.
Κατηγορία BMW
Σάββατο, 08 Ιουλίου 2023 09:50

BMW CE 02 – «Ούτε e-scooter, ούτε e-motorcycle»

Με το νέο BMW CE 02, η BMW Motorrad παρουσιάζει ένα διαφορετικό ηλεκτρικό όχημα για τις αστικές μετακινήσει, περίπου δύο χρόνια μετά το CE 04, συνεχίζοντας τη στρατηγική της για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Όντας ηλεκτρικό, απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους και δεν είναι ούτε ηλεκτρικό μοτοποδήλατο, αλλά ούτε και ηλεκτρικό σκούτερ. Είναι κάτι που η BMW κατονομάζει eParkourer, ένα όχημα ευκίνητο, πρακτικό, στιβαρό και μειωμένο στα βασικά όσον αφορά τη σχεδίαση. Οι μεγάλοι τροχοί έρχονται να καλύψουν τις απαιτήσεις για οδήγηση σε πολλά εδάφη, με το μαύρο ως βασικό χρώμα για το πλαίσιο, τους τροχούς, το μπροστινό φτερό και το φέρινγκ. Στην ειδική έκδοση Highline, το νέο CE 02 δίνει μια εξωστρεφή και πολύχρωμη εμφάνιση και τα πιρούνια είναι ανοδιωμένα σε χρυσό χρώμα, με το σύνολο να δείχνει δυναμικό και προσανατολισμένο στο μέλλον ακόμα και όταν στέκεται ακίνητο.

bmwc2b.jpg

Αναβάτες ηλικίας από 16 ετών μπορούν να οδηγήσουν το νέο CE 02 (όχι με τη μέγιστη ισχύ στα 11 kW (15 hp), μέσω της έκδοσης στα 4 kW (5 hp) και με την τελική περιορισμένη στα 45 km/h. Το νέο CE 02 πληροί επίσης τις απαιτήσεις της κατηγορίας άδειας οδήγησης AM και μπορεί να οδηγηθεί στη Γερμανία, για παράδειγμα, από την ηλικία των 15 ετών και από αναβάτες που έχουν δίπλωμα αυτοκινήτου. Στην ισχυρή έκδοση των 11 Kw, το βαυαρικό eParkourer πετυχαίνει γρήγορη επιτάχυνση στα φανάρια και προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης, με την τελική ταχύτητα στα 95 km/h. Η αυτονομία άνω των 90 km (έκδοση 11 kW σύμφωνα με το WMTC) επιτρέπει επίσης «εκτεταμένες αστικές περιπέτειες». Ακόμα, χάρη στο χαμηλό βάρος στα 132 kg (έκδοση 11 kW) ή τα 119 kg (έκδοση 4 kW) και το χαμηλό ύψος της σέλα στα 750 mm, το νέο CE 02 χαρακτηρίζεται επίσης από τα παιχνιδιάρικα χαρακτηριστικά χειρισμού του.

bmwc2a.jpg

Ως προς τα Modes του, έρχεται με δύο λειτουργίες οδήγησης, τις «Flow» και «Surf». Η Flow προσφέρει τη βέλτιστη ρύθμιση για χαλαρές βόλτες στην αστική κυκλοφορία, ενώ η Surf προσφέρει μια δυναμική εμπειρία οδήγησης πέρα από την πολύβουη κίνηση στην πόλη. Η λειτουργία οδήγησης «Flash» είναι επίσης διαθέσιμη ως σπορ και δυναμική προσθήκη, αποτελώντας μέρος του προαιρετικού εξοπλισμού της έκδοσης Highline. Ως προς το πως φορτίζει, το BMW CE 02 διατίθεται με στάνταρ εξωτερικό φορτιστή με ισχύ φόρτισης 0,9 kW, που επιτρέπει τη γρήγορη και άνετη εκτέλεση των διαδικασιών φόρτισης στις οικιακές πρίζες. Φορτίζει δε πιο γρήγορα με τον ταχυφορτιστή με ισχύ φόρτισης 1,5 kW, ο οποίος είναι διαθέσιμος στον προαιρετικό εξοπλισμό και ως αυθεντικό αξεσουάρ BMW Motorrad (μόνο για την έκδοση 11 kW).

bmwc2c.jpg

Όσον αφορά το πλαίσιο, το BMW CE 02 βασίζεται σε ένα στρεπτικά άκαμπτο πλαίσιο διπλού βρόχου από σωληνωτό χάλυβα. Τα φαρδιά ελαστικά είναι τοποθετημένα σε ζάντες από χυτό ελαφρύ κράμα σε σχεδιασμό δίσκου και τα δισκόφρενα εξασφαλίζουν ασφαλή επιβράδυνση μπροστά και πίσω, χάρη στο BMW Motorrad ABS το οποίο συναντάμε στα εμπρός φρένα.

bmwc2e.jpg

Τέλος, η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη μέσα από μια ευανάγνωστη οθόνη TFT, προβάλλωντας την ταχύτητα, την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας κτλ. Μια υποδοχή φόρτισης USB-C επιτρέπει τη φόρτιση του smartphone, ενώ χρησιμοποιώντας την εφαρμογή BMW Motorrad Connected, το smartphone δείχνει το προβλεπόμενο τέλος της φόρτισης χάρη στη δικτύωση μέσω Bluetooth. Στην έκδοση Highline, μέσω της εφαρμογής BMW Motorrad στο smartphone (κρατείται σε θήκη smartphone ) η συσκευή λειτουργεί ως πρόσθετη οθόνη, χρησιμοποιώντας τα χειριστήρια στο τιμόνι.

Είναι επίσης δυνατό να καταγράψετε τα ταξίδια σας χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, ενώ με τις Συνδεδεμένες Υπηρεσίες BMW Motorrad (περιλαμβάνονται επίσης στο πακέτο Highline) η κατάσταση φόρτισης και άλλες πληροφορίες του CE 02 μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon