.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 11:14

RMK E2 – Ηλεκτρική και hubless

Πρωτότυπο ηλεκτρικό μοτέρ μέσα στη ζάντα

Η Φιλανδική εταιρεία RMK Vehicle Corporation οραματίστηκε και σχεδιάζει να βγάλει στην παραγωγή μια σπορ μοτοσυκλέτα με ηλεκτρικό κινητήρα, αλλά η πραγματική πρωτοτυπία της κρύβεται στον πίσω τροχό.

Η πρώτη ματιά στο Ε2 εστιάζει φυσικά στην απουσία κέντρου στη ρόδα, καθώς το ψαλίδι πιάνει πάνω στην περιφέρεια της ζάντας – το κλασικό hubless σχέδιο που πολλάκις έχουμε δει σε πρωτότυπα, ουδέποτε όμως στην παραγωγή.

Εδώ ωστόσο δεν μιλάμε απλά για μια πίσω ρόδα δίχως κέντρο, αλλά για ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο από τη βάση του. Το Ε2 είναι ηλεκτρικό και ο κινητήρας του βρίσκεται μέσα στην πίσω ζάντα.

Δηλαδή έχουμε πρακτικά άμεση μετάδοση από το ηλεκτρικό μοτέρ, για το οποίο δεν έχουμε και πολλές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί, αλλά ήδη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως δε μοιάζει με τίποτε άλλο εκεί έξω και οι σχεδιαστές του αναφέρουν πως συνοδεύεται από μια σειρά πατεντών.

rmk e2

Το Ε2 αποδίδει 67 ίππους και τελική ταχύτητα 160 km/h. Θα διατίθεται με δύο επιλογές μπαταριών, η μικρότερη για αυτονομία 200 km και η μεγαλύτερη 300 km. Ο χρόνος φόρτισης θα είναι περίπου 2 με 3 ώρες, ανάλογα φυσικά τη μπαταρία.

Η RMK θα παρουσιάσει το Ε2 επίσημα τον Φεβρουάριο του 2019 στην έκθεση μοτοσυκλετών ΜΡ 19 στο Ελσίνκι, σε τιμή που εκτιμάται πως θα κινηθεί γύρω στα €25,000.

Οι ανυπόμονοι μπορείτε ήδη να το προπαραγγείλετε, καταβάλλοντας ένα καπάρο €2,000.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 11:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon