.
Κατηγορία Yamaha
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2022 15:03

Yamaha TY-E 2.0 - Η 2η έκδοση της ηλεκτρικής Trial μοτοσυκλέτας της Yamaha

Η Yamaha παρουσίασε την εξελιγμένη TY-E 2.0 ηλεκτρική Trial μοτοσυκλέτα, με την οποία θα συμμετάσχει σε ορισμένους γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Trial 222 της FIM. Σημειώστε πως η Yamaha μάλλον εννοεί την κατηγορία TRIAL-E CUP, και όχι την κατηγορία των βενζινοκίνητων TRIAL.

Το 2021, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το περιβαλλοντικό της σχέδιο με τίτλο Yamaha Motor Group Environmental Plan 2050, με το νέο TY-E 2.0 να αποτελεί σημαντικό θεμέλιο λίθο του σχεδίου.

Κάτω από το πλαίσιο της εξέλιξης ενός διασκεδαστικού ηλεκτρικού δικύκλου, το TY-E 2.0 στοχεύει να παρέχει ακόμα μεγαλύτερη διασκέδαση από τα βενζινοκίνητα δίκυκλα, με ατού του την άμεση ροπή από τις χαμηλές στροφές και τη δυνατή επιτάχυνση του ηλεκτροκινητήρα.

Το TY-E 2.0 βασίζεται στην εξέλιξη του TY-E που είχε ανακοινωθεί το 2018, και διαθέτει ένα νέο monocoque πλαίσιο από σύνθετα υλικά, έναν ηλεκτροκινητήρα με βελτιωμένες επιδόσεις, τόσο χάρη στα μηχανικά του μέρη όσο και στα μέρη του ηλεκτρονικού του ελέγχου.

Η μοτοσυκλέτα φέρει επίσης μια νέα ελαφριά μπαταρία, που έχει χωρητικότητα 2.5 φορές μεγαλύτερη από ότι στο προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο TY-E 2.0 θα ξεκινήσει τις συμμετοχές του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial από τον Ιούνιο του 2022, με τον Kenichi Kuroyama της Yamaha Factory Racing Team, που είναι και ο αναβάτης εξέλιξης του μοντέλου.

Θυμίζουμε πως ο Kuroyama είχε βρεθεί στη 2η θέση της τελικής κατάταξης του FIM TRIAL-E CUP τόσο το 2018 όσο και το 2019, πίσω από την GASGAS, ενώ το 2020 η Yamaha αποσύρθηκε για να το πάρει ξανά η GASGAS, ενώ το 2021 αποσύρθηκε και η GASGAS, με την Electric Motion να κερδίζει τον τίτλο.

Σημειώστε πως το κοινό μπόρεσε να θαυμάσει για πρώτη φορά από κοντά το TY-E 2.0 στο 49ο Σαλόνι του Tokyo που έλαβε χώρα μεταξύ 25-27 Μαρτίου.

Το TY-E 2.0 ζυγίζει λίγο πάνω από 70 κιλά, έχει μεταξόνιο 1.310 mm, AC κινητήρα, μπαταρία ιόντων λιθίου και υγρό πολύδισκο συμπλέκτη.

Αναμένουμε ταχύτατη εξέλιξη του project μέσα από τη συμμετοχή του σε αγώνες Παγκοσμίου, κάτι που θα βοηθήσει σίγουρα τη Yamaha στο να αναπτύξει γρηγορότερα την γκάμα των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών παραγωγής της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon