.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 12:50

Soriano Giaguaro 2022 - Η επίσημη παρουσίαση λίγο πριν την EICMA

Λίγο πριν την EICMA, έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας η επίσημη παρουσίαση των 2 εκδόσεων της εντυπωσιακής ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Giaguaro με τους 2 κινητήρες και το 5τάχυτο κιβώτιο, μοτοσυκλέτα που σχεδίασε Λυκούργος Ορνεράκης για λογαριασμό της Soriano Motori.

To 1930, o Ricardo Soriano δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο μοτοσυκλέτας στην Ιβηρική χερσόνησο, μια περιπέτεια που κράτησε μόνο μερικά χρόνια, πριν δώσει ζωή σε μια εταιρεία που αργότερα θα γινόταν ιδιαίτερα δημοφιλής, την Ossa.

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, ο εγγονός του Ricardo, Marco Antonio Soriano, γεννηθείς στη Νέα Υόρκη όπου και έκανε καριέρα στα οικονομικά, αποφάσισε να επαναλανσάρει την Soriano Motori, με ηλεκτρικό αυτή τη φορά πρόσωπο.

Αυτή τη φορά η εταιρεία βασίζεται στην Ιταλία, όπου και βρίσκεται το εργοστάσιο που θα συναρμολογεί τα ηλεκτρικά δίκυκλα ης εταιρείας, αλλά και στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται ο σχεδιαστής τους, Λυκούργος Ορνεράκης.

Η εταιρεία έχει επενδύσει στην ανάπτυξη νέας τεχνολογίας, και δη σε πλαίσια, κινητήρες, κιβώτια και λογισμικό, όλα εξελιγμένα in-house!

Τα πρώτα ηλεκτρικά δίκυκλα της Soriano Motori είναι οι 2 εκδόσεις μιας premium, γυμνής, ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας επιδόσεων που ακούει στο όνομα Giaguaro (Ιαγουάρος), όμως στα σκαριά βρίσκονται κι άλλα ηλεκτρικά project που περιλαμβάνουν ένα scooter κι ένα Adventure bike.

Οι μοτοσυκλέτες που έδειξε η Soriano Motori στην Ιταλία, όπου την παρουσίαση έκαναν ο ίδιος ο Marco Antonio Soriano μαζί με τον θρύλο των αγώνων Marco Melandri, είναι οι Giaguaro V1S & V1R, που φέρουν το ίδιο περιμετρικό ατσάλινο πλαίσιο, ενώ οι 2 εκδόσεις διαφέρουν σε εξοπλισμό, με την V1S να είναι η βασική έκδοση και η V1R η κορυφαία έκδοση.

Στις αναρτήσεις η V1S διαθέτει ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι 50 mm, με διαδρομή 125 mm, ενώ η V1R έρχεται με ανάρτηση τύπου Hossack (!), διαδρομής 120 mm.

Αμφότερες οι μοτοσυκλέτες φέρουν αλουμινένιο ψαλίδι, και μονό πίσω αμορτισέρ με 120 mm διαδρομής.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, με ελαστικά 120/50-17 και 180/55-17.

Στα φρένα έχουμε ένα σετ δίσκων 320 mm μπροστά με τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες, κι έναν ακόμα δίσκο 260 mm πίσω, και αυτόν με τετραπίστονη δαγκάνα.

Ο κινητήρας έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς μιλάμε για 2 brushless ηλεκτρικά μοτέρ, σχεδιασμένα από την Soriano Motori σε συνεργασία με τη Moog, μια ιταλό-αμερικάνικη εταιρεία.

Η απόδοση ανακοινώνεται στα 60 kW (80 hp) για την V1S και στα 72 kW (96,5 hp) για την V1R, με ίδια ροπή και για τις 2 εκδόσεις, στα 15,8 kgm.

Σημειώστε πως οι κινητήρες είναι υγρόψυκτοι με 2 ψυγεία μπροστά, σε διάταξη παρόμοια με ΜΧ / Enduro μοτοσυκλέτες, και 2 ακόμα ψυγεία, ένα για κάθε inverter. Η Soriano Motori φιλοδοξεί μάλιστα να παρέχει στους πελάτες και διαφορετικούς ήχους για τον κινητήρα, ώστε να μπορείτε να κινείστε και να σας ακούνε οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι μπαταρίες βρίσκονται πάνω από τους κινητήρες, κάτι που από τη μία τοποθετεί ελαφρώς ψηλότερα το κέντρο βάρους, από την άλλη δεν θα χρειαστεί να ξανασχεδιαστεί η μοτοσυκλέτα από την αρχή όταν η Soriano Motori βγάλει ακόμα ισχυρότερα μοτέρ στην παραγωγή.

Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μπαταρία πολυμερών λιθίου με χωρητικότητα 15kW ή 20 kW, για μια εντυπωσιακή αυτονομία 180 χιλιομέτρων, όπως υποστηρίζει η Soriano Motori. Ο χρόνος μιας πλήρους φόρτισης μέσω οικιακής πρίζας είναι οι 5 ώρες, ενώ με ταχυφορτιστή αυτό πέφτει στη μία ώρα. To βάρος των μοτοσυκλετών ανακοινώνεται στα 255 κιλά.

Πέρα από τους 2 κινητήρες που λειτουργούν σε συνεργασία, ένα ακόμη καινοτόμο και ιδιαίτερο στοιχείο στις μοτοσυκλέτες της Soriano Motori είναι και το 5τάχυτο κιβώτιο που διαθέτει και όπισθεν! Μάλιστα οι μοτοσυκλέτες θα έχουν και μανέτα συμπλέκτη!

Οι ιδιαιτερότητες συνεχίζουν και στην οθόνη οργάνων που δεν βρίσκεται στην αναμενόμενη θέση στο τιμόνι, αλλά στη θέση που θα βρισκόταν το ρεζερβουάρ σε μια θερμική μοτοσυκλέτα. Πρόκειται για μια TFT Touchscreen οθόνη 8 ιντσών, με πληθώρα πληροφοριών, και συνδεσιμότητα.

Οι τιμές ανακοινώνονται στα 25.000 ευρώ για το Giaguaro V1S, και στα 32.500 ευρώ για το Giaguaro V1R, ενώ στην έκθεση της EICMA θα δώσει το παρών πρώτα το V1R, με τα S & Gara να παρουσιάζονται αργότερα μέσα στο 2022.

Οι προ-παραγγελίες έχουν ήδη ανοίξει στο site της Soriano Motori ΕΔΩ, ενώ οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν τις μοτοσυκλέτες τους την Άνοιξη του 2022.

Τέλος στην παρουσίαση είδαμε και μια σειρά αξεσουάρ και ρουχισμού της Soriano Motori, που έχει μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα (μοτοσυκλέτα, ρουχισμός, αξεσουάρ, κλπ.).

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon