.
Κατηγορία Yamaha
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018 18:21

Yamaha MT-07 2018 - Τεχνική ανάλυση

 

 

Όλες οι αλλαγές αναλυτικά 

 

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε στην Μάλαγα για οδηγήσουμε το ανανεωμένο Yamaha MT-07. Πολύ σύντομα θα έχετε τις πλήρεις εντυπώσεις μας από την οδήγηση του στα ορεινά στροφιλίκια της νότιας Ισπανίας, προηγείται όμως το… ορεκτικό, δηλαδή το συγκεκριμένο θέμα που αφορά τις αλλαγές που έχουν γίνει στην μοτοσυκλέτα.  

yamaha mt07 allages 12

Πριν ξεκινήσουμε αξίζει να αναφερθούμε στην φιλοσοφία με την οποίο η Yamaha αντιμετωπίζει την σειρά των MT. Όλα τα μοντέλα, από το ΜΤ-125 μέχρι το MT-10SP, θεωρούνται αλληλένδετα μεταξύ τους, κάτι σαν συγκοινωνούντα δοχεία.

Οι αποφάσεις της Yamaha για αλλαγές, οι κατευθύνσεις των ανανεώσεων, αφορούν όλη την ομάδα των μοντέλων και όχι το κάθε ένα ξεχωριστά, απλά προσαρμόζονται αναλόγως του κυβισμού.

yamaha mt07 allages 9

Το MT-07 βρίσκεται στο μέσο των κυβισμών μέσα σε αυτή την γκάμα και αποτελεί ουσιαστικά την υλοποίηση και την απάντηση, σε ένα ερώτημα που έθεσε η Yamaha στον εαυτό της: “Γιατί θα πρέπει μια μεσαία – εισαγωγική μοτοσυκλέτα να είναι βαρετή και αδιάφορη;”

Kάπως έτσι γεννήθηκε το MT-07 και η αλήθεια είναι πως ούτε βαρετό, ούτε αδιάφορο απεδείχθη τελικά! Όμως δεν αρκούσε μόνο αυτό, το MT-07 θα έπρεπε πέρα από τον ζωηρό χαρακτήρα του να είναι επίσης εύκολοδήγητο και φιλικό αλλά και προσιτό και οικονομικό.

yamaha mt07 allages 2

Όπως μας εξήγησαν οι άνθρωποι της Yamaha στην παρουσίαση που προηγήθηκε του οδηγικού  κομματιού, αυτοί οι στόχοι που περιγράφηκαν πιο πάνω, δεν έχουν αλλάξει, παραμένουν οι ίδιοι και εξακολουθούν να αποτελούν τον πυρήνα της φιλοσοφίας του MT-07.

Για το 2018, το MT-07 βελτιώθηκε σε δύο τομείς, στο αισθητικό κομμάτι και στην εργονομία / συμπεριφορά.

yamaha mt07 allages 10

Σε ότι αφορά στην αισθητική ο επανασχεδιασμός του ρεζερβουάρ αλλά και των πλαϊνών αεραγωγών, είχε σαν αποτέλεσμα μια πιο “μυώδη” παρουσία, ενώ οι αλλαγές στο σχήμα του προβολέα και του πίσω φαναριού, αποπνέουν έναν έξτρα δυναμισμό. Το μπροστινό φτερό αποτελεί πλέον έναν μονό, ενιαίο κομμάτι και η ουρά είναι επανασχεδιασμένη, με δύο εύκολα αφαιρούμενα πλαϊνά διακοσμητικά, για την τοποθέτηση αξεσουάρ.           

 yamaha mt07 allages 4

Ο συνολικός αριθμός των τμημάτων που αποτελούν το “κοστούμι” του MT-07, έχει μειωθεί από τα 21 στα 18, για καλύτερη συναρμογή και μείωση των συνδετικών μέσων και των βάσεων στήριξης. Τέλος, τιμόνι, μαρσπιέ και ψυγείο, είναι βαμμένα σε μαύρο χρώμα.

Στον τομέα της εργονομίας, έχουν επανασχεδιαστεί  τα τμήματα της σέλας για οδηγό και συνοδηγό, και ως σύνολο έχουν τραβηχτεί πιο πίσω, κάτι που συνδυασμό με το νέας σχεδίασης ρεζερβουάρ που έχει τοποθετηθεί κατά 10 χλστ. πιο μπροστά, δημιουργούν περισσότερο διαθέσιμο χώρο για οδηγό και συνεπιβάτη.

yamaha mt07 allages 5

Αναβάθμιση είχαμε και στις αναρτήσεις, με το πιρούνι διαμέτρου 41 χλστ. της KYB να αποκτά κατά 6% αυξημένη διαδρομή ελατηρίου και κατά 16% ταχύτερη απόσβεση επαναφοράς.

Το μονό πίσω αμορτισέρ, επίσης της KYB, απέκτησε δυνατότητα ρύθμισης της απόσβεσης επαναφοράς, διατηρώντας φυσικά την προφόρτιση του ελατηρίου, η οποία για το 2018, είναι πιο εύκολη στην ρύθμιση της, σε ότι αφορά στην πρόσβαση σε αυτή.

yamaha mt07 allages 1

Οι εργοστασιακές ρυθμίσεις του αμορτισέρ, έχουν επίσης αλλάξει, το ελατήριο έχει αυξήσει την διαδρομή του κατά 11%, η απόσβεση επαναφοράς είναι ταχύτερη κατά 27% και ταχύτερη κατά 40%, είναι και η απόσβεση συμπίεσης.

Στις επόμενες ημέρες, θα δημοσιευθεί το πλήρες άρθρο με τις εντυπώσεις μας από την οδήγηση του MT-07, όπου και θα αναλυθεί διεξοδικά το πώς όλες αυτές οι αλλαγές επιδρούν στην συμπεριφορά του MT-07 2018.

Mείνετε συντονισμένοι!  

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018 10:53

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon