμένη και γυμνή – βασισμένες αυτή τη φορά σε ένα πολύ πιο "προσγειωμένο" μοτέρ, αυτό του Ζ1000.

KB4

KB4RC

 

BMW

Απούσα πλέον από την EICMA βάσει της νέας της επικοινωνιακής στρατηγικής, η BMW διατηρεί προς το παρόν χαμηλό προφίλ με βελτιώσεις στην υπάρχουσα γκάμα. Τα φώτα της δημοσιότητας έλαμψαν περισσότερο στην παρουσίαση του φουτουριστικού ηλεκτρικού σκούτερ CE 04 στην έκδοση παραγωγής.

CE 04

K1600

R 18 Transcontinental / R 18 B

R 18 / R 18 Classic

R 18 M / R 18 Aurora

R nineT Scrambler / Urban G/S

Νέα χρώματα και αλλαγές εξοπλισμού 2022

S 1000 RR Isle of Man

Vision AMBY

CE 02 Concept

 

Brabus

1300R

 

Brixton

Η Brixton έκανε δυναμική επανείσοδο στην Ελλάδα με την άφιξη της KSR Hellas, με κινητήρια δύναμη μια σειρά νέων μοντέλων όπως το Crossfire 500, που ήδη πωλείται στη χώρα μας το 2021, ενώ βγάζει δόντια παρουσιάζοντας έναν νέο δικύλινδρο κινητήρα 1200 κυβικών που έρχεται να τα βάλει ευθέως με τις Triumph Bonneville.

Cromwell 1200

Felsberg 250 ABS

Felsberg 125

Rayburn 125

 

Brough Superior

Η σύγχρονη αναβίωση μιας θρυλικής εταιρείας - που έκλεισε με το ξέσπασμα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν ξανάνοιξε ποτέ - βασίζεται σε μια σειρά εκπληκτικών συλλεκτικών μοτοσυκλετών από τη γαλλική Boxer Design, με έναν μοναδικό V2 κινητήρα 997 cc και 102 hp σε πλαίσιο από τιτάνιο και πανάκριβα περιφερειακά. To 2022 ανοίγει με μια scrambler έκδοση της Brough Superior Lawrence, βαμμένη στο χρώμα και βαπτισμένη από την έρημο Nefud στην Αραβική Χερσόνησο.

Nefud

 

BSA

Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών του κόσμου τη δεκαετία του 1950 επιστρέφει στο προσκήνιο μετά από σχεδόν μισό αιώνα απουσίας υπό την ινδική ομπρέλα του ομίλου Mahindra με την αναγέννηση του Gold Star, ενός από τα μακριβιότερα μοντέλα της από τη χρυσή εποχή.

Gold Star 650

 

Buell

Super Touring

Baja DR

 

CCM

Η βρετανική CCM γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυση της παρουσιάζοντας δύο νέα γυμνά μοντέλα, τα Street Tracker και Street Moto πάνω στην ίδια βάση αλλά με διαφορές σε χρώματα και τροχούς

Street Tracker / Street Mono

Heritage 71

 

CFMOTO

Γνωρίστηκε με την ελληνική αγορά μέσω των δικύλινδρων 650 (MT, GT, NK), αλλά τώρα ανεβάζει δυναμικά το ποντάρισμά της φέρνοντας στην Ελλάδα το 800ΜΤ, πρώτο καρπό της συνεργασίας της με την ΚΤΜ.

Οι δύο εκδόσεις του 700 CL-X επίσης φέρνουν ποιότητα σε πολύ καλή τιμή, μια τάση που απλώνεται σε όλη τη γκάμα της εταιρείας, όπως λ.χ. στο νέο 300SR.

800MT

700 CL-X Sport

700 CL-X Heritage

300SR

SR-C21

Zeeho Cyber

UForce UTV

250SR S (Κίνα)

450SR (Κίνα)

 

Damon

Η νεοφυής ελιτίστικη μπουτίκ τεχνολογικά προηγμένων ηλεκτρικών μοτοσυκλετών παρουσιάζει το δεύτερο μοντέλο της μετά το Hypersport.

HyperFighter Colossus

 

Daytona

Η Daytona άνοιξε τον χορό του 2022 με ένα ηλεκτρικό σκούτερ προδιαγραφών Α1, το Fos 125, να προστίθεται στην ήδη πληρέστατη γκάμα της, τόσο σε ηλεκτρικά όσο και σε βενζινοκίνητα δίκυκλα.

Explorer 125

Monster 125

Fos 125

Miro 125

Versus 125 e

 

Ducati

Σε μια από τις καλύτερες εποχές της ιστορίας της, η Ducati πετάει από ρεκόρ σε ρεκόρ πωλήσεων και μεγάλο μερίδιο σε αυτό έχει η φαμίλια των Multistrada. Καθόλου περίεργο λοιπόν το γεγονός πως η περιποίηση των Ιταλών περιέλαβε όλη τη γκάμα, V4 και V2.

Ομοίως ανανέωση ήρθε και στις ανάλογες οικογένειες Panigale και Streetfighter, ενώ παραπονεμένο δεν μένει το 2022 κανένα κομμάτι της εταιρείας, με νέες αφίξεις και αναβαθμίσεις έως και στα ηλεκτρικά πατίνια και ποδήλατα.

DesertX

Multistrada V4 Pikes Peak

Multistrada V2

Multistrada V4

Panigale V4

Panigale V4 SP2

Streetfighter V4 SP

Streetfighter V2

Hypermotard 950 SP

Scrambler Urban Motard

Scrambler 1100 Tribute PRO

XDiavel Nera

Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

Pro-III

MG-20

Futa & γκάμα ebikes 2022

 

DYMOTO

Mista 125 / 150

 

Fantic Motor

Συνεχίζει απρόσκοπτη την ανάπτυξή της η Fantic δίνοντας έμφαση στους χωμάτινους αγώνες όπου πλέον δραστηριοποιείται και στο ΜΧ και στο Enduro.

Παράλληλα, ένα υπέροχο νέο Caballero είναι πάντα καλοδεχούμενο.

Caballero 500 Explorer

XEF 450 Rally

XE125 Six Days 40th Anniversary

Γκάμα Enduro / MX 2022

e-Scooter Concept

 

FB Mondial

Η αναγεννημένη ιταλική εταιρεία παρουσίασε φέτος το πρώτο της σκούτερ, αλλά και μια νέα μοτοσυκλέτα Α1 με επιθετική σπορ σχεδίαση.

Imola

Piega 125

 

GASGAS

Η ισπανική εταιρεία έχει πλέον ενταχθεί πλήρως στη μητρική ΚΤΜ και ακολουθεί με μια γεμάτη γκάμα off-road μοντέλων, καθώς και με πρωταγωνιστική δραστηριότητα σε όλα τα μεγάλα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Γκάμα off-road 2022

MC 450F Troy Lee Designs

 

Harley-Davidson

Η αμερικανική εταιρεία ανανέωσε το ηλεκτρικό Livewire και πλέον μας συστήνει μια νέα μάρκα, με το πρώτο της μοντέλο να είναι το ΟΝΕ, το οποίο είναι ουσιαστικά το γνωστό μας Livewire με αναβαθμισμένο λογισμικό αλλά και αισθητά χαμηλότερη τιμή.

Nightster

Low Rider S / ST

Street Glide ST

Road Glide ST

Street Glide Special Arctic Blast

Livewire ONE

Νέα χρώματα γκάμας 2022

CVO 2022

 

Honda

Η Honda ξεχώρισε στην EICMA με την πληθωρική της παρουσία, με μπροστάρηδες δύο ολοκαίνουργια μοντέλα: το sport touring NT1100 και το νέο σκούτερ ADV350.

Πίσω από αυτά βέβαια έχουμε μια ατελείωτη σειρά βελτιώσεων, προσθηκών και νέων χρωμάτων για σχεδόν όλη τη γκάμα της, με πρώτη και καλύτερη την επετειακή έκδοση του θρυλικού Fireblade στα χρώματα του πρώτου μοντέλου του 1992.

Hawk 11

ST125 Dax

CB300R

ΝΤ1100

ADV350

CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

CB500X

CRF1100L Africa Twin

CRF1100L Africa Twin Adventure Sports

CBR650R

CB650R

CBR500R

X-ADV

SH350i

SH 125i / 150i

Super Cub C125

Super Cub C110

Cross Cub 110

Cross Cub 110 Kumamon

Monkey 125

MSX125 Grom

Forza 350 / 125

Gold Wing

Gold Wing Tour

CMX 500 Rebel

CMX 1100 Rebel

Γκάμα ΜΧ CRF 2022

Γκάμα Enduro 2022

CRF450RX

CRF450R

CB1100 EX / RS Final Edition

Gyro Canopy e:

Navi

CB150X

Vario 160

Lead 125

CRF-E2

XR650L (ΗΠΑ)

 

Husqvarna

Με το εντυπωσιακό Norden 901 μπαίνει στο 2022 η Husqvarna, απολαμβάνοντας τη ζωή στους κόλπους της οικογένειας ΚΤΜ, παράλληλα με την οποία συνεχίζει τη δυναμική της πορεία και στα πιο καθαρόαιμα κομμάτια της off-road αγοράς.

Norden 901

Γκάμα Enduro 2022

Γκάμα ΜΧ 2022

FR450 Rally

FS450

FC250 & FC450 Rockstar Edition

Svartpilen / Vitpilen

 

Indian

Με λίγες βελτιώσεις στον εξοπλισμό και νέα χρώματα πορεύεται η Indian στη νέα χρόνια.

Γκάμα 2022

Challenger Dark Horse Jack Daniel’s Limited Edition

Pursuit

Scout Rogue

FTR Championship Edition

 

Italjet

Ενόσω ακόμη περιμένουμε να δούμε από κοντά το νέο Dragster με την εντυπωσιακότατη εμφάνιση, η Italjet ανακοινώνει και την ηλεκτρική του εναλλακτική. Σε κάθε περίπτωση, η σημαντική είδηση για την Ελλάδα είναι η ένταξη της ιταλικής εταιρείας στην KSR Hellas, γεγονός που σημαίνει πως όποτε κι αν παραχθεί το Dragster, θα έρθει και στα μέρη μας.

Dragster Electric

 

Jawa

Δύο νέες μοτοσυκλέτες βασισμένες στον γνωστό μας δικύλινδρο κινητήρα 471 cc της Loncin παρουσίασε η Jawa και η ομοιότητά τους με τις αντίστοιχες  Daytona Maverick 500 και Rockstar 500 είναι κάτι παραπάνω από έκδηλη.

RVM 500

RVM 500 Scrambler

 

Kawasaki

Το μόνο πραγματικά καινούργιο είναι το Z650RS, καθώς αναμενόμενα η Kawasaki στρέφει το ενδιαφέρον της στη νεο-ρετρό γκάμα που είναι στον αφρό της τρέχουσας μόδας, έτσι τα Z-RS καλά κρατούν.

Δεν ξεχνά και τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες της ωστόσο, με ανανεωτικά χάδια και δωράκια σε όλες τις οικογένειες μοντέλων της.

Z650RS

Z650

Z900RS SE

Z900 SE

Z900

Z900 & Z650 50th Anniversary

Versys 650

Versys 1000

Ninja H2R

Ninja H2 SX

Z H2 / Z H2 SE

Ninja ZX-10R / ZX-10RR

Ninja 1000SX

Ninja 650

Ninja 125 / Z125

Vulcan S

KX450 / KX250

 

Keeway

Το 2022 η Keeway διατηρεί τη βενζινοκίνητη γκάμα της και επενδύει σε δύο σειρές ηλεκτρικών δικύκλων, τα E-Zi  που ήδη υπήρχαν στην ελληνική αγορά, και τη νέα οικογένεια Blueshark.

Blueshark R1

E-Zi

 

KTM

Η ΚΤΜ απολαμβάνει τους καρπούς της εκρηκτικής της ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια παρουσιάζοντας νέα ή ανανεωμένα μοντέλα σχεδόν απ’ άκρη σ’ άκρη στη γκάμα της.

Στους νεωτερισμούς του 2022 ξεχωρίζει το RC 8C, δηλαδή η supersport εναλλακτική του 890 Duke R που προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την πίστα.

890 Duke GP

890 Duke R

790 Duke

1290 Super Duke GT

1290 Super Duke R Evo

390 Adventure

RC 8C

Γκάμα Enduro EXC 2022

Γκάμα MX 2022

450 Rally

450 Rally Factory Replica

350 EXC-F Factory Edition

300 EXC TPI Erzbergrodeo

450 & 250 SX-F Factory Edition

450 SMR

Γκάμα RC

50 SX Factory Edition

eDrive

 

KYMCO

Με πολύ δυνατή παρουσία στην EICMA και με διαρκείς παρουσιάσεις νέων μοντέλων, η KYMCO γεμίζει τη γκάμα της με πολύ ενδιαφέροντα νέα μοντέλα, όπως το crossover DT X360, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην ηλεκτρική γκάμα iONEX.

AK 550 ST

XCiting S 400i TCS

DT X360 ABS/TCS

Agility 350i

Agility+ S 125 / 200

Γκάμα iONEX

Dink X 125

Nice XL 115

KRV Ohlins

 

Lifan

Η Lifan επανέρχεται στο προσκήνιο με μια μοτοσυκλέτα που μιμείται εμφανώς το σχέδιο της Harley-Davidson Pan America.

KPT400

 

Malaguti

Η Malaguti επέστρεψε στην παραγωγή μεγά από απουσία ετών και παρουσίασε μια ανταγωνιστική γκάμα για το 2022, η οποία έχει επιπλέον ενδιαφέρον για την Ελλάδα μιας και πλέον αντιπροσωπεύεται από τη νεοσύστατη KSR Hellas.

Γκάμα 2022

Spectre GP 125

 

Montesa

Γκάμα trial Cota

 

Moto Guzzi

Πέρυσι ενοποίησε όλη της τη γκάμα σε ουσιαστικά έναν κινητήρα με τρεις παραλλαγές, αλλά φέτος έδειξε την επόμενη μέρα της: υγρόψυκτο, πάντα εγκάρσιο V2, με χίλια κυβικά και ξεκίνημα με μια sport touring πρόταση. Είναι ωστόσο βέβαιο πως το V100 δεν θα μείνει μόνο εκεί.

V100 Mandello

V85 TT Guarda D’ Onore

 

Moto Morini

Ο νέος της δικύλινδρος κινητήρας 650 cc τροφοδοτεί μια πιο ελπιδοφόρα νέα χρονιά για τη Moto Morini, με προσιτές τιμές, πολύ ενδιαφέρουσες νέες μοτοσυκλέτες και, το σημαντικότερο, μια ακόμη νέα άφιξη στην Ελλάδα μέσω της KSR Hellas.

X-Cape

X-Cape Gold Wheels Edition

6.5

 

Motron

H νεοσύστατη Motron Motorcycles, θυγατρική του KSR Group, στη γκάμα του 2022 περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα που είχε και το 2021, ενισχυμένη με νέο Nomad 125 και εν αναμονή του X-Nord 400, ένα ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά adventure στα 400 κυβικά.

Nomad 125

Γκάμα 2022

 

MV Agusta

Η MV Agusta μπαίνει στον χώρο των adventure πατώντας πάνω στις μνήμες των Cagiva Lucky Explorer που κάποτε διακρίνονταν στο Dakar. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως ξεχνά την ασφάλτινη παράδοσή της, με νέο F3 RR και συναρπαστικά μοντέλα και νέες εκδόσεις για το 2022.

Lucky Explorer Project 9.5

Lucky Explorer Project 5.5

F3 RR

Brutale 1000 RS

Superveloce Ago

Brutale 1000 Nurburgring

F4 Ayrton Senna

Rapido Serie Oro

Morazzone

Γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων

 

NIU

Η πρώτη μοτοσυκλέτα της NIU έρχεται το 2022, μαζί με ανανεωμένο το MQi GT Evo και ένα ενδιαφέρον πρωτότυπο.

RQi Sport

MQi GT Evo

YQi Concept

 

Norton

Απαλλαγμένη επιτέλους από τα βάρη των σκανδάλων που της φόρτωσε η προηγούμενη διοίκηση, υπό την προστασία της νέας της ιδιοκτήτριας, TVS, η Norton ετοιμάζεται να ξαναβάλει μπροστά τις μηχανές της και η αρχή θα γίνει με το ανανεωμένο V4.

V4SV

V4CR

 

Ohvale

Δύο φρέσκιες επιλογές για τους μικρούς αναβάτες παρουσίασε η Ohvale, βασισμένες σε υπάρχουσες πλατφόρμες αλλά με αλλαγές που κάνουν τη θέση οδήγησης πιο ευρύχωρη.

GP-0 160 EVO & 110 4S EVO

 

Piaggio

Η Piaggio ανοίγει το 2022 με εξέχουσα προσοχή στο νέο της ηλεκτρικό σκούτερ, Piaggio 1.

Piaggio 1 Feng Chen Wang

Liberty Baci Perugina

 

Polaris

Για το 2022, η Polaris σπρώχνει τη συνταγή για τα RZR Side by Side οχήματα της στα άκρα, χωρίζοντας τη γκάμα σε 2 οικογένειες SSV, τη μια με ολοκαίνουργιο τετρακύλινδρο δίλιτρο κινητήρα απόδοσης 225 hp και την άλλη με δικύλινδρο κινητήρα 925 κ.εκ. με Turbo και 180 hp. Οι βελτιώσεις είναι σημαντικές παντού, και τα περιφερειακά κορυφαία.

RZR Pro R / Turbo R

Ranger XP Kinetic

 

QJ Motor

Ο γίγαντας από την Κίνα - στην ιδιοκτησία του οποίου ανήκει η Benelli - ετοιμάζεται να εξορμήσει στην αγορά της Ευρώπης μέσα στο 2022 με μια εντυπωσιακότατη γκάμα μοντέλων που ολοένα και διευρύνεται με φρέσκιες, ανταγωνιστικότατες προτάσεις.

Γκάμα 2022

SRK 700

SRC 550

SRT 550

 

Rieju

Η ισπανική Rieju παρουσίασε στο Μιλάνο μια νέα μοτοσυκλέτα adventure προδιαγραφών Α1 κατηγορίας.

Aventura 125

MR 80 Anniversary

 

Royal Alloy

Το νέο μοντέλο της Royal Alloy είναι εδώ, χτισμένο πάνω στον κινητήρα 300 κυβικών ΗΡΕ της Piaggio.

TG300 Tigara Grande

 

Royal Enfield

Ο νέος κινητήρας 350 cc διαδέχεται τον θρύλο των Bullet, με τη νεότερη εκδοχή του, το Classic 350. Την επέτειο των 120 ετών της τη γιορτάζει με δύο πολύ σπέσιαλ εκδόσεων των δικύλινδρων 650, ενώ το πρωτότυπο SG650 αποκαλύπτει σπορ ορέξεις και πιο σύγχρονο σχεδιασμό.

Scram 411

Classic 350

120th Anniversary Edition

SG650 Concept

 

Sherco

Αν ανέβει κανείς στα πάνω ράφια των χωματερών μοτοσυκλετών θα βρει τη Sherco: μικρή παραγωγή με επιλογές υψηλής ποιότητας.

Γκάμα 2022

450 SEF Rally

 

Silence

S04 Nanocar

 

Soriano

Ηλεκτρική μοτοσυκλέτα με καινοτόμο σχεδιασμό που φέρει την υπογραφή του συμπατριώτη μας Λυκούργου Ορνεράκη.

Giaguaro

 

Stark Future

Νεοφυής εταιρεία με έδρα στη Βαρκελώνη σχεδιάζει την ηλεκτρική ανατροπή του κατεστημένου. Πρώτο χτύπημα μια εξωφρενική ηλεκτρική ΜΧ μοτοσυκλέτα που αποδίδει 80 ίππους από 110 κιλά με αυτονομία αντάξια μιας συμβατικής τετράχρονης 450 και την απίστευτη μέγιστη ροπή 96 kgm!

VARG

 

Super Soco

Το 2022 φέρνει μια νέα μοτοσυκλέτα, ένα νέο maxi scooter, αλλά και ένα μοντέλο αφιερωμένο στον νέο της συνεργάτη, Jorge Lorenzo.

Stash

CU Mini JL99 X

CT3

 

Suzuki

Νέα χρώματα, ειδικές εκδόσεις και η sport touring εναλλακτική πρόταση με βάση το GSX-S1000.

GSX-S1000 GT

Katana

GSX-S1000 GP & SERT Editions

V-Strom 650 / 650 XT

GSX-S750

GSX-R125 & GSX-S125

RM-Z 450/250

V-Strom 250 SX (Ινδία)

 

SWM

VA400Z

VA125Z

Six Days 500

 

SYM

Αρκετά νέα μοντέλα, ανανεώσεις αλλά και μια νέα πρόταση που φέρνει μια γεύση adventure στα σκούτερ τη SYM, και μάλιστα με όνομα με... νόημα: Huskyadv.

Maxsym TL 508 TCS

HUSKYADV

Joyride 300

Jet-X TCS

KRNBT

4Mica

Jet14

NH-T 300

FNX 125

 

Thrust Motor

Μια νέα εταιρεία κάνει το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά το 2022, ξεκινώντας με τρία μοντέλα σκούτερ από 125 ως 300 κυβικά.

Huracan 400

Explorer 300

Caesar 125

Alexone 125

 

TM

Μια πραγματική μπουτίκ στον χώρο των εκτός δρόμου μοτοσυκλετών, η ΤΜ συνεχίζει την ιταλική της παράδοση με μια ανανεωμένη γκάμα για το 2022, καθώς και μια νέα σειρά ποδηλάτων.

Γκάμα Enduro

Γκάμα Motocross

Γκάμα Supermoto

Sinfonia 22 RR

 

Triumph

Απέφυγε την EICMA και παρουσιάζει τα μοντέλα της ηλεκτρονικά και απλωμένα στον χρόνο, με νέα Tiger 1200 και Sport 660, νέο κορυφαίο Speed Triple 1200 RR και αρκετές ειδικές εκδόσεις.

Tiger 1200

Tiger Sport 660

Speed Triple 1200 RR

Rocket 3 R / GT

Tiger 900 Bond Edition

Thruxton TS Ton Up

Street Twin EC1

Bonneville Gold Line

Speed Twin Breitling

T120 Bonneville 1959 Legends Custom Edition

 

Vertigo

Titanium R Limited Edition

 

Vespa

Η ηλεκτρική Vespa βάφεται στο κόκκινο της φωτιάς για να στηρίξει τον φιλανθρωπικό οργανισμό RED.

Elettrica RED

Justin Bieber X Vespa

 

Voge

Έχοντας κάνει τη δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά, η Voge συνεχίζει να βγάζει ενδιαφέρουσες προτάσεις, είτε με παραλλαγές υπαρχόντων της μοντέλων, ή με πολύ ελκυστικά νέα.

500AC Trofeo

350AC Trofeo

SR4

300 GY Rally

300 ACX Scrambler

 

Yamaha

Πολύ δραστήρια η Yamaha ενόψει 2022 ρίχνει βάρος στην κλασική της γκάμα με τα XSR, πλουτίζει το ΜΤ-10 SP και παρουσιάζει πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις είτε σε πρωτότυπη μορφή, όπως το Tenere 700 Raid Prototype, αλλά και σπορ μοτοσυκλέτες με την υπογραφή της GYTR.

Ξεχωρίζει η έκδοση-φόρος τιμής R1 στον Valentino Rossi καθώς και το TMAX με τη νέα του εμφάνιση.

XSR900

MT-10 SP

Tenere 700 World Raid

Tenere 700 Raid Prototype

XSR125

TMAX / Tech Max

Tenere 700 / Rally

MT-03

MT-09 / MT-09 SP

XSR700

YZF-R Series 60 Years GP

YZF-R1 GYTR VR46 Tribute

YZF-R6 Race / R6 GYTR

Yamaha R7 GYTR

WR450F

WR250F

YZ450F / 250F

YZ250

YZ125

NEO's

Scooters νέα χρώματα

Γκάμα TT-R

PW50

Γκάμα ATV / SxS 2022

Exciter 155 VVA “Master Art of Street”

EMF (Ταϊβάν)

Fazzio Hybrid (Ασία)

135 LC Fi (Ασία)

ΧΜΑΧ 300 SP (Ασία)

ΤΥ-Ε 2.0

 

Zero

Πρόσφατα αφιχθείσα στην Ελλάδα, η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση της γυμνής SR στην οποία ο ιδιοκτήτης της μπορεί να “ξεκλειδώσει” έξτρα απόδοση έξτρα απόδοση, αυτονομία και πολλά ακόμη χαρακτηριστικά με το ανάλογο αντίτιμο,

SR

 

Zongshen

Ο γίγαντας από την Κίνα παρουσίασε μια νέα adventure μοτοσυκλέτα 850 κυβικών με μια υπερκυβισμένη εκδοχή του δικύλινδρου κινητήρα της Norton, καθώς και ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο power cruiser.

Cyclone RX850

Cyclone RA9 Concept

 

Zontes

H δυναμική πτέρυγα της Daytona έχει κατακτήσει δίκαια το μερίδιό της στην ελληνική αγορά και συνεχίζει να παρουσιάζει καλοσχεδιασμένα και ανταγωνιστικότατα μοντέλα.

350 GK & 125 GK

M310

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022 17:34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA - Τα adventure scooters του 2022 Αφιέρωμα – Οι Adventure του 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon