.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:33

Ducati Streetfighter V4 SP 2022 - Το κορυφαίο μοντέλο της ιταλικής φαμίλιας

Το νέο Ducati Streetfighter V4 SP -Sport Production- είναι η κορυφαία έκδοση της “πολεμικής” γυμνής οικογένειας του Borgo Panigale, με 208 hp, εξωτικά υλικά για ακόμα μικρότερο βάρος, ξερό συμπλέκτη, και ηλεκτρονικές αναρτήσεις Ohlins Smart EC.2.0.

Το V4 SP του 2022 είναι ο αρχηγός της φαμίλιας των Streetfighter μοντέλων (V2, V4, V4S, V4 SP) της Ducati, ζυγίζοντας μόλις 196 γεμάτα κιλά, 3 λιγότερα από ότι το Streetfighter V4 S.

Η “Winter Test” βαφή του SP εμπνέεται από τα pre-season test κοστούμια των αγωνιστικών μοτοσυκλετών της Ducati στο MotoGP και στο WorldSBK, με το μαύρο ματ χρώμα να συνδυάζεται με το carbon ματ φινίρισμα των τροχών και των φτερών, σε αντίθεση με τις έντονες κόκκινες λεπτομέρειες, και το βουρτσισμένο αλουμινένιο ρεζερβουάρ.

Στο τιμόνι θα βρείτε τον αύξοντα αριθμό της εκάστοτε μοτοσυκλέτας, ενώ στα carbon φτεράκια θα βρείτε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Οι πεντάμπρατσες ζάντες είναι από ανθρακόνημα, κόβοντας 1,4 κιλά από τις αλουμινένιες του V4 S, μειώνοντας έτσι την αδράνεια κατά 26% μπροστά και κατά 46% πίσω, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα την ευελιξία.

Οι δαγκάνες των φρένων μπροστά είναι οι monobloc τετραπίστονες ακτινικές Brembo Stylema R, που πιάνουν σε δίσκους 330 mm, ενώ πίσω έχουμε έναν ακόμα δίσκο στα 245 mm με διπίστονη δαγκάνα.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε τις κορυφαίες ημί-ενεργητικές Ohlins Smart EC 2.0, με πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι NIX30 43 mm, και με μονό πίσω αμορτισέρ TTX36, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο.

Στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ο Euro 5 V4 Desmosedici Stradale κινητήρας των 1.103 κ.εκ. με 208 hp / 13.000 rpm και 12,5 kgm / 9.500 rpm.

Ο συμπλέκτης είναι ο ξηρός STM-EVO SBK, για ακόμα καλύτερη συμπεριφορά δίχως αναπηδήσεις του πίσω τροχού ακόμα και στα πιο επιθετικά κατεβάσματα ταχυτήτων αλλά και κατά το κλείσιμο του γκαζιού.

Στα όργανα έχουμε μια έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών, ενώ στον εξοπλισμό των ηλεκτρονικών βοηθημάτων έχουμε Riding Modes, Power Modes, Bosch Cornering ABS EVO, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Slide Control (DSC), Engine Brake Control (EBC) EVO, Ducati Power Launch (DPL), Ducati Quick Shift (DQS) up/down EVO 2 και αυτόματο καλιμπράρισμα ελαστικών.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συμπεριλαμβάνονται ρυθμιζόμενα αλουμινένια CNC μαρσπιέ, σταμπιλιζατέρ Ohlins, carbon φτερό μπροστά, μπαταρία ιόντων λιθίου, ενώ στον έξτρα εξοπλισμό θα βρείτε και πολλά ακόμα αξεσουάρ, ιδανικά για track days, όπως το ανοιχτό κάλυμμα του συμπλέκτη και οι τάπες για τη βάση πινακίδας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Streetfighter V4 SP φτιάχτηκε για να αποτελέσει την απολύτως κορυφαία γυμνή μοτοσυκλέτα παραγωγής, με εκρηκτικές επιδόσεις και εξοπλισμό κορυφής.

Η Streetfighter V4 SP αναμένεται να φτάσει στους dealer της Ducati τον Ιανουάριο του 2022.
Ducati Streetfighter V2 2022 - Πιο “ανθρώπινο” και προσιτό από το V4, με βάση το Panigale V2

Δίπλα στα κτηνώδη Streetfighter V4 & V4S των 200+ ίππων, για το 2022 η Ducati παρουσίασε και τον νέο μικρό αδελφό της οικογένειας, στο ίδιο design, αλλά πιο “ανθρώπινο”, φιλικό και προσιτό τόσο σε τιμή όσο και σε επιδόσεις, με βάση το Panigale V2.

Το Ducati Streetfighter V2 είναι το νέο εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας του Borgo Panigale, με το ίδιο look, αλλά πιο προσγειωμένες επιδόσεις που δεν... τρομοκρατούν τον αναβάτη στον ίδιο βαθμό.

Η Ducati κάνει λόγο για μια τολμηρή και ουσιώδη μοτοσυκλέτα, με επιδόσεις που μπορούν να περάσουν πιο εύκολα στον δρόμο, και με πιο παιχνιδιάρικο V2 χαρακτήρα.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 178 στεγνά (ή 200 γεμάτα) κιλά, ενώ ο κινητήρας είναι ο Euro 5 V2 Superquadro των 955 κ.εκ. με απόδοση 153 hp / 10.750 rpm και 10,33 kgm / 9.000 rpm.

Το design αντλεί έμπνευση από αυτό του Streetfighter V4, με τον χαρακτηριστικό προβολέα με το DRL φωτιστικό σώμα που κατά τη Ducati φέρνει στο μυαλό το χαμόγελο του Joker.

Τα ελάχιστα κομμάτια του κοστουμιού έχουν σχεδιαστεί γύρω από το μηχανικό σύνολο του Panigale V2, με τον κινητήρα να αποτελεί δομικό κομμάτι του πλαισίου.

Όσον αφορά στην εργονομία, η θέση είναι σαφώς πιο όρθια από του Panigale V2, με ένα ίσιο τιμόνι να έχει αντικαταστήσει τα κλιπόν. Η σέλα είναι πιο πλατιά και με περισσότερο αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη άνεση, ενώ νέα και πιο εργονομική για κίνηση στον δρόμο είναι η θέση των μαρσπιέ.

Σε σχέση με το Panigale V2, το Streetfighter V2 έχει κοντύτερη τελική μετάδοση με γρανάζια 15/45 αντί για τα 15/43 της Superbike μοτοσυκλέτας, για πιο γεμάτη και ροπάτη αίσθηση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Στο πλαίσιο βρίσκουμε ένα monocoque μπροστινό τμήμα από αλουμίνιο, που εδράζεται στην κυλινδροκεφαλή. Το μονόμπρατσο ψαλίδι, που επίσης συνδέεται στον κινητήρα, είναι 16 mm μακρύτερο από του Panigale V2, για καλύτερη σταθερότητα και πιο γλυκές αντιδράσεις σε καθημερινές συνθήκες.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43 mm Showa BPF, κι ένα μονό αμορτισέρ της Sachs πίσω, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο.

Οι τροχοί είναι πεντάμπρατσοι αλουμινένιοι, και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Diablo Rosso IV σε διαστάσεις 120/70-17 και 180/60-17.

Νέα είναι τα τακάκια, για πιο γραμμικό δάγκωμα, πιο κατάλληλα για χρήση δρόμου, ενώ κατά τα άλλα το σύστημα πέδησης προέρχεται αυτούσιο από τo Panigale V2, με 2 monobloc τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo M4-32 μπροστά και δίσκους 320 mm, κι έναν δίσκο 245 mm πίσω με δαγκάνα 2 εμβόλων.

Από το Panigale V2 αυτούσιο πέρασε στο Streetfighter V2 και το υπέρ-πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, με την IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων 6 αξόνων, και τα συστήματα ABS Cornering EVO που επιτρέπει την πλαγιολίσθηση με φρένο, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift up/down (DQS) EVO 2, και Engine Brake Control (EBC) EVO.

Τρία είναι τα Riding Modes της μοτοσυκλέτας (Sport, Road, Wet) ενώ στα έξτρα αξεσουάρ υπάρχει τόσο το σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analyzer (DDA + GPS) όσο και το σύστημα πολυμέσων Ducati Multimedia System.

Full LED είναι τα φώτα και τα φλας, ενώ στα όργανα έχουμε μια TFT έγχρωμη οθόνη 4,3 ιντσών, παρόμοια με εκείνη του Streetfighter V4.

Το Streetfighter V2 θα είναι διαθέσιμο στους dealer της Ducati τον Δεκέμβριο του 2021, σε κόκκινο χρώμα με μαύρες ζάντες.

Στα πολλά επίσημα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας συμπεριλαμβάνονται και ένα ζεύγος αεροδυναμικών βοηθημάτων (φτεράκια), για χρήση πίστας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon