.
Κατηγορία Yamaha
Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 11:32

Yamaha TY-E: έρχεται ηλεκτρικό Trial;

 

Κατοχύρωση του ονόματος από τους Ιάπωνες

Η Yamaha κατοχύρωσε το όνομα TY-E, με τη σπέκουλα των διεθνών site του ειδικού τύπου να κάνει λόγο για ένα επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο Trial!

yamaha ty e katoxirosi 8

Το όνομα TY βλέπετε, δεν είναι τυχαίο, καθώς χρησιμοποιείται από το 1973 για μοτοσυκλέτες Trial της Yamaha (ναι! η Yamaha κατασκεύαζε και συνεχίζει να κατασκευάζει Trial μοτοσυκλέτες, όσο κι αν εμείς δεν το γνωρίζουμε), από 50-350 κ.εκ. αν και τα συγκεκριμένα μοντέλα αγωνίζονται κυρίως στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα.

Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Trial (Indoor & Outdoor), η Yamaha απουσιάζει, με τους πρωταγωνιστές να οδηγούν μοτοσυκλέτες των Montesa Honda, Gas Gas, Beta, Sherco, TRRS και Vertigo.

yamaha ty e katoxirosi 5

Η πατέντα που κατέθεσε τώρα η Yamaha στο γραφείο ευρεσιτεχνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά σε μοτοσυκλέτα, και δη ηλεκτρική, όπως βγαίνει από τα συμφραζόμενα της ευρεσιτεχνίας. 

Αν τώρα οι παραπάνω ενδείξεις έχουν τη λογική που τους δώσαμε, τότε από ότι φαίνεται η Yamaha ετοιμάζει μια μοτοσυκλέτα με την οποία θα λάβει μέρος στο ηλεκτρικό Trial-E Cup της FIM.

Η κατηγορία των αγώνων ηλεκτρικών Trial μοτοσυκλετών ξεκίνησε το 2017 με ένα ετήσιο event, ενώ για το 2018 θα έχουμε 2 αγώνες, έναν στην Auron της Γαλλίας, και έναν δεύτερο στο Comblain au Pont, στο Βέλγιο.

yamaha ty e katoxirosi 7

Οι αναβάτες των Trial-E μοτοσυκλετών αγωνίζονται στην ίδια διαδρομή με τους αναβάτες των θερμικών μοτοσυκλετών 125 κ.εκ.

Για την ώρα, οι κατασκευαστές που συμμετέχουν στο Trial-E είναι οι Electric Motion, SoREV και Mecatecno, συν τη νικήτρια εταιρεία του 2017 Trial-E Cup, δηλαδή την Gas Gas.

Το TXE της Gas Gas είναι αυτή τη στιγμή το μοναδικό ηλεκτρικό Trial μοντέλο με μηχανικό συμπλέκτη και κιβώτιο 6 σχέσεων.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 11:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon