.
Κατηγορία Yamaha
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 09:13

EICMA 2021 - Yamaha R6 RACE και R6 GYTR 2022 - Αποκλειστικά για χρήση πίστας

Το 2022, η Yamaha θα συνεχίσει να αποδεικνύει την πλήρη αφοσίωσή της στους αναβάτες και τις ομάδες Supersport κάθε επιπέδου με την παραγωγή της R6 RACE και της R6 GYTR, δύο μοτοσυκλετών αποκλειστικά για πίστα (δεν παίρνουν έγκριση τύπου για κίνηση στον δρόμο) και με κορυφαίες επιδόσεις. [Δελτίο Τύπου]

Η Yamaha R6 κυριαρχεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSSP εδώ και πολλά χρόνια, ενώ είναι η αγαπημένη μοτοσυκλέτα των αναβατών που λαχταρούν και είναι προσηλωμένοι στη νίκη. Με το εκπληκτικό ιστορικό νικών της, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πλειονότητα των διαγωνιζομένων σε αυτήν την κατηγορία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, επιλέγουν να αγωνιστούν με την R6.

Οι καθαρόαιμες αγωνιστικές προδιαγραφές της περιλαμβάνουν έναν κινητήρα 599 κ. εκ. υψηλών επιδόσεων με ελαφριά σφυρήλατα έμβολα, βαλβίδες τιτανίου και σχέση συμπίεσης 13,1:1. Επίσης Ηλεκτρονική Εισαγωγή YCC-I (Yamaha Chip Controlled Intake), Ηλεκτρονικό Γκάζι YCC-T (Yamaha Chip Controlled Throttle), μονόδρομο συμπλέκτη, κιβώτιο 6 ταχυτήτων με κοντές σχέσεις και Σύστημα Γρήγορης Αλλαγής Ταχυτήτων QSS για ανεβάσματα με τέρμα το γκάζι.

Το μικρών διαστάσεων πλαίσιο αλουμινίου Deltabox συνδυάζεται με υποπλαίσιο μαγνησίου και αλουμινένιο ρεζερβουάρ καυσίμου, αλλά και με ένα ρυθμιζόμενο πιρούνι KYB 43 χλστ. με υψηλές προδιαγραφές και ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ KYB. Οι ακτινικές δαγκάνες των φρένων μπροστά δαγκώνουν δίσκους 320 χλστ..

Η R6 RACE για το 2022 θα είναι διαθέσιμη στο χρώμα Tech Black με χρυσό πιρούνι, ενώ θα παρέχεται σε ειδική έκδοση έτοιμη για πίστα, χωρίς τα μη απαραίτητα αξεσουάρ για τον δρόμο, όπως τον προβολέα, τα φώτα θέσης, τους καθρέφτες, την κόρνα, τη βάση πινακίδας κυκλοφορίας, τη σέλα συνεπιβάτη και τα μαρσπιέ συνεπιβάτη. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το βάρος και μεγιστοποιείται η απόδοση αυτής της μοτοσυκλέτας που είναι διαθέσιμη χωρίς έγκριση τύπου, γεγονός που την καθιστά ιδανική τόσο για συμμετέχοντες σε track day, όσο και για αναβάτες αγώνων που θέλουν ένα βασικό μοντέλο για να το προσαρμόσουν σύμφωνα με τις δικές τους προδιαγραφές.

Οι παραδόσεις στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο του 2022. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με το Δίκτυο της Yamaha στη χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.

R6 GYTR: Η απόλυτη αγωνιστική Supersport μοτοσυκλέτα
Η νέα R6 GYTR θα είναι διαθέσιμη για το 2022, αποκλειστικά από τα καταστήματα GYTR PRO SHOP. Σχεδιασμένη για ένα ευρύ φάσμα πελατών που περιλαμβάνει από συμμετέχοντες σε track day μέχρι αναβάτες αγώνων, η R6 GYTR αποτελεί επίσης την απόλυτη επιλογή για τους πιο απαιτητικούς αναβάτες, που θέλουν να αναβαθμίσουν τις επιδόσεις της μοτοσυκλέτας τους τοποθετώντας Γνήσια Ανταλλακτικά Απόδοσης GYTR για τον κινητήρα, την ανάρτηση ή άλλα μέρη της μοτοσυκλέτας.

Η R6 GYTR παρέχεται πλήρως εξοπλισμένη με μια μεγάλη σειρά Γνήσιων Ανταλλακτικών Απόδοσης GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) υψηλών επιδόσεων, όπως την προγραμματιζόμενη Ηλεκτρική Μονάδα Ελέγχου ECU Superstock με διασύνδεση καλωδίου, που επιτρέπει στον αναβάτη να βελτιστοποιήσει την απόδοση του κινητήρα, αλλά και την αγωνιστική πλεξούδα καλωδιώσεων.

Το ελαφρύ αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič από τιτάνιο ενισχύει τις επιδόσεις και παράγει γύρω στα 100 Db ή λιγότερα. Επίσης υπάρχουν τοποθετημένες πλάκες σφράγισης για το Σύστημα Εισαγωγής Αέρα (AIS), επιτρέποντας την αφαίρεση διάφορων εύκαμπτων σωλήνων και κανίστρων. Η μοτοσυκλέτα διαθέτει επίσης αγωνιστικά γρανάζια με μια ειδική αλυσίδα 520, καθώς και σωληνώσεις φρένων υψηλών προδιαγραφών από ανοξείδωτο χάλυβα, για βελτιωμένη απόδοση πέδησης. Ο εξομοιωτής ABS της GYTR επιτρέπει την αφαίρεση της αντλίας του ABS για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του βάρους. Επιπλέον, η αγωνιστική σέλα GYTR και τα πλήρως ρυθμιζόμενα πίσω σετ billet προσφέρουν την ιδανική αγωνιστική θέση, ενώ το σχήμα αλλαγής ταχυτήτων μπορεί επίσης να αντιστραφεί. Για να βάλετε μπροστά τον κινητήρα, απλώς πατήστε το κουμπί εκκίνησης/διακοπής λειτουργίας. Επίσης, η ειδική τάπα καυσίμου GYTR εντάσσεται στο σύστημα λειτουργίας χωρίς κλειδί.

Η R6 GYTR διαθέτει ελαφρύ φέρινγκ από fiberglass, ενισχυμένο με ίνες άνθρακα και περασμένο με λευκό αστάρι, το οποίο επιτρέπει στους αναβάτες και τις ομάδες να προσθέσουν άμεσα τα επιθυμητά αγωνιστικά χρώματα και λογότυπά τους. Άλλα αξεσουάρ που απαιτούνται από τη FIM και περιλαμβάνονται είναι το προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου και το προστατευτικό του πίσω γραναζιού.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης ικανοποίηση των προσδοκιών και προτιμήσεων των ενδιαφερόμενων, η σειρά GYTR επιτρέπει περαιτέρω αναβαθμίσεις. Για αναλυτικές λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη σελίδα της Yamaha ΕΔΩ.

Η R6 GYTR θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Yamaha GYTR PRO SHOP, τα οποία αποτελούν το πρώτο και μοναδικό μέρος όπου χρειάζεται να επισκεφθεί ένας αναβάτης αγώνων ή συμμετέχων σε track day, προκειμένου να καλύψει τις αγωνιστικές του ανάγκες. Στα κατάστημα GYTR PRO SHOP θα συναντήσετε καταρτισμένο προσωπικό, που αποτελείται από ανθρώπους που ζουν για τους αγώνες και συμμετέχουν σε αγωνιστικές δραστηριότητες. Επιπλέον, αυτά τα ειδικά καταστήματα βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία Αγώνων Δρόμου της Yamaha, τον Ευρωπαϊκό οργανισμό που είναι υπεύθυνος για τα προγράμματα Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων WorldSBK, WorldSSP και EWC. Επομένως, διαθέτουν την κατανόηση και τη γνώση που απαιτείται για την προετοιμασία και την εξατομίκευση της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας σας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Πέντε καταστήματα GYTR PRO SHOP λειτουργούν ήδη στην Ευρώπη, και μέσα στο 2022 το Δίκτυο πρόκειται να επεκταθεί με αρκετά περισσότερα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά της R6 GYTR

 • Σετ αγωνιστικού φέρινγκ GYTR
 • Πλήρες αγωνιστικό σύστημα εξάτμισης Akrapovič
 • Σετ ECU GYTR
 • Σετ καλωδίωσης GYTR
 • Καλώδιο διασύνδεσης GYTR
 • Διακόπτης ενεργοποίησης/απενεργοποίησης GYTR
 • Σετ σφράγισης AIS GYTR
 • Εξομοιωτής ABS GYTR
 • Τάπα καυσίμου χωρίς κλειδί GYTR
 • Μαξιλάρι σέλας GYTR
 • Σετ σωληνώσεων φρένων από ανοξείδωτο χάλυβα μπροστά και πίσω
 • Πλήρως ρυθμιζόμενο αγωνιστικό πίσω σετ GYTR
 • Προαιρετικό κιτ αλλαγής ταχυτήτων με δυνατότητα αντιστροφής
 • Προστατευτικό πίσω γραναζιού ("πτερύγιο καρχαρία")
 • Προστατευτικό μανέτας μπροστινού φρένου
 • Χρυσή ανταλλακτική αγωνιστική αλυσίδα 520 DID
 • Μετάδοση γραναζιού 15T / πίσω γρανάζι 46T
 • Σετ παξιμαδιών γραναζιού για ανταλλακτική αλυσίδα 520
 • Άγκιστρα στήριξης διπλού σταντ πίσω τροχού
 • Διπλό σταντ πίσω τροχού

Οι παραδόσεις της R6 GYTR στο Δίκτυο Επίσημων Συνεργατών θα ξεκινήσουν από τον Ιανουάριο του 2022. Οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή, γι' αυτό επικοινωνήστε με τον διανομέα της Yamaha στη χώρα σας, για αναλυτικές πληροφορίες.
Επισκεφθείτε τη σελίδα της Yamaha ΕΔΩ για οποιαδήποτε πληροφορία σχετίζεται με το μοντέλο και για το σύστημα εντοπισμού GYTR PRO SHOP.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 09:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
 • twitter
 • facebook icon
 • instagram
 • youtube
 • Google News icon