.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 10:08

Yamaha EMF - Το 2ο ηλεκτρικό scooter σε συνεργασία με την Gogoro

Η Yamaha Taiwan παρουσίασε το φουτουριστικής εμφάνισης ηλεκτρικό scooter EMF, που αποτελεί το 2ο e-scooter της φίρμας σε συνεργασία με την Gogoro, μετά το EC-05 το 2019.

Το EMF βρισκόταν στα σκαριά εδώ και 2 χρόνια, με τη Yamaha να επιθυμεί να δημιουργήσει ένα επιθετικής σχεδίασης e-scooter που να ταίριαζε περισσότερο στο “Dark Side of Japan” στιλ, και να απομακρυνόταν λίγο από την ομοιομορφία των scooter της Gogoro.

Φυσικά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στα εντυπωσιακά φώτα με τους “προτζέκτορες” που θυμίζουν τα φώτα που χρησιμοποιεί η Yamaha στη σειρά των MT μοτοσυκλετών.

Το EMF δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας ένα κιτ βάσης που διαθέτει η Gogoro στους συνεργάτες της, το Gogoro Development Kit (GDK), πάνω στο οποίο οι σχεδιαστές της Yamaha Taiwan δημιούργησαν το φουτουριστικό τους e-scooter.

yamaha emf gogoro 00019

Το αρκτικόλεξο EMF προέρχεται από τις λέξεις Electric Motor Fighter, ενώ ως βάση χρησιμοποιείται το μηχανικό σύνολο του Gogoro S-class που του χαρίζει απόδοση 7.6 kW (10.2 hp), ροπή 2.6 kgm και επιτάχυνση 0-50 χλμ/ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα.

yamaha emf gogoro 00018

Παρ’ όλη την “διαστημική” του εμφάνιση το EMF διαθέτει συμβατικό εξοπλισμό, καθώς το target group του είναι οι νεαροί χρήστες e-scooter της Ταϊβάν, κι έτσι δεν θα είχε κανένα νόημα το κόστος να εκτοξευτεί στον Θεό.

yamaha emf gogoro 00016

Με αυτή τη λογική το EMF διαθέτει ανοιχτό, σωληνωτό πλαίσιο, συμβατικό πιρούνι και 2 αμορτισέρ πίσω, μικρούς τροχούς 10 ιντσών, δίσκο 200 mm μπροστά (με ακτινική δαγκάνα παρακαλώ) και δίσκο 190 mm πίσω στα φρένα με σύστημα συνδυασμένης πέδησης UBS (και όχι ABS), ενώ η άδεια του είναι για μεταφορά ενός μόνο ατόμου, οπότε ξεχνάμε τον συνεπιβάτη.

yamaha emf gogoro 00009

Σημειώστε πως το EMF διαθέτει ψηφιακή LCD οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth και της εφαρμογής “Y-Connect TWN for EV” της Yamaha.

yamaha emf gogoro 00012

Μαζί με την παρουσίαση της Yamaha, στη δημοσιότητα έδωσε δελτίο τύπου και η Gogoro, στο οποίο διαβάζουμε μεταξύ άλλων πως το 97% όλων των e-scooter στην Ταϊβάν χρησιμοποιούν το σύστημα ανταλλαγής μπαταριών της Gogoro, ενώ τον Δεκέμβριο του 2021 το 28% όλων των δικύκλων (βενζινοκίνητων και ηλεκτρικών) στην Taipei χρησιμοποιούσαν σύστημα της Gogoro!

Θυμίζουμε πως στην Ταϊβάν υπάρχουν περισσότεροι από 2.200 GoStations σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών της Gogoro με 10.000+ θέσεις μπαταριών, ενώ καθημερινά γίνονται σε αυτούς 330.000 ανταλλαγές άδειων μπαταριών με γεμάτες!

yamaha emf gogoro 00013

Το EMF θα γίνει διαθέσιμο τον Μάρτιο σε 3 χρώματα. Άντε να δούμε τη Gogoro να έρχεται Ευρώπη, γιατί πολύ άργησε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022 10:13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon