.
Κατηγορία Suzuki
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 17:27

Suzuki GSX-S1000GT - Η επίσημη παρουσίαση

Η Suzuki παρουσίασε επίσημα το νέο GSX-S1000GT του 2022, ένα νέο Sports-Tourer μοντέλο, που βασίζεται στο GSX-S1000, προσθέτοντας στην τετρακύλινδρη συνταγή των 150 hp ολόσωμο φέρινγκ, TFT οθόνη με συνδεσιμότητα, και όλα όσα ακόμη χρειάζεται κανείς για γρήγορα, άνετα και πολυτελή ταξίδια.

Άνετη, όρθια θέση οδήγησης, άνετες και φαρδιές σέλες με μπόλικο αφρώδες και για τους 2 επιβαίνοντες, ψηλή ζελατίνα και ολόσωμο φέρινγκ, είναι μόνο η αρχή για να περιγράψει κανείς το GSX-S1000GT της Suzuki.

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα υπερπλήρες οπλοστάσιο ηλεκτρονικών βοηθημάτων (ABS, Traction Control, Cruise Control, Power Modes, Shifter, κ.α.), κομπλέ με μια έγχρωμη TFT οθόνη 6,5 ιντσών με full συνδεσιμότητα, που περιλαμβάνει πλοήγηση με χάρτη, τηλεφωνία, μουσική, ημερολόγιο, υπηρεσίες διαδικτύου, και πληροφορίες για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας. Αν πάντως καταλάβαμε καλά δεν υπάρχει IMU αδρανειακή μονάδα, οπότε και δεν έχουμε cornering χαρακτηριστικά στη λειτουργία των ABS & TC.

Γαρνίρουμε με νέους LED προβολείς και νέο οπίσθιο LED φωτιστικό σώμα, αλλά και με LED φλας, και όλα αυτά με το μηχανικό σύνολο του GSX-S1000 με τους 150 hp και τα 10,8 κιλά ροπής, και είμαστε έτοιμοι για τον γύρο της Γης, πάντα με διασκεδαστικό, sport-touring τρόπο.

Ας ρίξουμε τώρα μια βαθύτερη ματιά σε ορισμένους σημαντικούς τομείς της νέας μοτοσυκλέτας.

ΗλεκτρονικάSuzuki GSXS1000GT 2022 00057

Η Suzuki αποκαλεί την πλατφόρμα ηλεκτρονικών βοηθημάτων του νέου GSX-S1000GT “Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) ”, μια πλατφόρμα που ξεκινά με το Ride-by-wire, και συνεχίζει με τα 3 Riding Modes (Power Modes τα αποκαλεί το Hamamatsu), με το Mode A να έχει την πιο άμεση απόκριση στο γκάζι και full power απόδοση. Το Mode B έχει την ίδια μέγιστη απόδοση ισχύος αλλά πιο γλυκιά απόκριση και απόδοση ροπής, και το C έχει ακόμα πιο απαλή απόκριση γκαζιού, και χαρακτηριστικών ροπής.

Το Traction Control ρυθμίζεται σε 5 επίπεδα, ενώ το quickshifter της Suzuki επιτρέπει στον αναβάτη να ανεβάζει και να κατεβάζει ταχύτητες δίχως τη χρήση του συμπλέκτη, σε συνεργασία με τον συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση SCAS της εταιρείας.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το Cruise Control από μια Sport-Touring μοτοσυκλέτα, ενώ η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται και με τα συστήματα Suzuki Low RPM Assist και Easy Start System, για να μη σβήνει στις χαμηλές στροφές από κακή χρήση του γκαζιού, και για να παίρνει μπροστά με μόνο ένα πάτημα της μίζας.

Στα όργανα δεσπόζει μια έγχρωμη ψηφιακή TFT οθόνη 6,5 ιντσών, με άπειρες ενδείξεις για την κατάσταση της μοτοσυκλέτας, trip computer, κ.α., και με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, για να συνδέετε τη μοτοσυκλέτα με το smartphone σας, μέσω της νέας εφαρμογής Suzuki mySPIN app.

Μάλιστα η Suzuki αναφέρει πως το hardware όσο και το λογισμικό της οθόνης στη GT έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για χρήση μοτοσυκλέτας, για καλύτερα αποτελέσματα παντού.

Η συνδεσιμότητα περιλαμβάνει πλοήγηση με χάρτη, και όχι με τρόπο turn-by-turn, ενώ ο αναβάτης μπορεί να εισάγει τις λίστες των επαφών του στη μοτοσυκλέτα, και να απολαύσει hands-free επικοινωνία, μουσική, συνδεσιμότητα, γεγονότα από το ημερολόγιο του, κ.α.

ΣτιλSuzuki GSXS1000GT 2022 00028

Το design του νέου GSX-S1000GT είναι πραγματικά ξεχωριστό, με 2 εξαγωνικούς προβολείς LED και 2 DRL LED φρύδια στη μάσκα, και με ένα ιδιαίτερα γωνιώδες φέρινγκ. Μάλιστα η Suzuki αναφέρει πως η στιλιστική πρόταση του GT θα βρει τον δρόμο της και στις μελλοντικές μοτοσυκλέτες της εταιρείας.

Νέος είναι ο σχεδιασμός των καθρεπτών, νέοι και οι εργονομικοί διακόπτες, νέο το design της σέλας.

Τρεις θα είναι οι χρωματικές επιλογές του GSX-S1000GT: Metallic Triton Blue, στα χρώματα των MotoGP μοτοσυκλετών της φίρμας, Metallic Reflective Blue, σκούρο μπλε με γυαλιστερό φινίρισμα, και Glass Sparkle Black, ένας συνδυασμός γυαλιστερών και ματ επιφανειών σε μαύρο χρώμα.

Στα επίσημα έξτρα αξεσουάρ της Suzuki περιλαμβάνονται και θερμαινόμενα γκριπ, βάσεις βαλιτσών και βαλίτσες, διαφορετική σέλα, κόκκινες δαγκάνες φρένων Brembo, προστατευτικά μανιτάρια, carbon αξεσουάρ, tank bag, tank pad, αυτοκόλλητα για τις ζάντες, κ.α.

ΕπιδόσειςSuzuki GSXS1000GT 2022 00006

Η βάση εδώ είναι το GSX-S1000, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα που προέρχεται από το θρυλικό GSX-R K5 με νέες ρυθμίσεις για απόδοση 150 hp και 10,8 κιλών ροπής.

Η εξάτμιση είναι 4-2-1, και η μοτοσυκλέτα πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές.

Στο GT διατηρούνται όλα τα μηχανικά μέρη του GSX-S1000, όπως το πλαίσιο, το ψαλίδι, κι οι αναρτήσεις που περιλαμβάνουν ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43mm της KYB κι ένα μονό αμορτισέρ με μοχλικό με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

Ίδια είναι και τα φρένα, με ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες της Brembo να δαγκώνουν δίσκους 310 mm μπροστά, και με δίσκο πίσω, ενώ στα ελαστικά βρίσκουμε ένα ζεύγος Dunlop SPORTMAX Roadsport2.

Το μεταξόνιο βρίσκεται στα 1.460 mm, το ύψος σέλας στα χαμηλά 810 mm, το ρεζερβουάρ χωρά 19 λίτρα βενζίνης και το γεμάτο βάρος της μοτοσυκλέτας ανακοινώνεται στα 226 κιλά.

Το νέο GSX-S1000GT θα ξεκινήσει να διατίθεται στην Ευρώπη από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το αναμένουμε και στη χώρα μας στα τέλη του έτους, με την τιμή ακόμα να μην έχει ανακοινωθεί αλλά να βρίσκεται, όπως μάθαμε, στα πλαίσια του ανταγωνισμού -βλ. Kawasaki Z1000SX, κ.α.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 17:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon