.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 13:31

RMK E2 - To hubless ηλεκτρικό roadster ετοιμάζεται για παραγωγή

Η Φινλανδική RMK Vehicles έχει ανακοινώσει ένα διαφορετικό και ιδιαίτερα φιλόδοξο ηλεκτρικό γυμνό μοντέλο.

Το καλικαίρι του 2018 μια νέα εταιρεία από τη Φινλανδία με την επωνυμία RMK Vehicles παρουσίασε μια σειρά από ψηφιακά σχέδια για μια πολύ διαφορετική γυμνή μοτοσυκλέτα, το roadster E2.

Αν και εξωτερικώς κατά κόρον δείχνει αρκετά συνηθισμένη, η προσοχή μας πέφτει στον πίσω τροχό και δη στη μετάδοση που επιλέγει ένα πρωτοποριακό σχέδιο χωρίς κέντρο τροχού. Για την ακρίβεια, μέσα στη ζάντα του τροχού κρύβεται η ηλεκτροκινητήρας που τον κινεί με απευθείας μετάδοση.

RMK E2 06

Καθώς η RMK έχει ήδη ανοίξει ένα κανάλι για την προπαραγγελία της μοτοσυκλέτας (προκαταβολκή €2,000, εδώ) από ενδιαφέρομενους, δημοσιεύει τώρα η ίδια φωτογραφίες από την υπό δοκιμή του Ε2 στη Φινλανδία, ώστε να σβήσει εξαρχής τις όποιες φοβίες μπορεί να έχει κάποιος για φιλόδοξα startup.

Δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις νεόφυτων εταιρειών που ανακοινώνουν μεγαλεπήβολα σχέδια και μετά χάνονται στη δίνη των δυσκολιών της πραγματικότητας, ή τα κάνουν χαρτοπόλεμο στην Καραϊβική - όπως λ.χ. οι δημιουργοί του έξυπνου κράνος Skully, που κατάφεραν να χρεοκοπήσουν αφότου "επένδυσαν" σε κότερα και τρελά πάρτι τα κάμποσα εκατομμύρια που μάζεψαν από crowd funding και διάφορους επενδυτές, πριν ευτυχώς η εταιρεία αναβιώσει στα χέρια της νέας της διοίκησης.

Mp19 MotorcycleFair 02

Όπως φαίνεται όμως οι Φινλανδοί της RΜK δεν ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία. Απεναντίας, έχουν τηρήσει ως τώρα το πλάνο τους, η μοτοσυκλέτα υπάρχει και έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκθέσεις στην πατρίδα της, ενώ το λειτουργικό πρωτότυπο συνεχίζει κανονικά τη διαδικασία εξέλιξης και πιστοποίησής του.

Το πλάνο προβλέπει έναρξη παραγωγής στο τέλος του 2019 και έναρξη παραδόσεων στους πρώτους μήνες του 2020.

RMK E2 01

Η μοτοσυκλέτα ανακοινώνεται με ισχύ 67 hp (50 kW), ροπάκλα 32.6 km.g, βάρος περίπου 200 kg και αυτονομία από 200 ως 300 km. Αυτό το τελευταίο υπονοεί την επιλογή μπαταριών με διάφορες χωρητικότητες, η οποία προφανώς καθορίζει και την τιμή της μοτοσυκλέτας, η οποία θα ξεκινά από €24,990.

Επίσημη ιστοσελίδα

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 13:46

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon