.
Κατηγορία Beta
Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 17:19

Beta RR 2022 - Βελτιώσεις σε όλη τη γκάμα enduro

Η Beta παρουσίασε την γκάμα Enduro για το 2022, δίνοντας βάρος στις βελτιώσεις των δίχρονων μοντέλων, όμως δεν άφησε «παραπονεμένα» ούτε τα τετράχρονα, βάζοντας χέρι τόσο σε πλαίσια και αναρτήσεις όσο και σε κινητήρες.

Όπως και το 2021, έτσι και το 2022, η γκάμα των RR αφορά 8 μοντέλα, καθένα με τη δική του προσωπικότητα για να καλύψουν όλους τους αναβάτες enduro, από τον αρχάριο μέχρι τον αγωνιζόμενο.

Οι κυριότερες αλλαγές και τα νέα χαρακτηριστικά της γκάμας RR για το 2022 έχουν ως εξής:

Για όλα τα μοντέλα

Αναρτήσεις: Το πίσω αμορτισέρ διαθέτει νέες ρυθμίσεις αποσβέσεων, με ανεξάρτητη ρύθμιση high / low. Νέες είναι οι ρυθμίσεις στο πιρούνι, για καλύτερη συμπεριφορά και μεγαλύτερη ακρίβεια σε ακραία χρήση. Νέο είναι το χρώμα των καλαμιών χάρη σε διαδικασία ανωδίωσης που βελτιώνει την αντοχή τους στη διάβρωση.

Γραφικά: Νέος χρωματικός συνδυασμός με έμφαση στο κόκκινο χρώμα και ελάχιστες μαύρες και λευκές λεπτομέρειες.

RR 300 2Τ

  • Κινητήρας: Πλήρως ανασχεδιασμένος, με νέο κύλινδρο, νέο πιστόνι και νέο power valve.
  • Στρόφαλος: νέος, κοντύτερος, με κοντύτερη διαδρομή πιστονιού
  • Κυλινδροκεφαλή: Ολοκαίνουργια, με νέο μπουζί ιριδίου
  • Τελικό εξάτμισης: Μικρότερης διαμέτρου για καλύτερη απόδοση ψηλά αλλά και πιο γραμμικό πέρασμα της δύναμης στο έδαφος.
  • Συμπλέκτης με ελατήρια διαφράγματος: Νέος, πιο ελαφρύς, με καλύτερη απόδοση, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίων σε 3 επίπεδα.

RR 250 2Τ

Συμπλέκτης με ελατήρια διαφράγματος: Νέος, πιο ελαφρύς, με καλύτερη απόδοση, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίων σε 3 επίπεδα.

RR 125 2Τ

Κυλινδροκεφαλή και power valve: τα δυο αυτά επανασχεδιασμένα εξαρτήματα συνεργάζονται για να μεγιστοποιήσουν την ροπή σε μεσαίες και ψηλές στροφές.

RR 4Τ

  • ECU: Η πιο σημαντική βελτίωση σε όλη την τετράχρονη γκάμα είναι η νέα και πιο εξελιγμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU). Προσφέρει καλύτερη διαχείριση στους χάρτες dry και wet, ενώ μεγιστοποιεί το πλεονέκτημα του φρένου κινητήρα στα τετράχρονα μοντέλα. Το κουμπί επιλογής χάρτη παραμένει στη γνωστή θέση μεταξύ του ρεζερβουάρ και του πιρουνιού, εύκολα προσβάσιμο αλλά ταυτόχρονα προστατευμένο από τυχαία χτυπήματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν χάρτη.
  • Μετάδοση: ελαφρύτερη πρωτεύουσα μετάδοση έχει τοποθετηθεί σε όλη την τετράχρονη γκάμα, που έχει δεχθεί επιπλέον και τον νέο συμπλέκτη με ελατήρια διαφράγματος: Νέος, πιο ελαφρύς, με καλύτερη απόδοση, με ρυθμιζόμενη προφόρτιση ελατηρίων σε 3 επίπεδα.

Η νέα RR γκάμα αναμένεται να φτάσει στους dealer μέσα στον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 28 Μαϊος 2021 17:25

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon