.
Κατηγορία Yamaha
Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:28

Yamaha TY-E 2018 - Επίσημη παρουσίαση

 

Νέα ηλεκτρική Trial μοτοσυκλέτα, έτοιμη για το Trial-E Cup

Δεν προλάβαμε να σας γράψουμε για την κατοχύρωση του ονόματος TY-E της Yamaha, και η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε επίσημα το νέο ηλεκτρικό Trial μοντέλο της, το οποίο θα συμμετάσχει στο κύπελλο ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Trial της FIM, Trial-E Cup 2018.

yamaha ty e 2018 15

Με αυτό τον τρόπο, μπαίνει και η Yamaha στην κατηγορία των ηλεκτρικών off-road μοτοσυκλετών, ανακοινώνοντας αμέσως και τη συμμετοχή της με το TY-E στους 2 γύρους του κυπέλου Trial-E του 2018, στις 14-15 Ιουλίου στο Auron της Γαλλίας, και στις 21-22 Ιουλίου στο Comblain au Pont στο Βέλγιο.

yamaha ty e katoxirosi 3

Αναβάτης της μοτοσυκλέτας στο Trial-E θα είναι ο Kenichi Kuroyama, που αγωνίζεται στην κατηγορία IA Super Class στο ιαπωνικό Πρωτάθλημα Trial.

yamaha ty e 2018 4

Η μοτοσυκλέτα μάλιστα ήδη εκτίθεται στο Tokyo Motorcycle Show που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στην ιαπωνική μεγαλούπολη.

yamaha ty e 2018 6

Το TY-E προέρχεται από τα χέρια των σχεδιαστών της Yamaha που συμμετέχουν στο «Evolving R&D» πρόγραμμα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο οι designers έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν πέρα από τις συνήθεις νόρμες των προϊόντων της εταιρείας, επενδύοντας το 5% των ωρών εργασίας τους στην εξέλιξη πρωτοποριακών νέων concept μοντέλων.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του TY-E

yamaha ty e 2018 18

Το ηλεκτρικό TY-E διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα, σύμφωνα με τη Yamaha, η οποία όμως δεν δίνει για την ώρα στη δημοσιότητα τα νούμερα απόδοσης του.

yamaha ty e 2018 9

Τα χαρακτηριστικά του κινητήρα είναι η δυνατή ροπή με το καλημέρα, η άριστη απόκριση στο γκάζι, και η συνεχής, γραμμική επιτάχυνση.

yamaha ty e 2018 2

Η μοτοσυκλέτα διαθέτει και μηχανικό συμπλέκτη, αν και από ότι υποθέτουμε, αντίθετα με την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα της Gas Gas, η μετάδοση είναι αυτόματη, με μία μόνο ταχύτητα -δυστυχώς κι εδώ η Yamaha δεν δίνει περαιτέρω στοιχεία.

yamaha ty e 2018 7

Το βάρος της μοτοσυκλέτας βρίσκεται στα 70 κιλά, ενώ η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου.

yamaha ty e 2018 5

Το πλαίσιο είναι μονοκόκ CFRP (Carbon Fiber Reinforced Polymer), ελαφρύ και άκαμπτο, ενώ παρέχει και χώρο για τη μπαταρία.Τέλος, το κοστούμι της μοτοσυκλέτας είναι minimal, όπως αρμόζει στην κατηγορία.

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 14:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Yamaha TY-E: έρχεται ηλεκτρικό Trial; Yamaha Tenere 700 σε night fluo »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon