.
Κατηγορία Suzuki
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 14:52

EICMA 2021 - Suzuki Katana 2022

Η ακόνισε το της για το 2022, με βελτιώσεις στον κινητήρα, περισσότερη δύναμη και αναβαθμισμένο πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων.

Με βάση την πλατφόρμα του GSX-S1000 του 2021, το νέο Euro 5 Katana παράγει 150 hp / 11.000 rpm (από 144 hp / 10.000 rpm προηγουμένως), ενώ έχει περισσότερη ροπή σε όλη την κλίμακα, χάρη σε νέους εκκεντροφόρους, νέα ελατήρια βαλβίδων, νέα εξάτμιση και νέο φιλτροκούτι. Όλα τα παραπάνω συνεργάζονται αρμονικά με ένα νέο ride-by-wire σύστημα στο γκάζι.

Τρία είναι τα Riding Modes του κινητήρα, όλα με την ίδια μέγιστη ιπποδύναμη, με το A να είναι το πιο επιθετικό και σπορ, το B να προσφέρει γλυκύτερη αρχική απόδοση, και το C να παρέχει την πιο γλυκιά απόκριση, ιδανική για βρεγμένες και ολισθηρές συνθήκες.

Ένα quickshifter βοηθά τον αναβάτη να ανεβάζει και να κατεβάζει ταχύτητες δίχως τη συνδρομή του συμπλέκτη, ενώ έχουμε και Traction Control 5 επιπέδων, με τον αναβάτη να μπορεί επίσης να απενεργοποιήσει το σύστημα αν έτσι επιθυμεί.

Νέος είναι και ο συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, για βελτιωμένο έλεγχο και καλύτερες επιδόσεις.

Το πακέτο των ηλεκτρονικών βοηθημάτων ολοκληρώνεται με τα γνωστά συστήματα Easy Start και low RPM assist της Suzuki, με το πρώτο να απαιτεί στιγμιαίο μόνο πάτημα του κουμπιού της μίζας για να θέσει τον κινητήρα σε λειτουργία, και με το δεύτερο να ανεβάζει αυτόματα στροφές όταν ο αναβάτης αφήνει τον συμπλέκτη, βοηθώντας στην εκκίνηση της μοτοσυκλέτας και αποτρέποντας τα αθέλητα σβησίματα.

Πλαίσιο, αναρτήσεις και φρένα παραμένουν ως είχαν, με το αλουμινένιο πλαίσιο 2 δοκών και το ψαλίδι να προέρχονται από την οικογένεια των GSX-R, τις αναρτήσεις της KYB να είναι πλήρως ρυθμιζόμενες και τα φρένα της Brembo να αποτελούνται από 2 δίσκους 310 mm μπροστά με ακτινικές δαγκάνες, και έναν ακόμη δίσκο πίσω.

Στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης βρίσκουμε ένα ζεύγος Dunlop SPORTMAX Roadsport2, ενώ νέα για το 2022 είναι και τα χρώματα, με έναν πολύ όμορφο καινούργιο ματ μπλε χρωματισμό με χρυσό πιρούνι και χρυσές ζάντες, και με έναν γκρι χρωματισμό με κόκκινες ζάντες.

Σημειώστε πως ο αναβαθμισμένος πίνακας οργάνων έχει και ένα κόκκινο “night mode”.

To νέο Suzuki Katana αναμένεται να φτάσει στους dealer της Ε.Ε. την άνοιξη του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Team Classic Suzuki GSX-R750 SRAD Racer EICMA 2021 - Suzuki GSX-S GP & SERT Editions 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon