.
Κατηγορία Διάφορα
Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 14:44

Gogoro Pulse – Το νέο scooter-ναυαρχίδα της εταιρείας

Ένα από τα πρώτα ηλεκτρικά scooters που κάνει ενεργό χρήση της αεροδυναμικής σχεδίασης. 

Η Gogoro, γνωστή τοις πάσι για την πρωτοπορία της στις πλατφόρμες εναλλάξιμων μπαταριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων, παρουσίασε το νέο μοντέλο κορυφής της γκάμας της, ονόματι Pulse. Το μοντέλο παραμένει ηλεκτρικό «έξυπνο» scooter και μάλιστα τονίζεται η συνεργασία της Gogoro με την γνωστή κατασκευάστρια μικροκυκλωμάτων, Qualcomm.

Το νέο Pulse, λοιπόν, φέρει κεντρικό επεξεργαστή Snapdragon QWM2290 SoC, αλλά και κεντρικό έξυπνο κόκπιτ με οθόνη αφής TFT 10,25 ιντσών, για μία άνευ προηγουμένου εμπειρία χρήσης από τον αναβάτη. Μέσα από το περιβάλλον χρήσης, ο αναβάτης έχει επιλογές ρύθμισης χαρτογραφήσεων οδήγησης, απεικόνιση πλοήγησης με ενημέρωση πληροφοριών κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αλλά και απεικόνιση των διαθέσιμων GoStations της Gogoro. Παράλλγλα, σε συνεργασία με iPhone, υπάρχει η δυνατότητα ψηφιακού κλειδιού μέσω του κινητού τηλεφώνου του αναβάτη, από το Apple Wallet.

To Pulse φέρει έναν πλήρως νέο ηλεκτροκινητήρα σχεδιασμένο για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας αλλά αύξησης της ισχύος, ο οποίος μπορεί να αποδώσει μέχρι 12,2 ίππους και 38,5 kgm ροπής (!) απευθείας στον πίσω τροχό, ανεβάζοντας μέχρι 11.000 στροφές. Η Gogoro δηλώνει ότι το νέο μοτέρ πετυχαίνει επιτάχυνση από 0-50 χλμ/ώρα, σε 3,05 δευτερόλεπτα. Η ψύξη του ηλεκτροκινητήρα γίνεται μέσω ενός υβριδικού συστήματος υγρού/αέρα, σε συνδυασμό με την αεροδυναμική σχεδίαση του ίδιου του scooter που ωθεί αέρα προς την περιοχή του μοτέρ. Μάλιστα, η Gogoro τονίζει τα πλεονεκτήματα της αεροδυναμικής της προσέγγισης για το Pulse, υποσχόμενη μείωση της αντίστασης του αέρα, στο «πιο αποδοτικό αεροδυναμικά smart scooter που έχουν σχεδιάσει ποτέ».  

Για τον φωτσμό, το Pulse χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία Active-Matrix της Gogoro, που χρησιμοποιεί 13 ξεχωριστές LED μονάδες για τις λειτουργίες των φώτων, ως το πρώτο ανάλογο σύστημα στην ιστορία των δικύκλων παραγωγής και με δυνατότητα αυτόματης προσαρμογής στις επικρατούσες συνθήκες. Επιπλέον, τα φωτιστικά σώματα προσαρμόζονται αυτόματα και στην οδήγηση του αναβάτη, όταν αυτός π.χ. αυξάνει ταχύτητα ή βρίσκεται σε στροφή.

Παραδόξως, η Gogoro επιλέγει να μην μας πληροφορήσει, για δεδομένα όπως η τελική ταχύτητα του μοντέλου ή η αυτονομία του, αναφέροντας ωστόσο ότι το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο στην Ταϊβάν, στο τέλος του 1ου εξαμήνου του 2024.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 14:53

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon