.
Κατηγορία Bimota
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 10:04

EICMA 2021 - Bimota KB4RC 2022

Η Bimota μαγνήτισε το ενδιαφέρον στη διεθνή έκθεση μοτοσυκλέτας στο Μιλάνο παρουσιάζοντας το ζευγάρι των ΚΒ4, δηλαδή τη δεύτερη πράξη στη σύμπραξη με την Kawasaki.

Πίσω από το εξωτικό Tesi H2, η έλευση του ΚΒ4 δείχνει την πρόθεση της ιταλικής εταιρείας να προσφέρει και πιο ρεαλιστικές μοτοσυκλέτες που να απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό. Το δείχνει η ίδια η επιλογή κινητήρα, ο οποίος προέρχεται από το Ζ1000 των 142 ίππων και όχι από μια πιο σπορ μοτοσυκλέτα όπως το ΖΧ-10, όπως πολλοί θα περίμεναν.

Το ΚΒ4RC αποτελεί τη γδυμένη εναλλακτική στο ΚΒ4, αν και οι Ιταλοί στην ιστοσελίδα τους προβάλλουν κυρίως το ντυμένο ΚΒ4 και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δίχως αναλυτική περιγραφή από τη Bimota, απλώς εικάζουμε πως πρόκειται για την ίδια ακριβώς μοτοσυκλέτα μείον τα φέρινγκ.

Έτσι τα βασικά της χαρακτηριστικά φέρουν φαρδιά-πλατιά την υπογραφή της Bimota, με το υβριδικό πλαίσιο που δένει το ατσάλινο χωροδικτύωμα με το υποπλαίσιο, το ψαλίδι και τον κινητήρα με αλουμινένιες πλάκες.

Χαρακτηρίζεται από το ίδιο κοντό μεταξόνιο (1,390 mm) που γίνεται εφικτό με τη μετακόμιση του ψυγείου στην ουρά για να φτιαχτεί μια πρωτόγνωρα ευέλικτη μοτοσυκλέτα για τα δεδομένα της κατηγορίας της. Γεγονός που ενισχύεται από το χαμηλό βάρος που ανακοινώνεται στα 187 κιλά (στεγνό) για το ΚΒ4, άρα εύλογα περιμένουμε μια μικρότερη τιμή για το γυμνό αδελφάκι ΚΒ4RC.

Το μόνο κακό είναι πως, ενώ η Bimota έχει ήδη αναρτήσει πληροφορίες για το ΚΒ4 με αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα της, για το ΚΒ4RC η πληροφορία περιορίζεται σε όσα βλέπει το μάτι σε μερικές φωτογραφίες.

Έτσι δεν γνωρίζουμε ποιο το χρονοδιάγραμμα παραγωγής του συγκεκριμένου, ούτε τα αναλυτικά του τεχνικά στοιχεία για να ποσοτικοποιήσουμε τις όποιες διαφορές έχει από το ΚΒ4 πλην του βάρους και της διαφορετικής εξάτμισης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022 12:05

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2021 - Bimota Kb4 2022 Bimota Tesi H2 SX – Έρχεται η sport touring έκδοση »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon