.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 17:21

Triumph & Gibson – T120 Bonneville 1959 Legends Custom Edition

Συνεργασία δύο εταιρειών για τις οποίες το 1959 αποτέλεσε ιστορικό ορόσημο, προς όφελος του DGR 2022.

Ως είχε ανακοινωθεί από τις αρχές του Μαρτίου 2022, οι Triumph και Gibson συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν από κοινού ένα πολύ ξεχωριστό προϊόν. Τότε δε γνωρίζαμε ακόμη περί τίνος επρόκειτο, αν περιμένουμε μοτοσυκλέτα ή κιθάρα. Εν τέλει η απάντηση είναι και τα δύο, καθώς σήμερα (22/3/2022) παρουσιάστηκε επίσημα ο καρπός, ή μάλλον οι καρποί αυτής της συνεργασίας.

Οι δύο εταιρείες συναντώνται σε ένα ιστορικό ορόσημο, το 1959, το οποίο για την Triumph συνδέεται με τη γέννηση της διασημότερης μοτοσυκλέτας της, T120 Bonneville, ενώ για την αμερικανική εταιρεία το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ηλεκτρική κιθάρα Les Paul Standard της χρονιάς εκείνης, η περιορισμένη παραγωγή της οποίας (650 κομμάτια) αποτελεί σήμερα το ιερό δισκοπότηρο των συλλεκτών.

TriumphXGibson GE 0341

Η Gibson διαθέτει στην αγορά τώρα τη σύγχρονη επανέκδοση εκείνης της κιθάρας, τη 1959 Les Paul Standard Reissue και πάνω σε αυτή την εκλεκτή βάση έστησε μια και μοναδική custom κιθάρα διακοσμημένη με στοιχεία της Triumph - στα καλύμματα των μαγνητών, στα καπάκια στην πλάτη του σκάφους της κιθάρας, ακόμη και αναπαράσταση που θυμίζει τις ψύκτρες των κυλίνδρων.

Σε ανάλογο μοτίβο, η αγγλική εταιρεία πήρε μια T120 Bonneville και τη διακόσμησε αναλόγως με custom στοιχεία που παραπέμπουν στη Gibson, με ρίγες βαμμένες στο χέρι στο custom shop της Triumph, και μια έξυπνη προσθήκη με τρεις θήκες για πένες ενσωματωμένες στη δερμάτινη σέλα.

TriumphXGibson GE 0298

Αυτό το ζευγάρι δύο μοναδικών δημιουργημάτων που μοιράζονται την ονομασία 1959 Legends Custom Edition δεν πρόκειται να επαναληφθεί και αμφότερα προορίζονται να δωριστούν για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα, στο επερχόμενο Distinguished Gentleman’s Ride 2022 (DGR) όποιος συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα υπέρ του φιλανθρωπικού σκοπού του, δηλαδή την καταπολέμηση του καρκίνου προστάτη και την υποστήριξη της ανδρικής ψυχικής υγείας, θα λάβει ως έπαθλο και τη μοτοσυκλέτα και την κιθάρα.

TriumphXGibson GE 0225

Δείτε περισσότερα στη σχετική ιστοσελίδα της συνεργασίας Triumph & Gibson

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 17:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon