.
Κατηγορία BMW
Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 16:58

BMW Motorrad Concept CE 02 - Στιλάτο ηλεκτρικό urban δίκυκλο για νεανικό κοινό

Μετά την παρουσίαση του ηλεκτρικού scooter παραγωγής CE 04, η BMW Motorrad παρουσίασε το Concept CE 02, ένα ακόμα ηλεκτρικό δίκυκλο σε μορφή concept, με παιχνιδιάρικο, νεανικό χαρακτήρα.

Η BMW αναφέρει πως το Concept CE 02 δεν είναι ούτε μοτοσυκλέτα στην κλασική της μορφή, ούτε όμως και scooter, ενώ δεν αποτελεί το τυπικό δίκυκλο που θα συσχέτιζε κανείς με τη BMW Motorrad. Είναι κάτι εντελώς νέο για τη γερμανική φίρμα.

Με τις compact διαστάσεις του, αλλά και με το design του, στοχεύει ένα νέο κοινό, τους νέους άνω των 16 ετών που δεν έχουν οδηγήσει ξανά μοτοσυκλέτα, και είναι ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, στην έξυπνη τεχνολογία και στον συνδυασμό της κινητικότητας με τη διασκέδαση.bmw ce 02 concept 00004

Ως ένα ελαφρύ e-δίκυκλο που ζυγίζει περίπου 120 κιλά, το Concept CE 02 είναι ιδανικό για αστική χρήση, με διασκεδαστικό, στιλάτο χαρακτήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 11 Kw (14,75 hp), με όλη την ροπή του διαθέσιμη με το καλημέρα για γρήγορες εκκινήσεις από το φανάρι. Η τελική του βρίσκεται στα 90 χλμ/ώρα και η αυτονομία του στα 90 χιλιόμετρα -φανταζόμαστε σε ιδανικές συνθήκες.bmw ce 02 concept 00030

Η BMW αναφέρει πως στο Concept CE 02 θα υπάρχουν αυτοκόλλητα, ταινίες και άλλοι τύποι customisation ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιον ανήκει, με τους designers να το παραλληλίζουν με skateboard σε 2 τροχούς.bmw ce 02 concept 00032

Και μια και πιάσαμε τα skateboard, το Concept CE 02 έχει θήκη για το skateboard του αναβάτη στα… μαρσπιέ, μετατρέποντας το σανίδι σε προέκταση τους. Έξυπνο και στιλάτο, αν και φοβόμαστε λίγο τις στενές επαφές των τροχών του skate με την άσφαλτο στις στροφές.

Οι τροχοί των 15 ιντσών είναι χοντροί και συμπαγείς, προσφέροντας στιλ και αντοχή, αν και καλό θα είναι να είναι προσεκτικός ο αναβάτης στις μέρες με πολύ αέρα.bmw ce 02 concept 00008

Η επίπεδη σέλα επιτρέπει στον αναβάτη να μετακινείται ελεύθερα πάνω στο όχημα, ενώ το Concept CE 02 έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει και συνεπιβάτη.bmw ce 02 concept 00019

Επιπρόσθετα, ο ελεύθερος χώρος μεταξύ σέλας-πλαισίου δίνει αποθηκευτικές δυνατότητες για μικρά αντικείμενα.bmw ce 02 concept 00027

Όσον αφορά στα φώτα, μπροστά βρίσκουμε έναν LED προβολέα με 4 λαμπτήρες, ενώ πίσω έχουμε 2 πρωτότυπα φωτοδιαπερατά LED σώματα που προεξέχουν αριστερά και δεξιά. Πανέμορφα σε design, αν και έχουμε τις αμφιβολίες μας όσον αφορά στην αντοχή τους στον χρόνο.bmw ce 02 concept 00034

Στα όργανα βρίσκουμε μια μικρή έγχρωμη οθόνη στο τιμόνι με λιτές ενδείξεις, ενώ όπως αναφέρει η BMW η επίδειξη τεχνολογίας έχει επίτηδες περιοριστεί στο όχημα.

bmw ce 02 concept 00047

Στα σχεδιαστικά στοιχεία που κάνουν το Concept CE 02 να ξεχωρίζει συμπεριλαμβάνονται οι συμπαγείς τροχοί, το μονόμπρατσο ψαλίδι, ο ιμάντας τελικής μετάδοσης, το ψηλό τιμόνι, το πανέμορφο πιρούνι με τις μεγάλες μπότες, και το εξίσου chunky μονό πίσω αμορτισέρ.

bmw ce 02 concept 00035

Όσον αφορά στο χρώμα, η BMW έντυσε το CE 02 με μαύρο και ασημί, ενώ μαζί με το μοτοσυκλετάκι της παρουσίασε και 2 φουτουριστικά jacket, όπως είχε κάνει και στο CE 04.

Στην πέδηση βρίσκουμε ένα δισκόφρενο σε κάθε τροχό, ενώ το χαμηλό ύψος της σέλας στα 730 mm εγγυάται την προσβασιμότητα του Concept CE 02 για όλα τα αναστήματα.

bmw ce 02 concept 00001

Το Concept CE 02 δείχνει εξαιρετικά δουλεμένο, και πολύ κοντά στη μορφή παραγωγής του, και αναμένουμε την BMW Motorrad να προχωρήσει σύντομα στην επίσημη παρουσίαση του σε τελική μορφή, όπως έκανε και με το CE 04.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Σεπτεμβρίου 2021 17:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon