.
Κατηγορία Beta
Τετάρτη, 02 Φεβρουαρίου 2022 10:32

Beta Evo Factory 2022 – Τέσσερα νέα trial μοντέλα

Με τρία δίχρονα κι ένα τετράχρονο μοντέλο ανανεώνεται η κορυφαία σειρά trial της ιταλικής εταιρείας.

Η Beta Motor παρουσιάζει την ανανεωμένη γκάμα Evo Factory για το 2022 με τέσσερα μοντέλα: τα δίχρονα Evo 125 2T, Evo 250 2T και Evo 300 2T, καθώς και το τετράχρονο Evo 300 4T.

Οι μοτοσυκλέτες βασίζονται εν πολλοίς στις προϋπάρχουσες εκδόσεις, αλλά με πολύ σημαντικές αλλαγές για το νέο έτος. Ας δούμε τι αλλάζει:

Κινητήρες

Η οικογένεια Factory διαχωρίζει τη θέση της από τις ανάλογες στάνταρ εκδόσεις πρωτίστως από τον κινητήρα.

Στα δίχρονα μοντέλα τα μοτέρ έχασαν μάζα συγκριτικά με τα στάνταρ μοντέλα καθώς στις Factory εκδόσεις τα κάρτερ είναι κατασκευασμένα από μαγνήσιο και οι αυλοί εισαγωγής από τιτάνιο.

Επανασχεδιασμένος είναι ο θάλαμος καύσης του κυλίνδρου για αποδοτικότερη καύση, ενώ η απόδοση της δύναμης περνά μέσα από νέους δίσκους συμπλέκτη για γραμμικότερο αποτέλεσμα.

Αλλαγές συναντάμε και στη χαρτογράφηση της κεντρικής ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου του κινητήρα (ECU) με στόχο την τόνωση χαμηλά χωρίς συνέπειες στις μεσαίες και ψηλές στροφές.

Όσον αφορά στον τετράχρονο κινητήρα, η Beta εισήγαγε στο Factory μοντέλο μια σειρά αλλαγών ως προς το Evo. Η νέα ECU εγγυάται σταθερότερη και ακριβέστερη τροφοδοσία και καύση σε όλο το εύρος λειτουργίας του μοτέρ.

Παράλληλα, η κορυφαία αυτή έκδοση εξοπλίζεται με τελικό εξάτμισης από τιτάνιο, για μικρότερο βάρος και καλύτερη απόδοση.

Πλαίσια - Αναρτήσεις

Η βασική διαφοροποίηση των Evo Factory μοντέλων εντοπίζεται στις αναρτήσεις, όπου το πιρούνι έχει τροποποιηθεί στην προοδευτικότητα των ελατηρίων και την υδραυλική απόσβεση συμπίεσης. Ανάλογα, το αμορτισέρ φορούν νέα ελατήρια σε κόκκινο χρώμα, σχεδιασμένα για να συνδυάζονται αρμονικά με το ανανεωμένο μπροστινό σύστημα. Πλέον οι υδραυλικές ρυθμίσεις του αμορτισέρ προσφέρουν ένα νέο φάσμα επιλογών.

Οι τιμονόπλακες των Evo Factory έχουν κατασκευαστεί από ενιαίο κομμάτι αλουμινίου (billet) και ξεχωρίζουν από τη χρυσή τους ανοδίωση. Επιτρέπουν ρύθμιση της θέσης του τιμονιού για να βρει ο αναβάτης την ιδανική θέση οδήγησης γι’ αυτόν.

Ρυθμιστήρια αλυσίδας, αντίβαρα τιμονιού και μαρσπιέ πλέον είναι όλα ανοδιωμένα μαύρα.

Ο εξοπλισμός των νέων Evo Factory ολοκληρώνεται με δισκόπλακες Galfer, ζάντες Excel Gold, λάστιχα Michelin X-light και φυσικά νέα γραφικά με τα παραδοσιακά χρώματα της Beta: κόκκινο, λευκό και μπλε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon