.
Κατηγορία Harley Davidson
Παρασκευή, 09 Ιουλίου 2021 12:49

Harley Davidson Livewire ONE - Υπό νέα... διεύθυνση και σε πολύ πιο οικονομική τιμή!

Στις 8 Ιουλίου 2021, η Harley-Davidson παρουσίασε την πρώτη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της νέας της μπράντας Livewire, που ακούει στο όνομα ΟΝΕ.

Ουσιαστικά πρόκειται για το Livewire του παρελθόντος, ενώ από εμφάνιση τα 2 μοντέλα είναι ίδια, όπως ίδια είναι και τα περισσότερα τεχνικά τους χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά, αυτό που αλλάζει, πέρα από τις επιμέρους βελτιώσεις, είναι πως το ONE δεν είναι ένα ακόμη μοντέλο της H-D, αλλά της αυτόνομης Livewire, και δεν φέρει το logo της πρώτης αλλά της δεύτερης.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη αλλαγή του ΟΝΕ από το προηγούμενο Livewire είναι η εντυπωσιακά χαμηλότερη τιμή του, καθώς το ΟΝΕ κοστίζει 21.999 δολάρια Η.Π.Α., ήτοι 18.590 ευρώ, ενώ το πρώτο Livewire κόστιζε 29.799 δολάρια (25.181 ευρώ) όταν έκανε το ντεμπούτο του το 2019! Δηλαδή το νέο ONE είναι κατά 26% φθηνότερο από το προηγούμενο μοντέλο, κάτι που θα χαροποιήσει τους πάντες πλην των ιδιοκτητών του προηγούμενου livewire.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το ΟΝΕ παράγει 105 hp και 11,9 κιλά ροπής, ζυγίζει 254 κιλά, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, ενώ η Livewire κάνει λόγο για τελική ταχύτητα 177 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία του είναι 15,4 KwH, με την αυτονομία του να ανακοινώνεται στα 152 χιλιόμετρα με ρεαλιστική χρήση.

Η φόρτιση από το 0 στο 100% διαρκεί 11 ώρες σε μια κοινή πρίζα, ή 60 λεπτά με ταχυφορτιστή.

Η μοτοσυκλέτα έρχεται με πλήρες ηλεκτρονικό οπλοστάσιο βοηθημάτων και με IMU 6 αξόνων, ενώ έχει και απτικό «παλμό», με υπολογισμένους κραδασμούς σε διάφορα σημεία επαφής του αναβάτη με το ΟΝΕ.

Η Harley-Davidson κάνει λόγο για «αναβαθμισμένο λογισμικό και αναβαθμισμένα εξαρτήματα», όμως για την ώρα δεν δίνει πληροφορίες περί τίνος ομιλεί.

Η LiveWire ONE θα κάνει το ντεμπούτο της στο International Motorcycle Show της Βόρειας Καλιφόρνια στις 18/7/2021, ενώ θα διατίθεται online αλλά και σε 12 dealer της νεότευκτης Livewire στις Η.Π.Α. στο προσεχές μέλλον.

Για διαθεσιμότητα εκτός Η.Π.Α. θα πρέπει να περιμένουμε το 2022.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site της Livewire ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon