.
Κατηγορία Triumph
Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 17:28

Triumph Speed Triple 1200 RR 2022 - Η επίσημη παρουσίαση

Η Triumph παρουσίασε επίσημα τη νέα Speed Triple 1200 RR του 2022, μια μοτοσυκλέτα που βασίζεται στο γυμνό μοντέλο RS των 1.160 κ.εκ., προσθέτοντας bikini φέρινγκ, πιο “πισταδόρικη” εργονομία, ηλεκτρονικές αναρτήσεις Ohlins και νέα ελαστικά Diablo Supercorsa SP V3.

Η ντυμένη Speed Triple διαθέτει ρετρό εμφάνιση που σε ένα βαθμό θυμίζει την Thruxton RS με το έξτρα φέρινγκ, όμως μην ξεχνάμε πως παρά το classic φέρινγκ και τις καμπύλες του, η Speed Triple είναι μια μοτοσυκλέτα υπέρ-επιδόσεων με 177 εργοστασιακούς ίππους αντί των 103.5 της Thruxton, ενώ το ίδιο υπέρ-σύγχρονος είναι και ο εξοπλισμός της 1200 RR.

Οι κύριες αλλαγές της Speed Triple RR σε σχέση με την RS είναι οι εξής:

  • Ημί-ενεργητικές αναρτήσεις Öhlins Smart EC 2.0.
  • Νέα, πιο ακραία εργονομία, με clip-on, πιο επιθετικά τοποθετημένα μαρσπιέ και σέλα 830 mm.
  • Νέα ελαστικά Pirelli Diablo Supercorsa SP V3
  • Νέες carbon λεπτομέρειες
  • Νέοι χρωματικοί συνδυασμοί.

Η Speed Triple 1200 RR σχεδιάστηκε ώστε να συνδυάζει την στιλιστική βρετανική παράδοση με τις κορυφαίες επιδόσεις μια σύγχρονης σπορ μοτοσυκλέτας, εξελιγμένης μέσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2, στο οποίο η Triumph είναι προμηθευτής κινητήρων.

Η εμφάνιση, όπως προείπαμε παραπέμπει σε κλασικές σπορ μοτοσυκλέτες εποχής, ενώ οι Βρετανοί έχουν δώσει προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια, για μια εξαιρετικά premium αίσθηση.

Η 1200 RR έρχεται σε 2 χρωματικούς συνδυασμούς: Red Hopper & Storm Grey, και Crystal White & Storm Grey. Μαύρο-κόκκινο με γκρι λεπτομέρειες, και μαύρο-κρεμ με χρυσές λεπτομέρειες.

Αμφότερες οι εκδόσεις διαθέτουν στον στάνταρ εξοπλισμό καρίνα και κάλυμμα για να κάνεις τη μοτοσυκλέτα μονόσελη.

Μηχανικά και δομικά η ντυμένη RR είναι ίδια με τη γυμνή RS, με τον ίδιο τρικύλινδρο κινητήρα των 177 hp / 10/750 rpm & 12,7 kgm / 9.000 rpm αλλά και το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο.

Εκεί που έχουμε αλλαγές είναι στο τιμόνι που αντί για όρθιο και ίσιο είναι πλέον τύπου κλιπόν, και βρίσκεται 135 mm χαμηλότερα και 50 mm πιο μπροστά από ότι στην RS, αλλά και στα μαρσπιέ που βρίσκονται σε διαφορετική θέση. Σε συνδυασμό με την χαμηλή σέλα των 830 mm, το στενό ρεζερβουάρ των 15,5 λίτρων και το προφίλ της σέλας, η νέα RR παρέχει μέγιστο έλεγχο αλλά και άνεση.

Στις αναρτήσεις τη δουλειά αναλαμβάνουν το ανάποδο πιρούνι και το μονό αμορτισέρ της Ohlins, αμφότερα με ημί-ενεργητική ηλεκτρονική λειτουργία Smart EC 2.0. Οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί ειδικά για την RR, ενώ είναι πλήρως ρυθμιζόμενες, ακόμα και την ώρα της οδήγησης.

Στα φρένα μπροστά βρίσκουμε ένα ζεύγος monoblock και τετραπίστονες ακτινικές δαγκάνες Brembo Stylema να δαγκώνουν δίσκους 320 mm, ενώ πίσω έχουμε έναν ακόμη δίσκο 220 mm.

Οι χυτοί τροχοί των 17 ιντσών είναι εξαιρετικά ελαφριοί, ενώ τα ελαστικά είναι Pirelli Diablo Supercorsa SP V3.

Το επίσημο βάρος της RR ανακοινώνεται στα 199 γεμάτα κιλά.

Στα όργανα η RR φέρει μια ψηφιακή έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών με συνδεσιμότητα My Triumph, για τηλεφωνία, turn-by-turn πλοήγηση και μουσική, αλλά και για έλεγχο των GoPro καμερών του αναβάτη.

Φυσικά η μοτοσυκλέτα είναι εξοπλισμένη με IMU και cornering ABS & Traction Control, Wheelie Control ενσωματωμένο στο TC, αλλά και με 5 Riding Modes, (Road, Rain, Sport, Rider, και Track), εξελιγμένο από το Πρωτάθλημα Moto2 shifter, LED φώτα και LED DRL φώτα μπροστά, LED φλας με αυτόματη ακύρωση, full keyless σύστημα, και cruise control.

H Triumph προσφέρει 30+ επίσημα aftermarket αξεσουάρ για να φέρει κανείς την RR στα μέτρα του, όπως θερμαινόμενα γκριπ, αποσκευές, κ.α., ενώ τα διαστήματα σέρβις είναι ιδιαίτερα αραιά στα 16.000 χλμ. / ή στους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021 17:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon