.
Κατηγορία Διάφορα
Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 15:06

Gogoro – Επέκταση στην Ινδία με νέα μοντέλα και νέο δίκτυο εναλλάξιμων μπαταριών

Μία από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον χώρο επεκτείνεται στην μεγαλύτερη αγορά δικύκλου του κόσμου.

Η Gogoro έγινε γνωστή από την πρωτοπορία της, στον χώρο των ηλεκτρικών scooter με εναλλάξιμη μπαταρία και στο δίκτυο σταθμών εναλλαγής μπαταριών, που ξεκίνησε αρχικά στην πατρίδα της, την Ταϊβάν. Τώρα, η Gogoro θέλει να επεκταθεί και στην αγορά της Ινδίας, για την οποία ανακοίνωσε νέα μοντέλα, όπως και την επικείμενη ίδρυση δικτύου με σταθμούς εναλλαγής μπαταριών.

Τα νέα μοντέλα που ανακοίνωσε η Gogoro για την Ινδία ανήκουν όλα στην οικογένεια του Crossover, μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση όσον αφορά ηλεκτρικά scooters: Με πιο «σκληροπυρηνική» εμφάνιση και στοιχεία από Dual-Purpose μοτοσυκλέτες. Το πρώτο από την σειρά που θα γίνει διαθέσιμο, είναι το GX250, που απευθύνεται και σε επαγγελματίες χρήστες, με δυνατότητα να μεταφέρει μέχρι 200 κιλά, ενώ είναι σχεδιασμένο με την δυνατότητα να φορά καλάθια εμπρός και πίσω. Ο ηλεκτροκινητήρας του μοντέλου έχει ισχύ στα 2,5 kWh (3,4 ίπποι), με την τελική να ανακοινώνεται στα 60 χλμ/ώρα, ενώ η τροφοδοσία με ηλεκτρική ενέργεια θα γίνεται φυσικά μέσω αφαιρούμενων/εναλλάξιμων μπαταριών, χωρητικότητας 1,6 kWh. H αυτονομία δηλώνεται στα 111 χιλιόμετρα με μία φόρτιση. Δύο ακόμα μοντέλα θα ακολουθήσουν, στην σειρά.

Όσον αφορά το δίκτυο φορτιστών/σταθμών εναλλαγής, η Gogoro σχεδιάζει την κατασκευή 30 τέτοιων σταθμών στο Δελχί, μέχρι τον Μάρτιο του 2024, με επέκταση και σε άλλες πόλεις όπως η Mumbai και η Pune, αργότερα μέσα στην χρονιά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 15:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon