.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 11:51

Δημοπρατείται Ducati Desmosedici GP3 MotoGP του Troy Bayliss

Η ερχόμενη δημοπρασία του οίκου Bohnams στην Αγγλία διαθέτει μια απίστευτη συλλογή μοτοσυκλετών με κορυφαία την πρώτη Ducati V4 της σύγχρονης τετράχρονης εποχής του MotoGP.

Σε περίπου δύο εβδομάδες ο οίκος Bohnams θα δημοπρατήσει στο Staffordshire της Αγγλίας μια συλλογή μοτοσυκλετών με όλα τα καλά για κάθε γούστο. Σε αυτή θα βρούμε κλασικές μοτοσυκλέτες που φτάνουν πίσω στον χρόνο ως το 1911, αλλά και μερικές μοναδικές αγωνιστικές μοτοσυκλέτες που αναμένεται να γίνου ανάρπαστες από συλλέκτες.

Σε αυτές περιλαμβάνεται μια Bimota SB8K του 2000 που είχε αγωνιστεί στο WorldSBK με τον Anthony Gobert, μια BMW RS500 με την οποία ο Hans-Otto Butenuth είχε κατακτήσει το γερμανικό πρωτάθλημα το 1971, μια Norton 497 cc Manx Model 40 Dominator του Dan Shorey από το 1959 και αρκετές άλλες.

duc gp3 bayliss 5

Ωστόσο αυτή που ξεχωρίζει είναι η Ducati GP3 με την οποία ο Troy Bayliss έτρεξε στην πρώτη πλήρη χρονιά που σηματοδότησε την επιστροφή της Ducati στο MotoGP, δίπλα στον Loris Capirossi. Πρόκειται για μα ιστορική μοτοσυκλέτα από την πρώτη τετράχρονη φουρνιά των V4 990 που εξέλιξε ουσιαστικά ο Capirossi και με την οποία η ιταλική εταιρεία επέστρεψε στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του κόσμου μετά από απουσία τριών δεκαετιών.

Για την ιστορία, εκείνη η πρώτη χρονιά που η Ducati έτρεξε στο MotoGP με την επίσης πρωτάρα τότε Bridgestone ο Capirossi κατετάγη 4ος στην τελική κατάταξη και ο Bayliss 6ος, παίρνοντας μια νίκη και κατακτώντας τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές πίσω από τη Honda του Valentino Rossi.

duc gp3 bayliss 7

Η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα είναι η Νο.1 του Bayliss από τη σεζόν 2003 και φορά το αναβαθμισμένο πλαίσιο που χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν. Η περιγραφή της δημοπρατούμενης GP3 μας λέει πως έχει ανακατασκευαστεί πλήρως ο κινητήρας της και είναι έτοιμη για δράση.

Από τη συγκεκριμένη σοδειά αγωνιστικών Ducati GP3 έως σήμερα επιβιώνουν 12, γεγονός που ενισχύει σημαντικά τη μοναδικότητα της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας που πολύ δύσκολα θα εμφανιστεί ξανά σε δημοπρασία.

duc gp3 bayliss 13

Σε αντίθεση, δε, με τη μισή Suzuki GSX-RR που βγήκε προς πώληση στην Ταϊλάνδη πρόσφατα, αυτή η υπερ-σπανιότητα έρχεται ολοκληρωμένη, ετοιμοπόλεμη και με σοβαρές εγγυήσεις πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς.

Αυτό δικαιολογεί και την εκτιμώμενη τιμή που περιμένει ο Bohnams: 270,000-300,000 λίρες Αγγλίας μας κάνουν περίπου 311,500-346,100 ευρώ (ισοτιμία 29/9/2023).

Δείτε εδώ τη σελίδα της δημοπρατούμενης Ducati Desmosedici GP3 MotoGP Troy Bayliss, καθώς και τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του καταλόγου αυτού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon