.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023 18:45

Zeths One-Joy 125 – Αντιγραφή με διαπιστευτήρια βλασφημίας!

Είχαμε ξαναδεί την κινεζική Zeths εδώ, με το ρετρό στοιχείο αρκούντως έντονο και τη συνέχεια να είναι στο ίδιο μοτίβο.

Η εν λόγω εταιρεία γεννήθηκε πολύ πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2016 με τη δραστηριότητα της αποκλειστικά στην κινεζική αγορά. Η τελευταία της δε πρόταση έχει τη μορφή μιας μοτοσυκλέτας που μπορεί να σας φαίνεται οικεία.

Αν όχι θα πρέπει να πάμε πίσω στο χρόνο και στο Mike "The Bike" Hailwood, μια από τις πιο εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία των αγώνων μοτοσυκλέτας, με το Honda RC174 του να είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες. Είναι επίσης το μοντέλο από το οποίο εμπνεύστηκε η Zeths για το One-Joy 125. Εντωμεταξύ περί αδειών και δικαιωμάτων μάλλον ούτε λόγος, με τα στυλιστικά στοιχεία της κινέζικης απομίμησης να έρχονται αυτούσια από την εμβληματική αγωνιστική μοτοσυκλέτα.

OneJoy2.jpg

Από την άποψη των επιδόσεων, η Zeths χρησιμοποιεί έναν αερόψυκτο, μονοκύλινδρο κινητήρα 125 κ.εκ. με ισχύ 8,5 ίππων. Στα.. εντυπωσιακά του πράγματος, παρατηρούμε ως και σύστημα διπλής εξάτμισης που αντιγράφει την αγωνιστική μοτοσυκλέτα. Οι ταχύτητες είναι… 4 και η Zeths αναφέρει ότι προσφέρει στη μοτοσυκλέτα της έναν αυτοματοποιημένο φυγόκεντρο συμπλέκτη, εξαλείφοντας την ανάγκη για συμπλέκτη. Ακόμα, η τελική φτάνει τα εντυπωσιακά… 100 χλμ/ώρα.

OneJoy3.jpg

Στα του εξοπλισμού, η μοτοσυκλέτα διαθέτει εμπρός και πίσω δισκόφρενα, ενώ διαθέτει και προαιρετικό ABS. Κυλά σε τροχούς 12 ιντσών (!) με ελαστικά 120/70 μπροστά και πίσω. Επιπλέον, η μοτοσυκλέτα είναι πολύ προσιτή ακόμη και σε νεαρούς αναβάτες, καθώς έχει ύψος σέλας μόλις 60 εκατοστών. Στο πλαίσιο της αντιγραφής χώρος για 2ο άτομο εννοείται πως δεν ευπάρχει..

Τέλος, μιας και όπως είπαμε η Zeths δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην κινεζική αγορά, μην περιμένετε αυτό το χαριτωμένο μικρό αντίγραφο σε δρόμους εκτός Κίνας. Για την ιστορία όμως, σε ευρώ θα κοστολογούνταν περί τα 1.150 ευρώ, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 08:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon