.
Κατηγορία Διάφορα
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 14:41

Hydrocycle – άλλο ένα project υδρογονοκίνητης μοτοσυκλέτας

Το υδρογόνο προσελκύει την προσοχή όσο πάμε και περισσότερο και αυτή, είναι μία ακόμα ιδέα. Το θέμα είναι… πόσες από τις ιδέες θα υλοποιηθούν πράγματι.

Το Ινστιτούτο Fraunhofer IWU της Γερμανίας, ένας οργανισμός που ασχολείται με την έρευνα και ανάπτυξη της τεχνολογίας παραγωγής, παρουσίασε την Hydrocycle, ένα όχημα ανάπτυξης και τεχνολογικής έρευνας πάνω στις κυψέλες καυσίμου. Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτή η μέθοδος παράγει απευθείας ηλεκτρισμό, από το υδρογόνο, ο οποίος τροφοδοτεί ηλεκτροκινητήρα κίνησης ή/και αποθηκεύεται σε μπαταρίες, επί των οχημάτων.

Προφανώς η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, παρουσιάζεται ως concept στο πλαίσιο ιδεών υπό μελέτη για την τεχνολογία του υδρογόνου – Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με μία συνεργασία γερμανικών και τσεχικών φορέων, με στόχο την αναζήτηση πόρων για συνεργατικά project μεταξύ Τσεχίας και Γερμανίας, στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας και των συστημάτων μεταφορών προσώπων και φορτίου. Το project υπόσχεται την κατασκευή μίας οδηγήσιμης πρωτότυπης μοτοσυκλέτας υδρογόνου, μέχρι το τέλος του 2025.

Η κυριότερη πρόκληση για την ανάπτυξη αυτής της μοτοσυκλέτας είναι, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του project, η «φιλοξενία ενός ολόκληρου συστήματος κυψέλης καυσίμου στο πλαίσιο της μοτοσυκλέτας», παρουσιάζοντας μια σχετική αισιοδοξία όσον αφορά το θέμα της δεξαμενής του αερίου: «Αν ένα κιλό υδρογόνου επιτρέπει αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων για ένα αυτοκίνητο, μία δεξαμενή μπορεί να φιλοξενηθεί στον περιορισμένο χώρο που διαθέτει μία μοτοσυκλέτα».  

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2024 14:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon