.
Κατηγορία Ducati
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 18:00

Ducati Streetfighter V2 2022 - Πιο “ανθρώπινο” και προσιτό από το V4, με βάση το Panigale V2

Δίπλα στα κτηνώδη Streetfighter V4 & V4S των 200+ ίππων, για το 2022 η Ducati παρουσίασε και τον νέο μικρό αδελφό της οικογένειας, στο ίδιο design, αλλά πιο “ανθρώπινο”, φιλικό και προσιτό τόσο σε τιμή όσο και σε επιδόσεις, με βάση το Panigale V2.

Το Ducati Streetfighter V2 είναι το νέο εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας του Borgo Panigale, με το ίδιο look, αλλά πιο προσγειωμένες επιδόσεις που δεν... τρομοκρατούν τον αναβάτη στον ίδιο βαθμό.

Η Ducati κάνει λόγο για μια τολμηρή και ουσιώδη μοτοσυκλέτα, με επιδόσεις που μπορούν να περάσουν πιο εύκολα στον δρόμο, και με πιο παιχνιδιάρικο V2 χαρακτήρα.

Η μοτοσυκλέτα ζυγίζει μόλις 178 στεγνά (ή 200 γεμάτα) κιλά, ενώ ο κινητήρας είναι ο Euro 5 V2 Superquadro των 955 κ.εκ. με απόδοση 153 hp / 10.750 rpm και 10,33 kgm / 9.000 rpm.

Το design αντλεί έμπνευση από αυτό του Streetfighter V4, με τον χαρακτηριστικό προβολέα με το DRL φωτιστικό σώμα που κατά τη Ducati φέρνει στο μυαλό το χαμόγελο του Joker.

Τα ελάχιστα κομμάτια του κοστουμιού έχουν σχεδιαστεί γύρω από το μηχανικό σύνολο του Panigale V2, με τον κινητήρα να αποτελεί δομικό κομμάτι του πλαισίου.

Όσον αφορά στην εργονομία, η θέση είναι σαφώς πιο όρθια από του Panigale V2, με ένα ίσιο τιμόνι να έχει αντικαταστήσει τα κλιπόν. Η σέλα είναι πιο πλατιά και με περισσότερο αφρώδες υλικό για μεγαλύτερη άνεση, ενώ νέα και πιο εργονομική για κίνηση στον δρόμο είναι η θέση των μαρσπιέ.

Σε σχέση με το Panigale V2, το Streetfighter V2 έχει κοντύτερη τελική μετάδοση με γρανάζια 15/45 αντί για τα 15/43 της Superbike μοτοσυκλέτας, για πιο γεμάτη και ροπάτη αίσθηση σε χαμηλές και μεσαίες στροφές.

Στο πλαίσιο βρίσκουμε ένα monocoque μπροστινό τμήμα από αλουμίνιο, που εδράζεται στην κυλινδροκεφαλή. Το μονόμπρατσο ψαλίδι, που επίσης συνδέεται στον κινητήρα, είναι 16 mm μακρύτερο από του Panigale V2, για καλύτερη σταθερότητα και πιο γλυκές αντιδράσεις σε καθημερινές συνθήκες.

Στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανάποδο πιρούνι 43 mm Showa BPF, κι ένα μονό αμορτισέρ της Sachs πίσω, επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο.

Οι τροχοί είναι πεντάμπρατσοι αλουμινένιοι, και τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Diablo Rosso IV σε διαστάσεις 120/70-17 και 180/60-17.

Νέα είναι τα τακάκια, για πιο γραμμικό δάγκωμα, πιο κατάλληλα για χρήση δρόμου, ενώ κατά τα άλλα το σύστημα πέδησης προέρχεται αυτούσιο από τo Panigale V2, με 2 monobloc τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo M4-32 μπροστά και δίσκους 320 mm, κι έναν δίσκο 245 mm πίσω με δαγκάνα 2 εμβόλων.

Από το Panigale V2 αυτούσιο πέρασε στο Streetfighter V2 και το υπέρ-πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, με την IMU μονάδα αδρανειακών μετρήσεων 6 αξόνων, και τα συστήματα ABS Cornering EVO που επιτρέπει την πλαγιολίσθηση με φρένο, Ducati Traction Control (DTC) EVO 2, Ducati Wheelie Control (DWC) EVO, Ducati Quick Shift up/down (DQS) EVO 2, και Engine Brake Control (EBC) EVO.

Τρία είναι τα Riding Modes της μοτοσυκλέτας (Sport, Road, Wet) ενώ στα έξτρα αξεσουάρ υπάρχει τόσο το σύστημα τηλεμετρίας Ducati Data Analyzer (DDA + GPS) όσο και το σύστημα πολυμέσων Ducati Multimedia System.

Full LED είναι τα φώτα και τα φλας, ενώ στα όργανα έχουμε μια TFT έγχρωμη οθόνη 4,3 ιντσών, παρόμοια με εκείνη του Streetfighter V4.

Το Streetfighter V2 θα είναι διαθέσιμο στους dealer της Ducati τον Δεκέμβριο του 2021, σε κόκκινο χρώμα με μαύρες ζάντες.

Στα πολλά επίσημα αξεσουάρ της μοτοσυκλέτας συμπεριλαμβάνονται και ένα ζεύγος αεροδυναμικών βοηθημάτων (φτεράκια), για χρήση πίστας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 16:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon