.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 12:58

Suzuki GSX-RR προς πώληση στην Ταϊλάνδη

Το μεγαλύτερο μέρος ενός αγωνιστικού MotoGP της Suzuki από το 2022, άγνωστο πώς, εμφανίστηκε προς πώληση σε ταϊλανδέζικο κατάστημα μοτοσυκλετών και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας!

Για τους εραστές των σπορ μοτοσυκλετών τα πρωτότυπα του MotoGP θα πρέπει να συνιστούν κάτι σαν το ιερό δισκοπότηρο, ένα όνειρο απατηλό, καλά κρυμμένο πίσω από βιομηχανική κατασκοπία, επταψήφιες τιμές και εξαιρετικά περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Αν εξαιρέσουμε τις επίσημες ρέπλικες Ducati Desmosedici και Honda RC213V-S, που ωστόσο είναι προφανές πως στην πορεία για έγκριση δρόμου έχασαν κάθε επαφή με τα αγωνιστικά πρωτότυπα στα οποία βασίζονταν, αν ποθείς να αποκτήσεις μια μοτοσυκλέτα MotoGP η μόνη σου ελπίδα είναι να περιμένεις τη σπανιότατη πιθανότητα να βγει κάποια σε δημοπρασία. Αν αυτό συμβεί, τότε σχεδόν σίγουρα θα προέρχεται από ιδιωτική ομάδα και όχι εργοστασιακή, ενώ θα είναι αρκετά παλιά (ώστε να μην έχει στενή μηχανολογική σχέση με την τρέχουσα αγωνιστική μοτοσυκλέτα του εκάστοτε εργοστασίου και τα “μυστικά” της) και αρκούντως πανάκριβη.

Κι αν κάποιος σου έλεγε πως πωλείται Suzuki GSX-RR του 2022 για 35 χιλιάρικα;

Ακούγεται απίστευτο μα είναι αληθινό. Το ταϊλανδέζικο κατάστημα μοτοσυκλετών Limitless Speed Up έβαλε αγγελία στο Facebook διαφημίζοντας μια GSX-RR του 2022, δηλαδή από την τελευταία χρονιά της Suzuki στο MotoGP πριν εγκαταλείψει το καράβι.

suzuki gsx rr 1

Η πραγματικότητα που απεικονίζεται στη φωτογραφία που δημοσιεύουν οι Ταϊλανδοί μας δείχνει ουσιαστικά ένα πλαίσιο με τον κινητήρα, το ρεζερβουάρ και τα κλιπόν, καθώς όλα τα υπόλοιπα απουσιάζουν.

Στην ανάρτηση της αγγελίας αναφέρεται πως αυτό που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία πωλείται προς 1,350,000 μπαχτ Ταϊλάνδης, δηλαδή περίπου €35,000 (ισοτιμία 28/9/2023), ενώ δε γίνεται λόγος για το αν είναι λειτουργικός ή όχι ο κινητήρας, ούτε άλλες πρακτικές πληροφορίες επί της μοτοσυκλέτας.

Με μερικά επιπλέον χρήματα – 250,000 μπαχτ ή περίπου €6,500 – ο πωλητής βάζει στο πακέτο και τις ανθρακονημάτινες ζάντες, τις δισκόπλακες και τις δαγκάνες των φρένων. Άντε έτσι να φτάσουμε το σύνολο λίγο πάνω από τα 40 χιλιάρικα - όσα ζητά η Brabus για το συλλεκτικό 1300R Masterpiece ας πούμε.

Και πάλι, από τα εκατομμύρια που κανονικά κοστίζει ένα πρωτότυπο MotoGP απέχει τάξεις μεγέθους, αλλά το ίδιο χάσμα πρέπει να ισχύει και στο ενδεχόμενο να γίνει αυτή η μοτοσυκλέτα λειτουργική δίχως ηλεκτρονικά και με έναν κινητήρα (με πνευματικές βαλβίδες) που ξέρουν να ρυθμίσουν μόνο οι μηχανικοί της Suzuki MotoGP.

suzuki gsx rr 4

Βέβαια η αξία της παραμένει μεγάλη ως μια σύγχρονη MotoGP – εφόσον είναι αυθεντική και όχι κομπίνα – και στο ταμείο της πραγματικότητας το συζητάμε αν τα 35 χιλιάρικα φτάνουν για το κόστος των Ohlins και της Akrapovic που φορούσε πέρυσι η GSX-RR.

Ούτως ή άλλως πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που, αν την εκθέσεις ως έχει στο σαλόνι σου, στο τέλος θα κόβεις εισιτήριο για να έρχονται να τη χαζεύουν.

Έχει δε ένα πολύ σημαντικό εχέγγυο σπανιότητας: θεωρητικά είναι η μια από τις δύο GSX-RR που υπάρχουν ακόμη.

Όταν έκλεισε η αγωνιστική ομάδα MotoGP της εταιρείας στο τέλος της περσινής σεζόν, οι δύο αναβάτες της, Joan Mir και Alex Rins, είχαν ζητήσει να κρατήσουν από μια μοτοσυκλέτα ως ενθύμιο, ωστόσο η Suzuki αρνήθηκε ευγενικά με το πρόσχημα πως ο φόρος πολυτελείας είναι πολύ μεγάλος στην Ιαπωνία και πως θα έπρεπε να καταστραφεί όλο το αποθεματικό της ομάδας, πλην μιας μοτοσυκλέτας που θα κρατιόταν για το μουσείο της Suzuki.

Προφανέστατα όμως από την πρέσα δραπέτευσε άλλη μια GSX-RR και βρήκε τον δρόμο της προς την Ταϊλάνδη, με την παραπάνω ιστορία να προσθέτει σε αξία και μυστήριο… Πώς κατάφεραν να την πάρουν στα χέρια τους;

Αν ενδιαφέρεστε, η αγγελία είναι εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 13:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon