Κατηγορία Διάφορα
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2020 12:27

Jawa 300 Classic - Έρχεται στην Ευρώπη!

Η νέα κλασική σειρά της Jawa πέρασε τις Euro 5 εξετάσεις της και προάγεται στην αγορά της Ε.Ε.

Το 2018 η Ινδική Mahindra ανακοίνωσε πως ετοίμασε έναν νέο μονοκύλινδρο κινητήρα 300 κυβικών εκατοστών με κλασική εμφάνιση για να κινήσει μια νέα γενιά μοτοσυκλετών της Jawa. Η παλαί ποτέ Τσεχοσλοβακική εταιρεία βρέθηκε στην οικογένεια του ομίλου Mahindra μαζί με την Αγγλική BSA – η οποία περιμένει στην ουρά για τη δική της αναγέννηση μέσω Ινδικών κεφαλαίων.

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του νέου κινητήρα εμφανίστηκε και η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα, Jawa 300 Classic, που έκανε άμεση εντύπωση και σύντομα ξεπούλησε στην Ινδία την αρχική παραγωγή. Ωστόσο τότε δεν υπήρχε καμιά πληροφορία περί έλευσής του προς τα μέρη μας.

Στο μεταξύ όμως η Mahindra είχε προχωρήσει αθόρυβα τις διαδικασίες έκδοσης έγκρισης τύπου από την Ε.Ε. και τώρα ανακοινώθηκε πως η πιστοποίηση συμμόρφωσης με τις ισχύουσες προδιαγραφές της Ευρώπης έχει επιτευχθεί.

Πλέον ο δρόμος είναι ορθάνοικτος για το όμορφο κλασικό 300άρι να έρθει και προς τα μέρη μας, αν και προς το παρόν η μόνη χώρα που το έχει δει δια ζώσης είναι η Τσεχία, δηλαδή η ιστορική πατρίδα της Jawa όπου εύλογα έγινε το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του νέου μοντέλου.

Σύμφωνα με τα Ινδικά δημοσιεύματα, η μοτοσυκλέτα πρακτικά δεν έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το μοντέλο που πωλείται εκεί ήδη έναν χρόνο τώρα, δηλαδή η απόδοση του υγρόψυκτου μονοκύλινδρου των 293 cc παραμένει ως είχε ανακοινωθεί στους 27 ίππους και 2.9 χιλιογραμμόμετρα ροπής μέσω εξατάχυτου κιβωτίου.

Πιθανότατα το μόνο που αλλάζει είναι η απουσία της πινακίδας κυκλοφορίας στο μπροστινό φτερό - κάτι που είναι υποχρεωτικό στην Ινδία μα όχι στην Ευρώπη- καθώς και η υποχρεωτική χρήση ABS όπως προβλέπουν οι ευρω-προδιαγραφές χρόνια τώρα για όλα τα δίκυκλα άνω των 125 cc.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο 2020 ενημερώναμε πως οι Jawa εισάγονται στη χώρα μας από τη Euro Motors, η οποία σε πρώτη φάση διαθέτει τα μοντέλα που η εταιρεία πουλά ως τώρα στην Ευρώπη, δηλαδή την προηγούμενη γενιά 350 με Κινέζικα μοτέρ της Shineray. Τώρα ωστόσο έχουμε κάθε λόγο και ελπίδα να δούμε αυτό το τόσο ξεχωριστό 300 στους Ελληνικούς δρόμους.

Για την ιστορία, στην Τσεχία η τιμή του 300 Classic ανακοινώθηκε στις 149,900 κορώνες, δηλαδή περίπου €5,500 (με ισοτιμία 29/4/2020).

Ελληνική ιστοσελίδα Jawa

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ BIKEIT