.
Κατηγορία Ducati
Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 10:03

Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary

Το 2021, 20 ακριβώς χρόνια μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος WorldSBK 2001 από τον θρυλικό Troy Bayliss, η Ducati τιμά τον Αυστραλό αναβάτη με μια ειδική έκδοση του Panigale V2, που ακούει στο ιδιαίτερα μακρόσυρτο όνομα Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary.

Η σχέση μεταξύ Ducati Corse και Troy Bayliss είναι ιστορική, με αποτέλεσμα 52 νίκες, 94 βάθρα και 3 Παγκόσμιους Τίτλους το 2001, το 2006 και το 2008, τους οποίους ο «Baylisstic» κέρδισε με 3 διαφορετικές μοτοσυκλέτες! Τις δικύλινδρες 996 R, 999 R και 1098 R.

Επιπλέον, ο Bayliss είναι ο μοναδικός αγωνιζόμενος στην ιστορία που κέρδισε τόσο σε αγώνα WorldSBK όσο και σε MotoGP την ίδια σεζόν, το 2006!

Δεν θα γινόταν λοιπόν να μην έχει Global Ambassador status ο Troy Bayliss για το εργοστάσιο του Borgo Panigale, και τον έχουμε συνηθίσει να δίνει τακτικά το παρών σε διάφορα event των Ιταλών, όπως το World Ducati Weekend.

Τώρα, η Ducati παρουσιάζει μια σπέσιαλ έκδοση του Panigale V2 προς τιμή του Bayliss, με τον Αυστραλό να έχει ο ίδιος διαλέξει το όνομα της, ενώ συνείσφερε και στα γραφικά και στα χρώματα που θα είχε.

Τα γραφικά εμπνέονται από εκείνα του 996 R με το οποίο πήρε ο Bayliss τον Πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο του το 2001, κόκκινο, πράσινο και λευκό, τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, ενώ στη μοτοσυκλέτα βρίσκουμε φυσικά και το εμβληματικό #21 με το οποίο αγωνιζόταν ο Αυστραλός και το λογότυπο του χορηγού Shell.

Στο ρεζερβουάρ βρίσκουμε το αυτόγραφο του Troy, ενώ στην τιμονόπλακα βρίσκουμε το όνομα της μοτοσυκλέτας και τον αύξοντα αριθμό της.

Η συλλεκτική Ducati Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary έρχεται φορτωμένη με αρκετά έξτρα αξεσουάρ, όπως αναρτήσεις της Ohlins (NX30 πιρούνι και TTX36 πίσω αμορτισέρ), σταμπιλιζατέρ τιμονιού, μπαταρία λιθίου, κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη για μονόσελο look, διαφορετικά γκριπ, σπέσιαλ σέλα αναβάτη με κεντημένο το 21 πάνω της, και τελικό εξάτμισης με carbon τελείωμα. Χάρη στη μπαταρία και στο μονόσελο η μοτοσυκλέτα έχει χάσει 3 κιλά, ενώ έρχεται και με σύστημα αυτόματης εξαέρωσης και φιμέ δοχεία υγρών.

Ο V2 Superquadro κινητήρας των 955 κ.εκ. αποδίδει 155 hp / 10.750 rpm με ροπή 10,7 kgm / 9.000 rpm.

Πλήρες είναι το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, με cornering χαρακτηριστικά, ενώ στα όργανα βρίσκουμε μια TFT οθόνη 4,3 ιντσών.

Η μοτοσυκλέτα παρουσιάστηκε επίσημα σε ένα ειδικό επεισόδιο Ducati World Premiere που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ ή ακριβώς κάτω από το άρθρο, επεισόδιο που γυρίστηκε στο μουσείο Ducati, στο σπίτι του Troy και στην πίστα.

Παράλληλα το Πρωτάθλημα WorldSBK θα τιμήσει με τη σειρά του την 20η επέτειο από τον πρώτο Παγκόσμιο Τίτλο του Bayliss με μια virtual συνέντευξη του εργοστασιακού πιλότου της Ducati στον γύρο του Assen στις 23 Ιουλίου 2021.

Επιπλέον, θυμίζουμε και την ειδική έκθεση προς τιμή του Bayliss που στεγάζεται στο Museo Ducati, με τίτλο «Troy Story: The Legend of a Champion», έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20th Anniversary θα είναι διαθέσιμη στους dealer της Ducati από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2021 με τιμή που θα διαφέρει ελαφρώς για κάθε χώρα -στην Ιταλία θα κοστίζει 20.990 ευρώ.

Μπράβο στη Ducati που τιμά τους σπουδαίους αναβάτες που της έφεραν τίτλους και δόξα, όπως τον Bayliss τώρα και τον Carl Fogarty νωρίτερα, με την Panigale V4 25° Anniversario 916.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon