.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 10:07

KTM RC 8C 2022 - Supersport όπλο αποκλειστικά για την πίστα

Η KTM παρουσίασε μια νέα Supersport μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής -μόλις 100 κομματιών- που ακούει στο όνομα RC 8C, με τον δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα του 890 Duke R να αποδίδει 128 hp, και με βάρος 140 στεγνών κιλών.

Στην πράξη το RC 8C πρόκειται για ένα rebadged GP2 890 R της αμερικάνικης εταιρείας Kramer που φτιάχνει supersport μοτοσυκλέτες με βάση τις γυμνές μοτοσυκλέτες της ΚTM σε κυβισμούς 690-890 κ.εκ., σε συνεργασία με το αυστριακό εργοστάσιο.

Πέρα από τα αεροδυναμικά φτεράκια μπροστά -που θυμίζουν λίγο… μουστάκια- η εμφάνιση του RC 8C είναι παραπλήσια με του GP2 890 R, ενώ σχεδόν ίδια είναι και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και η τιμή τους. Παρόλα αυτά η ΚΤΜ δεν αναφέρει πουθενά το όνομα της Kramer.

Αφού βγάλαμε από την άκρη το ακανθώδες αυτό ζήτημα, ας δούμε τι πρεσβεύει το RC 8C.

Μια μοτοσυκλέτα αποκλειστικά σχεδιασμένη για την πίστα, με τον LC8c κινητήρα του KTM 890 Duke R, σε ένα πλαίσιο χωροδικτύωμα, που στόχο έχει να δώσει στον αναβάτη του, την αίσθηση μιας Factory αγωνιστικής μοτοσυκλέτας, δίχως να έχει τις ίδιες απαιτήσεις συντήρησης με εκείνης.

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις αποτελούνται από ένα ανάποδο πιρούνι 43 mm WP APEX PRO 7543 κι ένα μονό πίσω αμορτισέρ WP APEX PRO 7746.

Στα φρένα υπεύθυνη είναι η Brembo, με 2 δίσκους 290 mm μπροστά και ακτινικές monoblock τετραπίστονες δαγκάνες Stylema, και πίσω μια διπίστονη δαγκάνα και δίσκο 230 mm.

Ακτινική είναι όμως και η τρόμπα φρένου 19RCS CORSA CORTA μπροστά, με τον αναβάτη να μπορεί να ρυθμίσει ακόμα και το σημείο που ξεκινά το «δάγκωμα» του φρένου!

Στις αγωνιστικές λεπτομέρειες θα βρείτε quick-release ρεζερβουάρ και φέρινγκ, Dymag υπέρ-ελαφριές ζάντες και ελαστικά Pirelli SC1 Race Slicks.

Τέλος, η μοτοσυκλέτα έρχεται με αγωνιστικό όργανο και data logger AIM MXS 1.2 RACE, με ψηφιακή TFT έγχρωμη οθόνη 5 ιντσών και τηλεμετρία.

Οι προ-παραγγελίες για τα 100 KTM RC 8C ξεκινούν στις 22 Ιουλίου, στις 16:00 CEST.

Με κάθε KTM RC 8C, ο αγοραστής θα έχει την πιθανότητα να γνωρίσει την KTM Factory Racing team σε ένα ειδικό event για τους πελάτες. Το event αυτό θα αφορά μόλις 25 πελάτες, οι οποίοι θα μπορέσουν να οδηγήσουν δίπλα στους Dani Pedrosa και Mika Kallio που θα τους δώσουν συμβουλές αγωνιστικές οδήγησης, στην πίστα της Jerez.

Όποιοι πελάτες ζητήσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα KTM RC 8C race track experience θα παραλάβουν το KTM RC 8C race track package.

Το πακέτο συμπεριλαμβάνει τα εξής:

  • Έξτρα σετ τροχών Dymag
  • Έξτρα σετ δίσκων για τα φρένα
  • Αγωνιστικά σταντ
  • Κουβέρτες
  • Χαλάκι KTM Race 

Σημειώστε πως για την ώρα στο παγκόσμιο site της KTM δεν έχουμε επίσημα τιμή για το RC 8C, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία της ΚΤΜ κάνει λόγο για 35.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021 10:23

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon