.
Κατηγορία Indian
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 13:38

Indian Pursuit - Νέα τουριστική μοτοσυκλέτα

Η Indian βρίσκεται κοντά στην επίσημη αποκάλυψη της νέας μεγάλης της τουριστικής μοτοσυκλέτας που θα ακούει στο όνομα Pursuit και θα βασίζεται στη γνωστή μας Challenger, σε κλασικό touring και όχι bagger στιλ.

Από το 2020 η Challenger συνεχίζει να εντυπωσιάζει ακόμα και σήμερα, με τον υγρόψυκτο V2 κινητήρα των 1.768 κ.εκ., των 121 hp / 5.500 rpm και των 18.1 kgm / 3.800 rpm, με το μεγάλο φέρινγκ, και τον κορυφαίο εξοπλισμό της, που την κάνουν μια από τις top bagger μοτοσυκλέτες του κόσμου. Παράλληλα διαθέτει εντυπωσιακό κράτημα, που την κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα και στους… αγώνες της ΑΜΑ, στην κατηγορία King of the Baggers!

Την ίδια χρονιά που έκανε ντεμπούτο το Challenger, η Indian κατοχύρωσε και το όνομα Pursuit. Έκτοτε έπρεπε να περιμένουμε 2 χρόνια για να δούμε εξελίξεις στο θέμα της νέας τουριστικής μοτοσυκλέτας της αμερικάνικης εταιρείας, με την κατάθεση πατεντών στην Ευρώπη, με στοιχεία που αποκαλύπτουν δύο εκδόσεις της νέας μοτοσυκλέτας.

Στις πατέντες η Pursuit που θα πωλείται σε έκδοση Dark Horse (όλα μαύρα) και Limited (βασιλιάς το χρώμιο), φαίνεται πως θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα με την Challenger, με ταυτόσημες επιδόσεις.

Ίδιο είναι και το πλαίσιο και οι διαστάσεις Challenger-Pursuit, με το ίδιο τεράστιο μεταξόνιο των 1.668 mm, και πλάτος 990 mm.

Η διαφορά του Pursuit από το Challenger το πιθανότερο είναι πως θα βρίσκεται στο στιλ, σε πιο κλασικό τουριστικό design, σε αντίθεση με το bagger στιλ της μοτοσυκλέτας στην οποία θα βασίζεται.

Περιμένουμε λοιπόν ψηλότερα τοποθετημένη ζελατίνα, περισσότερο ανασηκωμένο πίσω μέρος, με τις διαστάσεις στις πατέντες να δείχνουν μια ψηλότερη και βαρύτερη μοτοσυκλέτα.

Όπως και στην Challenger, η ζελατίνα θα είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, με 83 mm διαδρομής μεταξύ χαμηλής και ψηλής θέσης, όμως ενώ της Challenger ξεκινά από τα 1.346 mm και φτάνει τα 1.429 mm, στην Pursuit το ύψος της ζελατίνας ξεκινά από τα 1.444 και φτάνει στα 1.527 mm από το έδαφος.

Το μήκος αυξάνεται από τα 2.501 mm του Challenger στα 2.609 mm, κάτι που δείχνει Top-Box και “πλάτη” συνεπιβάτη, ενώ οι τροχοί παραμένουν ίδιοι στις 2 μοτοσυκλέτες, με 19 ίντσες μπροστά και 16 πίσω.

Μεγαλύτερο όμως είναι και το βάρος της Pursuit, στα 416 κιλά… 35 (!) περισσότερα από την Challenger Limited και 39 κιλά περισσότερα από την Challenger Dark Horse.

Στα χαρτιά που κατέθεσε η Indian αποκαλύπτεται και ένα “Premium Package” με έξτρα εξοπλισμό.

Τέλος, στις πατέντες συμπεριλαμβάνεται και μια νέα έκδοση της Challenger με το προσωνύμιο Elite, που αναμένεται το 2022.

Υπομονή τώρα για την επίσημη αποκάλυψη που θα γίνει σύντομα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 13:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon