.
Κατηγορία Honda
Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 10:29

Honda CRF-E2 - Ηλεκτρικό mini Off-road μοντέλο σε συνεργασία με τη Greenger

Η Honda USA παρουσίασε ένα νέο mini Off-road μοντέλο για τις Η.Π.Α. που ακούει στο όνομα CRF-E2, διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία και αξιόλογα εξαρτήματα, ενώ εξελίχθηκε από την καλιφορνέζικη εταιρεία Greenger, που έχει καταθέσει πάνω από 20 πατέντες για ηλεκτρικά δίκυκλα.

Το CRF-E2 είναι ο πρώτος καρπός της συνεργασίας Honda-Greenger, ενώ θα πωλείται αποκλειστικά μέσω του δικτύου της Honda.

Μετά λοιπόν τα ηλεκτρικά mini Off-road μοντέλα του Pierer Group (KTM SX-E 5 & Husqvarna EE-5), σειρά έχει το CRF-E2 της Honda, το μοναδικό μέχρις στιγμής με αφαιρούμενη (δίχως τη χρήση εργαλείων) μπαταρία ιόντων λιθίου.

Το νέο μοτοσικλετάκι της Honda κοστίζει 2.950 δολάρια Η.Π.Α., μια δελεαστική τιμή σε σχέση με τα KTM SX-E5 (5.199 δολάρια) και Husqvarna EE-5 (5.149 δολάρια). Σημειώστε πάντως πως τα 2 μοντέλα του Pierer Group είναι δυνατότερα (2,68 hp / 3.200 rpm Continuous και 6,7 hp peak) από το Honda (1,6 hp / 2.000 rpm continuous και peak 3,4 hp).

Στόχος του CRF-E2 είναι φυσικά οι αναβάτες μικρής ηλικίας, που θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν σε περισσότερες περιπτώσεις, ιδιαιτέρως εκεί που απαγορεύονται τα βενζινοκίνητα δίκυκλα λόγω θορύβου.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του νέου μοντέλου της Honda είναι χαμηλής τάσης 48V, και αφαιρείται σε δευτερόλεπτα για να αλλάξει με μια άλλη, ενώ η μέγιστη απόδοση του αερόψυκτου ηλεκτροκινητήρα ανακοινώνεται στους 3.4 hp και στα 2.54 kgm ροπής,

Η Greenger κάνει λόγο για αυτονομία… 2 ωρών σε “ιδανικές συνθήκες”, λέγοντας πως είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία. Φυσικά μόνο μια συγκριτική δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες θα δώσει την πραγματική αυτονομία της μπαταρίας. Ο χρόνος για μια πλήρη φόρτιση δίνεται στις 2 ώρες.

Το CRF-E2 έρχεται βαμμένο στα χρώματα των CRF, ενώ έχει εξαιρετικό εξοπλισμό, όπως το αλουμινένιο πλαίσιο των 2 δοκών, το τιμόνι μεταβλητής διατομής, τα δισκόφρενα “μαργαρίτα” εμπρός-πίσω, η ρυθμιζόμενη αλουμινένια μανέτα φρένου, και οι 12άρηδες αλουμινένιοι τροχοί με ελαστικά Kenda Millville K771.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι 33 mm και ένα μονό αμορτισέρ DNM πίσω με ρυθμιζόμενη απόσβεση επαναφοράς και προφόρτιση. Οι διαδρομές των αναρτήσεων είναι 100 mm εμπρός και 210 mm πίσω.

Ρυθμιζόμενες είναι και οι 2 μανέτες, η σέλα ρυθμίζεται σε 2 ύψη, στα 630 mm και στα 650 mm, ενώ και η μέγιστη ιπποδύναμη μπορεί να ρυθμιστεί σε 2 επίπεδα.

Το βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 48 κιλά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site του μοντέλου ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon