.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 11:36

Verge TS – Δώστε στον κόσμο 102 κιλά ροπής!

Μας συστήθηκε ως RMK E2, μετονομάστηκε σε Verge και τώρα έρχεται να βγάλει μάτια με τα νούμερα που ανακοινώνει.

Αυτή η ηλεκτρική μοτοσυκλέτα από τη Φινλανδία δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Το πρώτο που προσέχει κανείς είναι φυσικά το περίεργο συνολάκι στον πίσω τροχό, το οποίο στην ουσία είναι ένα ηλεκτρικό μοτέρ εγκατεστημένο μέσα στον πίσω τροχό. Πρόκειται για ένα πατενταρισμένο σχέδιο της εταιρείας, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την ίδια την εταιρεία και τον τεχνικό της διευθυντή, Teemu Saukkio.

Αρχικά πρωτογνωρίσαμε αυτό το σχέδιο το φθινόπωρο του 2018, όταν η RMK Vehicles αποφάσισε να συστηθεί στο παγκόσμιο κοινό της μοτοσυκλέτας με ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο. Το πρωτότυπο Ε2 ήταν μια ηλεκτρική roadster που ξεχώριζε από το πατενταρισμένο σύστημα ηλεκτροκινητήρα-απευθείας μετάδοσης. Έναν χρόνο μετά, το φθινόπωρο του 2019, είδαμε τις πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου παραγωγής σε δοκιμές στον δρόμο, καθώς η RMK άνοιγε μια φόρμα προπαραγγελιών στην ιστοσελίδα της.

Σήμερα η εταιρεία μας ξανασυστήνεται ως Verge και η μοτοσυκλέτα της πλέον αποκαλείται TS, μα στην ουσία είναι το ίδιο πρωτότυπο Ε2 που γνωρίζαμε, με τον περίτεχνο και μοναδικό κινητήρα, αλλά και ένα πολύ μεγάλο νέο. Ο λόγος για την απόδοση της μοτοσυκλέτας, η οποία ανακοινώνεται πλέον εξαιρετικά ενισχυμένη. Πέρυσι η μοτοσυκλέτα απέδιδε 67 hp και 33 kg.m, με τελική ταχύτητα ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 160 km/h, ωστόσο στην τελική μορφή παραγωγής της που παρουσιάζουμε τώρα αυτά τα νούμερα είναι απλώς ορεκτικά.

Πλέον το Verge TS ονομαστικά αποδίδει 107 hp, ενώ η ροπή του σκαρφάλωσε στα πρωτόγνωρα 102 kg.m! Η τελική ταχύτητα ανέβηκε επίσης λίγο στα 180 km/h, προφανώς ηλεκτρονικά περιορισμένη.

Το καλό είναι πως η τιμή της δεν άλλαξε καθόλου, παραμένοντας στα €24,990 και η φόρμα προπαραγγελιών παραμένει ως είχε, με προκαταβολή €2,000.

Ομοίως απαράλλαχτη είναι και η θεωρητική της αυτονομία, κυμαινόμενη από 200 (αυτοκινητόδρομος) ως 300 (πόλη) χιλιόμετρα, ενώ ο χρόνος φόρτισης ανακοινώνεται σε 4 ώρες με απλή παροχή ή 45-50 λεπτά με ταχεία φόρτιση.

Όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες, η μοτοσυκλέτα έχει επενδυθεί με κορυφαία περιφερειακά εκ των Ohlins, Brembo, Pirelli, ωστόσο περιμένουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά για κάποια βασικά στοιχεία, όπως το βάρος της. Οι Φινλανδοί μας λένε απλώς πως "με αλουμινένιο πλαίσιο το βάρος της έχει κρατηθεί χαμηλότερα απ' όσο νομίζουμε", αλλά νούμερο ακόμη δεν αποκαλύπτουν. Είδωμεν.

Στο μεταξύ, μπορούμε απλά να αναλογιστούμε πώς μπορεί να είναι η αίσθηση του να ανοίγεις το γκάζι σε ένα πράγμα που -όσο και να μπορεί να ζυγίζει ως μοτοσυκλέτα- ωθείται από 102 κιλά ροπής και πόσο εφικτό είναι να μείνεις πάνω στη σέλα της αν το καρυδώσεις απότομα.

Αν λ.χ. μας εντυπωσιάζουν τα 22 kg.m σπάνιων μοτοσυκλετών όπως το Triumph Rocket 3, τι να πούμε για τούτο το κατασκεύασμα που απλά πενταπλασιάζει το πιο εντυπωσιακό νούμερο ροπής που γνωρίζαμε;

Verge Motorcycles

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαϊος 2020 11:43

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon