.
Κατηγορία Bimota
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 15:42

Bimota Tesi H2 SX – Έρχεται η sport touring έκδοση

Ο ισχυρός άνδρας της Bimota επιβεβαίωσε σε συνέντευξη πως άλλη μια υπετροφοδοτούμενη Tesi βρίσκεται καθ’ οδόν.

Στην EICMA 2021 η Bimota μαγνήτισε τα φώτα της δημοσιότητας με τις δύο νέες μοτοσυκλέτες, KB4 και KB4 RC, που παρουσίασε για το 2022 ως δεύτερο βήμα της συνεργασίας της με την Kawasaki.

Στο Μιλάνο βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Bimota, Pierluigi Marconi, ο οποίος έδωσε μια αναλυτική συνέντευξη στην αγγλική εφημερίδα MCN, κατά την οποία αποκάλυψε πως ένα από τα επόμενα βήματα της εταιρείας του είναι μια ακόμη έκδοση της Tesi, αυτή τη φορά βασισμένη στο Ninja H2 SX.

Η sport touring εκδοχή του Η2 εξελίχθηκε από την Kawasaki πριν τρία χρόνια, με πολλές αλλαγές ξεκινώντας από τον υπερσυμπιεστή με στόχο να τον εκμεταλλευτούν για έναν διαφορετικό ρόλο, δηλαδή για να τονώσουν την περιοχή λειτουργίας του κινητήρα που είναι πιο ωφέλιμη για ταξίδι, παρά για κυνήγι αλόγων στις πολύ ψηλές στροφές.

Εύλογα τώρα αυτή η βάση του τετρακύλινδρου κινητήρα αναμένεται να βρεθεί σε μια νέα εκδοχή της Bimota Tesi, προφανώς σε έναν ανάλογο sport touring ρόλο.

Σύμφωνα με τον Marconi, η άτυπα αποκαλούμενη Bimota Tesi H2 SX αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: MCN

>>> Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται η Bimota Tesi H2 Carbon

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 15:51

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2021 - Bimota KB4RC 2022 EICMA 2022 - Bimota BX450 – Πρεμιέρα στο χώμα! »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon