.
Κατηγορία KTM
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 16:26

KTM - Επίσημη αποκάλυψη της γκάμας RC 2022

Για το 2022 η ΚΤΜ αναβαθμίζει την σειρά των RC 125, RC 200 και 390, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στο μεγαλύτερο εκ των τριών. Οι βελτιώσεις αφορούν στο νέο επιθετικό design, στις αναβαθμισμένες αναρτήσεις και στα κορυφαία ηλεκτρονικά βοηθήματα του 390. Ο Euro 5 κινητήρας διαθέτει περισσότερη ροπή, ενώ μικρότερο είναι το μη-αναρτώμενο βάρος.

Εδώ και χρόνια οι μοτοσυκλέτες της γκάμας KTM RC αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της sport ταυτότητας της αυστριακής εταιρείας, κι ένα σπουδαίο σχολείο για οδήγηση πίστας.

Για το 2022 κοινή και στις 3 πλέον μοτοσυκλέτες (RC 390, RC 200 & RC 125) είναι η νέα εμφάνιση που εμπνέεται από τον σχεδιασμό των GP μοτοσυκλετών, με ολοκαίνουργιο κοστούμι, και νέο προβολέα που βασίζεται σε εκείνο των μεγαλύτερων ΚΤΜ.

Πέρα από τη νέα εμφάνιση, το redesign αύξησε και το μέγεθος των μοτοσυκλετών, ώστε να τους χαρίσει αέρα περισσότερων κυβικών αλλά και να βελτιώσει την αεροδυναμική τους, καθώς και την προστασία του αναβάτη από τα στοιχεία της φύσης.

Το φέρινγκ με τα διπλά τοιχώματα χρησιμεύει στο να κατευθύνει τη ζέστη του κινητήρα μακριά από τον αναβάτη, ενώ το κοστούμι είναι ιδιαίτερα λεπτό στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας, ώστε να φαίνεται το ανασχεδιασμένο υποπλαίσιο.

Νέα είναι και η εργονομία, με τον χώρο στα γόνατα να έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ώστε να επιτρέπει ευκολότερη μετακίνηση του αναβάτη.

Νέο είναι το κόκπιτ και η ζελατίνα του φέρινγκ, νέο και το μεγαλύτερης χωρητικότητας ρεζερβουάρ.

Το φέρινγκ αφαιρείται εύκολα, με λιγότερες πλέον βίδες, και με νέο σύστημα κουμπώματος. Έτσι ο αναβάτης μπορεί να αλλάξει ευκολότερα από τα street-legal πλαστικά σε ένα αγωνιστικό κοστούμι.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και στο μικρότερη μη-αναρτώμενο βάρος, που μειώθηκε κατά 3,4 κιλά χάρη στους νέους τροχούς, ενώ ελαφρύτερο είναι και το σύστημα πέδησης της Bybre, κατά 960 γραμμάρια. Ελαφρύτερο είναι και το πλαίσιο, κατά 1,5 κιλά.

Αναβαθμισμένες είναι και οι αναρτήσεις με ανάποδο πιρούνι ανοιχτού φυσιγγίου WP APEX, με 30 κλικ απόσβεσης συμπίεσης στο αριστερό καλάμι και 30 κλικ απόσβεσης επαναφοράς στο δεξί.

Το κορυφαίο RC 390 διαθέτει WP APEX πίσω αμορτισέρ, με προφόρτιση ελατηρίου και 5 κλικ απόσβεσης επαναφοράς.

Το RC 125 διαθέτει και αυτό ανάποδο πιρούνι ανοιχτού φυσιγγίου WP APEX, με νέες ρυθμίσεις, και WP APEX πίσω αμορτισέρ με λειτουργικότητα διαιρετού πιστονιού (split piston functionality).

Και τα 2 μοντέλα διαθέτουν πιστοποίηση EURO 5 στους υγρόψυκτους μονοκύλινδρους τετράχρονους κινητήρες τους που διαθέτουν 2 εκκεντροφόρους επικεφαλής, 4 βαλβίδες στον κύλινδρο και ηλεκτρονικό ψεκασμό. Για το 2022, η γκάμα RC της ΚΤΜ παράγει περισσότερη ροπή σε σχέση με την προηγούμενη γενιά, χάρη στο ανασχεδιασμένο φιλτροκούτι. Παράλληλα, το RC 390 διαθέτει νέα χαρτογράφηση κινητήρα για βελτιωμένη ροπή και καλύτερη λειτουργία κινητήρα. Σημειώστε πως στο site της KTM υπάρχουν ΜΟΝΟ τα RC 125 & RC 390, ενώ το RC 200 το βρήκαμε στο KTM PRESS. Είτε το 200 δεν θα έρθει Ευρώπη, είτε δεν το έχουν ανεβάσει ακόμα στο site.

Όσον αφορά στα ηλεκτρονικά βοηθήματα το RC 390 δέχθηκε αναβάθμιση-φωτιά, και πλέον διαθέτει κορυφαίο εξοπλισμό όπως SUPERMOTO ABS, Cornering ABS & Cornering MTC, αλλά και Quickshifter+ στον έξτρα εξοπλισμό.

Νέα είναι η ψηφιακή TFT έγχρωμη οθόνη οργάνων της γκάμας, με πληθώρα πληροφοριών αλλά και Bluetooth συνδεσιμότητα με την εφαρμογή KTM MY RIDE.

Περισσότερο Ready to Race από ποτέ, η νέα γκάμα KTM RC του 2022 έρχεται να θέσει και πάλι τα στάνταρ της κατηγορίας.

Τα νέα KTM RC αναμένεται να φτάσουν στους dealer της ΚΤΜ μέσα στον Μάρτιο του 2022, σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς για τα 2 μικρότερα RC, με το RC 390 να έρχεται σε τρεις: Πορτοκαλί-μπλε, Πορτοκαλί-μαύρο και Πορτοκαλί-λευκό για το RC 390, Πορτοκαλί-μαύρο και Πορτοκαλί-ασημί για το RC 200 και Πορτοκαλί-λευκό και Πορτοκαλί μαύρο για το RC 125.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 16:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon