.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:09

H Saroléa παρουσιάζει την ανανεωμένη Manx7

Ηλεκτρική superbike για πολύ λίγους

Πρόκειται για μια κατασκευάστρια μοτοσυκλετών από το Βέλγιο με μεγάλη ιστορία, που φτάνει στο 1850 όταν ιδρύθηκε ως εργοστάσιο κατασκευής όπλων στη Λιέγη. Από το 1892 επεκτάθηκε στα ποδήλατα και το 1901 έφτιαξε την πρώτη της μοτοσυκλέτα.

Έμεινε στη ζωή ως το 1963, μετρώντας πολλές αγωνιστικές και εμπορικές επιτυχίες, συνέχισε δε να παράγει ανταλλακτικά για τα μοντέλα που χρησιμοποιούσε ο Βεγλικός στρατός ως το 1973. Έκτοτε χάθηκε από τον χάρτη, για να επιστρέψει ξανά το 2010 όταν οι δίδυμοι αδελφοί Torsten και Bjorn Robbens αγόρασαν τα δικαιώματα του ονόματος και ξεκίνησαν ένα νέο πλάνο με το μυαλό στην ηλεκτροκίνηση.

DSC 6941 LeMans 2000px

Το Manx7 προέκυψε από την αγωνιστική μοτοσυκλέτα που πρωτότρεξε στην ηλεκτρική κατηγορία TT Zero του Isle of Man το 2014 και από το 2017 μπορεί κανείς να το αποκτήσει με κανονική άδεια για χρήση δρόμου.

Μέχρι και πέρυσι η Saroléa εμφανιζόταν στα διεθνή σαλόνια φιλοξενούμενη στο περίπτερο της Bridgestone, με την οποία συνεργάστηκε εκτενώς στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, αλλά από τον περασμένο Απρίλιο αυτή η συνεργασία διεκόπη και πλέον οι Βέλγοι δουλεύουν με τη Dunlop, μαζί με την οποία παρουσιάζουν τώρα την τελευταία έκδοση της Manx7.

DSC 7064 LeMans 2000px

Τεχνικώς η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία εξέλιξης, έχοντας αισίως φτάσει στους 163 ίππους και τα 46 κιλά ροπής (δεν είναι ορθογραφικό λάθος, είναι 46), για μια τελική ταχύτητα 240 km/h.

H Manx7 πωλείται κατά παραγγελία και είναι διαθέσιμη με τρεις διαφορετικές επιλογές μπαταριών, με 14, 18 ως 22 kWh και ονομαστικές αυτονομίες από 230 km με τη μικρότερη ως 330 ανά φόρτιση με τη μεγαλύτερη.

Η μοτοσυκλέτα χτίζεται γύρω από ένα ανθρακονημάτινο μονοκόκ πλαίσιο και ασορτί ψαλίδι, είναι εξοπλισμένη από τα ψηλότερα ράφια της αγοράς, με αναρτήσεις Ohlins (πιρούνι FGRT200, αμορτισέρ TTX36), φρένα από τη σειρά Aerotec της Beringer, τροχούς αλουμινίου OZ με επιλογή για ζάντες μαγνησίου, περιφερειακά Rizoma και συνδεσιμότητα 4G.

01 Cam06 def final LR

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τη μικρή, χειροποίητη παραγωγή ισοδυναμούν με τιμές που δε θα συγκινήσουν τον μέσο μοτοσυκλετιστή. Ξεκινάμε αισίως από τα €42,975 με τη μικρότερη μπαταρία και φτάνουμε ως τα €48,760 με τα 22 kWh. Όλα αυτά είναι τιμές προ φόρων, δηλαδή βάλτε μετά και ΦΠΑ και ό,τι άλλα τέλη προβλέπει η νομοθεσία της εκάστοτε χώρας – αν και μικρή σημασία θα έχει για κάποιον που ήδη έχει αποφασίσει να σπρώξει 40 με 50 χιλιάρικα για μια μοτοσυκλέτα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 14:14

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon