.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 21 Απριλίου 2020 12:50

Soriano V1R – Ηλεκτρική επιστροφή από το βαθύ παρελθόν

Μια Ισπανο-Γαλλική εταιρεία από τα παλιά ανακοινώνει την επιστροφή της, πλέον ως Ιταλική κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Ακολουθώντας μάλλον το παράδειγμα της Βελγικής Sarolea – που είχε χαθεί από το προσκήνιο της μοτοσυκλέτας για να επιστρέψει την περασμένη με μια εκλεκτή ηλεκτρική σπορ μοτοσυκλέτα που έφτασε ως το Isle of Man TT Zero – η Soriano ετοιμάζεται για την αναβίωσή της.

Το όνομα της εταιρείας προέρχεται από τον ιδρυτή της, Ricardo Soriano, έναν Ισπανό μηχανικό που ξεκίνησε κατασκευάζοντας αυτοκίνητα στη Γαλλία από τα μέσα της δεκαετίας του 1910 και ως το 1924 υπό την επωνυμία Soriano-Pedroso.

Στη συνέχεια η εταιρεία του στράφηκε στις εξωλέμβιες μηχανές, ενώ δεν ασχολήθηκε με μοτοσυκλέτα ως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – αν και κάποια σχέδιά του βρήκαν δίτροχη εφαρμογή μέσω της επίσης Ισπανικής OSSA.

Η επιστροφή του Soriano στην πατρίδα του μεταπολεμικώς έβαλε σε κίνηση μια γραμμή παραγωγής μοτοσυκλετών από την οποία ξεχωρίζει το Tigre, ένα μικρό δίχρονο 96 cc με τροχούς αρχικά 10 και στη συνέχεια 8 ιντσών που πρωτοπαράχθηκε το 1944.Soriano Tigre 96cc 1944

Ωστόσο η πορεία της Soriano στην κατασκευή δικύκλων δεν κράτησε πολύ και ως τη δεκαετία του 1950, μετά από περίπου 6,000 παραχθείσες μοτοσυκλέτες, εγκατέλειψε κάθε σχετική προσπάθεια.

Το πλάνο της νέας εταιρείας προβλέπει 100% ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, με την αρχή να προαναγγέλεται για την 1η Μαΐου 2020, όταν και θα αποκαλυφθεί επίσημα η V1R.

Ραντεβού διαδικτυακά την Πρωτομαγιά για να γνωριστούμε με την Soriano V1R, είτε στην της εταιρείας (δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη) ή στο της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιουνίου 2020 12:33

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon