.
Κατηγορία Moto Morini
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 16:26

EICMA 2021 - Moto Morini X-CAPE 2022

Η Moto Morini παρουσίασε επίσημα στην EICMA 2021 την έκδοση παραγωγής του bike X-CAPE, μια ολοκληρωμένη Adventure πρόταση που σύντομα θα δούμε και στην Ελλάδα σε φοβερή τιμή, από τη νέα αντιπροσωπεία της ιταλικής φίρμας!

Η μοτοσυκλέτα θα κατασκευάζεται 100% στην Ιταλία, με αντίστοιχο ιταλικό στιλ, και πολύπλευρο χαρακτήρα που θα την κάνει άριστη τόσο για κίνηση στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα.

Ο τετράχρονος και υγρόψυκτος, ψεκαστός Euro 5 δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 649 κ.εκ. έχει διαστάσεις 83 mm x 60 mm, ενώ αποδίδει 59 hp / 8.250 rpm, με ροπή 5,7 kgm / 7.000 rpm, με συμπίεση 11,3:1.

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ το ψαλίδι είναι αλουμινένιο.

Οι ακτινωτοί τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με tubeless ελαστικά Pirelli Scorpion Rally STR σε διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17.

Οι αναρτήσεις είναι πλήρως ρυθμιζόμενες και αποτελούνται από ένα εντυπωσιακό σε διάμετρο ανάποδο πιρούνι 50 mm της Marzocchi και από μονό πίσω αμορτισέρ. Στα φρένα έχουμε 2 δίσκους 298 mm μπροστά με διπίστονες δαγκάνες, και έναν δίσκο 255 mm πίσω με διπίστονη επίσης δαγκάνα.

Η μεγάλη σέλα αναβάτη και συνεπιβάτη έχει σχεδιαστεί για πολύωρη άνετη παραμονή πάνω της, ενώ παρ’ όλη την Adventure αποστολή της μοτοσυκλέτα δεν είναι ιδιαίτερα ψηλή, στα 845 mm. Η Morini μάλιστα προσφέρει και μια χαμηλωμένη έκδοση της στα 820 mm για να βολέψει όλα τα αναστήματα.

Η θέση οδήγησης είναι όρθια, άνετη και με καλούς μοχλούς, με ένα φαρδύ τιμόνι που δεν βρίσκεται όμως πολύ κοντά στο στήθος του αναβάτη. Σημειώστε πως η πάνω πλάκα ρυθμίζεται σε 3 διαφορετικές θέσεις, και μαζί με τα έξυπνα σχεδιασμένα καβαλέτα επιτρέπουν στον αναβάτη να ρυθμίσει τη θέση του τιμονιού σε 6 συνολικά διαφορετικές θέσεις.

Η μεγάλη κι έγχρωμη TFT οθόνη οργάνων της μοτοσυκλέτας είναι η μεγαλύτερη της κατηγορίας, όπως μας πληροφορεί η Morini, ενώ παρέχει πληθώρα πληροφοριών, και έχει φωτεινότητα και αντίθεση που την κάνει ευδιάκριτη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού.

Το δικάναλο ABS μπορεί να απενεργοποιηθεί και στους 2 τροχούς μέσω των διακοπτών στο τιμόνι, ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό το X-CAPE διαθέτει και αισθητήρα πίεσης ελαστικών.

Επιπρόσθετα, ο αναβάτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από 4 φόντα για την οθόνη οργάνων, με 4 διαφορετικά στιλ γραφικών.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται κομπλέ με συνδεσιμότητα, επιτρέποντας στον αναβάτη να ακούσει μουσική, να κάνει και να λάβει τηλεφωνήματα, και να συνδέσει και σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Δεν γνωρίζουμε για την ώρα, αν στις δυνατότητες του συστήματος υπάρχει και πλοήγηση.

Οι διακόπτες στο τιμόνι είναι εργονομικοί και φωτιζόμενοι, ενώ στον τομέα της πέδησης υπεύθυνη είναι η κορυφαία Brembo.

Τα φώτα είναι full LED, ο συνεπιβάτης έχει χειρολαβές για μεγαλύτερη άνεση, η ζελατίνα είναι ρυθμιζόμενη, ενώ αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και εν κινήσει με το ένα χέρι!

Η προσοχή στη λεπτομέρεια φαίνεται παντού, μέχρι και την τάπα του ρεζερβουάρ.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας ξεχωρίζουν το μεταξόνιο των 1.470 mm, το ρεζερβουάρ των 18 λίτρων, η ελάχιστη απόσταση από το έδαφος των 175 mm, η επίσημη τελική ταχύτητα των 175 χλμ/ώρα, και το βάρος της μοτοσυκλέτας δίχως υγρά στα 213 κιλά.

Στα έξτρα αξεσουάρ η Morini έχει διαθέσιμες αποσκευές, τόσο μαλακές όσο και σκληρές, πλαϊνές και top-box, κάγκελα κινητήρα, αλουμινένια ποδιά κινητήρα, χούφτες, κ.α.

Η μοτοσυκλέτα θα διατίθεται τόσο στη στάνταρ έκδοση, αλλά και σε έκδοση 35 kW για οδήγηση με δίπλωμα Α2.

Τα χρώματα του Moto Morini X-CAPE είναι τα εξής: Red Passion, Carrara White και Smoky Anthracite.

Λίγη υπομονή ακόμα, και σύντομα θα δούμε το X-CAPE και στην Ελλάδα, σε ΠΟΛΥ δυνατή τιμή από τη νέα αντιπροσωπεία της εταιρείας. Σύντομα θα σας έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 16:31

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon