.
Κατηγορία Bimota
Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 17:56

EICMA 2022 - Bimota BX450 – Πρεμιέρα στο χώμα!

Το νέο BX450 της Bimota είναι μια μοτοσυκλέτα σταθμός για την ιταλική εταιρεία, μιας και μέχρι τώρα είχε στη γκάμα της αμιγώς ασφάλτινες μοτοσυκλέτες. Ένας σταθμός ήδη γνωστός όμως.

Το επονομαζόμενο BX450 λοιπόν, είναι το πρώτο μοντέλο enduro με τα λογότυπα της Bimota και ως εκεί, αφού η Kawasaki είναι πίσω από το project. Ο κινητήρας έρχεται από το Kawasaki KX450X του 2023, ενώ όπως είναι αναμενόμενο, από εκεί έρχονται πλαίσιο και πλαστικά. Η Bimota απλώς πήρε την πράσινη μοτοσυκλέτα και πρόσθεσε προβολέα, πίσω φως και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου. Κοιτάζοντας λίγο παραπέρα, οι Ιταλοί έχουν έχει προσθέσει επίσης ένα πακέτο ηλεκτρονικών, προσφέροντας ρυθμιζόμενο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης και επιλέξιμους χάρτες γκαζιού.

BIM2.jpg

Στα πιο τεχνικά του πράγματος, η βασική πλατφόρμα του Kawasaki KX450, φέρει αλουμινένιο πλαίσιο με κλασική κάτω διπλή βάση. Μια πολύ συμπαγή δομή που φιλοξενεί ένα υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα στα 449 κ.εκ.. Στο νέο Bimota BX450, παρούσα είναι ηλεκτρική μίζα, μια πιο προηγμένη ECU με συγκεκριμένες χαρτογραφήσεις και πρόγραμμα ελέγχου πρόσφυσης, Στο κομμάτι της εξάτμισης συναντάμε την Arrow, ενώ άγνωστες είναι οι τιμές για την απόδοση του κινητήρα. είναι πιο ανοιχτή για το πλαίσιο και την ανάρτηση.

BIM1.jpg

Στο κομμάτι της ανάρτησης η κληρονομιά του ΚΧ450Χ συνεχίζεται με τα καλάμια της Showa στα 49 χλστ. μπροστά και το πίσω Uni-Trak της Kawasaki συνδεδεμένο με το ίδιο ψαλίδι αλουμινίου. Η Nissin παρέχει τα φρένα, έναν μονό μπροστινό δίσκο με δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων καθώς και έναν μονό δισκόφρενο πίσω. Οι ακτινωτοί τροχοί φορούν τα Metzeler 6 Days M+S, 90/100-21 εμπρός και 140/80-18 πίσω.

Το μόνο σίγουρο πως δεν έπεσε η δουλειά που είδαμε στην περίπτωση πχ του Tesi-H2, με μια ίδια μεν, διαφορετική δε μοτοσυκλέτα μεταξύ Kawasaki και Bimota.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 18:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon