.
Κατηγορία Triumph
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2022 14:10

Test - Triumph Speed Triple 1200 RR 2022

Ένα βαρύ όνομα με αναμνήσεις ιπποδύναμης, καμένου λάστιχου και ακραίας οδήγησης επί της αστικής ασφάλτου, έρχεται να δεθεί γλυκά με μια υβριδική αισθητική neo-café racer. Μέσα από κορυφαίας τεχνολογίας περιφερειακά και μια ηλεκτρονική πανδαισία πολυρύθμισης και συνδεσιμότητας!

Neo-cafe racer με πανδαισία ηλεκτρονικών

Του Αλέξη Γλυνιαδάκη

Μου τυλίγετε μία;

Το 1994 η πρώτη Speed Triple έκανε πραγματικότητα τα όνειρα όλων των Βρετανών Home made mechanics που μέχρι τότε αφαιρούσαν fering, ανέβαζαν τιμόνια και τοποθετούσαν στρογγυλούς προβολείς σε Ιαπωνικές τετρακύλινδρες κατασκευές, δημιουργώντας street κατασκευές. Πιο εύκολες στην οδήγηση (και τη σούζα) σε μικρότερες ταχύτητες, ιδανικές για επίδειξη εντός πόλης και εκτός pub.

Με 900 κυβικά σε τρεις κυλίνδρους που απέδιδαν κάτι λιγότερο από 100 ίππους, κοντό γρανάζωμα, πολυρυθμιζόμενες αναρτήσεις, 210 κιλά και σχεδιασμό που έκανε τους αναβάτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου και Γερμανίας να απορήσουν στην αρχή. Η μοτοσυκλέτα έκανε επιτυχία και έβαλε μια μερίδα κόσμου στο νόημα του αγνού καθαρού Streetfighting χωρίς αεροδυναμικά βοηθήματα.

A15A9234-web.jpgΑπό τότε, η σειρά Speed, είτε Triple είτε Four, ήταν πάντα ο ζωηρός πιτσιρικάς αδελφός των Daytona, που πέταξε από πάνω του όλους τους πλαστικούς περιορισμούς και βγήκε βράδυ να διασκεδάσει. Χωρίς να ενδιαφέρεται για χρόνους στην πίστα, αλλά για καθαρή αδρεναλίνη χωρίς στοιχεία και αριθμούς.

Η τελευταία έκδοση της σειράς, πέρσι, η Speed Triple 1200 RS, ένα αριστούργημα streetfighter αισθητικής, μας έδειξε προς τα που κινείται η σειρά, με τον τρικύλινδρο κινητήρα των 1160 κυβικών και 180 ίππων, όλες τις ηλεκτρονικές υποβοηθήσεις οδήγησης που έχετε ή δεν έχετε χρειαστεί ποτέ,  αλλά και τις Ohlins αναρτήσεις που συνηθίζουν να απογειώνουν – και αισθητικά εκτός των άλλων – κάθε σχήμα.

Πάνω στην ίδια πλατφόρμα παρουσιάζεται φέτος το 1200 Speed Triple RR, με δύο κεφαλαιώδους σημασίας διαφορές (και άλλες μικρότερης).

  • Οι αναρτήσεις πλέον γίνονται ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες και ενσωματώνονται στις οδηγικές ρυθμίσεις που ελέγχονται από τον οδηγό με ένα κουμπί, και,
  • Για πρώτη φορά βλέπουμε fering σε εκπρόσωπο της σειράς Speed, κάτι που προκάλεσε και άλλες διαφοροποιήσεις στη θέση οδήγησης.

Κάλυψη του κενού

Η κίνηση αυτή της Triumph, εμπλουτίζει τη σπορ γκάμα της με μια μοτοσυκλέτα που μπορεί πλέον να κινηθεί με αξιώσεις σε μια πίστα για track day χωρίς να υποβάλει τον αναβάτη της σε αεροδυναμικά μαρτύρια.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Triumph αυτή τη στιγμή διαθέτει μια πλήρη γκάμα Adventure και Modern Classics, αλλά στην κατηγορία Supersport δεν υπάρχει επιλογή.

Η Speed Triple RR κινείται προς την κάλυψη αυτού του κενού, όχι όμως με την έννοια της race replica, αλλά εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία και τις δυνατότητες που εκπορεύονται από αυτήν,  σε ένα σχήμα που θα συγκινήσει περισσότερο παλαιότερους αναβάτες που δεν ξέφυγαν από τις Supersport καταβολές τους.

Η μοτοσυκλέτα που έχει επιτευχθεί πάντως από τη συνένωση όλων αυτών των κόσμων είναι εξαιρετικά ελκυστική και κάνει αναβάτες όλων των κατηγοριών να τη χαζεύουν και να τη θέλουν απελπισμένα, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Είτε γιατί βλέπουν ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα χρυσά Ohlins, είτε γιατί ακούν ένα τρικύλινδρο 1200 "macho" κινητήρα, είτε γιατί βλέπουν την πιο καθαρή café-racer γραμμή που έχουν συναντήσει ever. Η Triumph SpeedTriple 1200 RR μόνο απαρατήρητη δεν περνάει, σε οποιοδήποτε μοτοσυκλετιστικό – ή μη – στέκι κι αν την παρκάρετε.

Αυτό που υποδέχεται τον κάτοχό της, είναι εξίσου εντυπωσιακό: Ξεκινάμε από την keyless εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα σάς αναγνωρίζει επειδή απλά έχετε στην τσέπη του μπουφάν το μικρό μπρελόκ-πομπό, οπότε, ξεχάστε κλειδιά πάνω στην τιμονόπλακα και πιθανότητες καταστροφής του εξαιρετικού της φινιρίσματος.

Πατώντας το κουμπί run-off-starter, θα σας υποδεχθεί μία έγχρωμη, ευκρινής και πανέμορφη 5 ιντσών οθόνη, της οποίας το μενού ελέγχεται πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζονται οδηγίες, από τα κουμπιά στο τιμόνι. Τα οποία, μην ξεχάσουμε, είναι φωτιζόμενα με ένα βαθύ κόκκινο χρώμα.

Δεξιά και αριστερά κάτω από την οθόνη, μικρά carbon κομμάτια καλλωπίζουν το εσωτερικό του fering.

Ζηλευτά περιφερειακά

Η χρήση Carbon fiber είναι εκτεταμένη, με ωφελούμενα από το πανάλαφρο υλικό να είναι το εμπρός φτερό, τα προστατευτικά του ψυγείου και... το συνολικό βάρος που παρέμεινε στα 200 "υγρά" κιλά, παρά την προσθήκη fering κ.λ.π.

Η τιμονόπλακα είναι όπως αναφέραμε, έργο τέχνης, και συγκρατεί δύο ολόχρυσα καλάμια Ohlins με γαλάζιες ανοδιωμένες τάπες που φιλοξενούν τις ηλεκτρονικές συνδέσεις οι οποίες μεταφέρουν τις εντολές του συστήματος Smart-EC 2.0 OBTi.

A15A9223-web.jpg

Tα καλάμια έχουν επικάλυψη νιτριδίων του τιτανίου για να είναι επίσης χρυσά, προσφέροντας έναν ακόμα πόντο στην εμφάνιση της κορυφαίας Triumph.

Οι μανέτες της Brembo έχουν και από τις δύο πλευρές αναμονή για τηλεχειριστήριο ρύθμισης της απόστασης από το τιμόνι, σε περίπτωση που επιθυμείτε να ρυθμίζετε χωρίς να χρειαστεί να βγείτε από την πίστα για αυτό το λόγο.

Η τρόμπα είναι ακτινική Brembo MCS19-21 και οι δαγκάνες είναι μονομπλόκ Brembo Stylema, δίνοντας συνολικά ένα εμπρός σύστημα που θα ζήλευαν πολλές απόλυτες supersport / superbike κατασκευές της εποχής μας.

Η ηλεκτρονική της προίκα είναι επίσης εντυπωσιακή και φτιαγμένη για να ταιριάξει κάποιος τη μοτοσυκλέτα στα μέτρα του: Τα Riding Modes είναι πλέον κάτι που συναντάμε σε πολλές μοτοσυκλέτες, οπότε δε θα έλειπαν σε μια τέτοια μοτοσυκλέτα.

Όμως, όταν κάποιος επιλέγει ένα mode στη 1200RR, εκτός από την προσαρμογή στην κλίμακα ιπποδύναμης, σε κάθε mode (Rain, Road, Sport, Track, Rider), αλλάζει η επεμβατικότητας του ABS και του ελέγχου της σούζας. Εκτός από το γεγονός της ύπαρξης των Optimized Cornering ABS + Traction Control, έχει και αυτόματη προσαρμογή των ιδιοτήτων των αναρτήσεων που ελέγχονται από προ-ρυθμισμένα μενού. Επιπρόσθετα, μπορείτε να αλλάξετε επιπλέον τη συμπεριφορά τους για το συγκεκριμένο mode σε soft, normal ή sport. Αν επίσης βρεθείτε στο Track mode, εκεί μπορείτε να επέμβετε ακριβώς σε συμπίεση και επαναφορά.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων Ohlins στη μοτοσυκλέτα, έχει πραγματικά απογειώσει τις δυνατότητες προσαρμοστικότητας αλλά ταυτόχρονα και την άνεση του αναβάτη, ο οποίος μπορεί πλέον να γίνει όσο απαιτητικός θέλει από τη μοτοσυκλέτα και αυτή να του "απαντήσει" με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο.

A15A9267-web.jpg

Υψηλές προσδοκίες

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μας, ανεβήκαμε στη μοτοσυκλέτα με πολύ υψηλές προσδοκίες.

Πραγματικά, όταν ανέβεις στην Speed Triple 1200RR, νοιώθεις τον αέρα πολυτέλειας, φινιρίσματος και σοφιστικέ κατασκευής που διαφημίζει η Triumph, σε όλα τα επίπεδα.

Η θέση οδήγησης βρίσκεται ανάμεσα σε streetfighter και supersport, με τα κλιπόνς να ρίχνουν αρκετό βάρος του αναβάτη στα χέρια, φορτίζοντας το μπροστινό σύστημα ίσως περισσότερο απ' ότι θα έπρεπε.

Τα μαρσπιέ βρίσκονται στη σωστή θέση, ενώ τα γόνατα δεν σφίγγουν το ρεζερβουάρ, αλλά το πλαίσιο.

Μόλις όμως η μοτοσυκλέτα ξεκινήσει, ο συνδυασμός του ήχου από τον τρικύλινδρο κινητήρα και η όλη ποιότητα κύλισης, σε μεταφέρει αυτόματα σε μια πιο πολυτελή διάσταση του μοτοσυκλετισμού.

Η απόκριση είναι άμεση αλλά όχι απότομη, εννοώντας ότι ο κινητήρας είναι εκεί ακριβώς τη στιγμή που θα τον χρειαστείς, με ένα τρόπο όμως που ρυθμίζεται απολύτως από το δεξί χέρι, χωρίς υπερβολές που θα μείωναν την άνεση των χειρισμών.

A15A9298-web.jpgΑπό την άλλη μεριά, 1200 πολύ εύστροφα κυβικά είναι εκεί σε όλη την περιοχή στροφών (με την κόκκινη περιοχή να ξεκινά στις 10.500 στροφές) και το νοιώθεις ότι θα μπορούσαν να σε φέρουν σε δύσκολη θέση, αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι φύλακες άγγελοι των ηλεκτρονικών να δημιουργούν ένα πλέγμα προστασίας γύρω σου.

Τίποτα όμως δεν νοιώθεις να σε περιορίζει, απλά είναι εκεί όταν το παρακάνεις.

Και το καταλαβαίνεις έτσι κι αλλιώς ότι το παράκανες, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, γιατί το feedback από όλη τη μοτοσυκλέτα είναι ξεκάθαρο, αν και ευγενέστατο.

A15A9202-web.jpgΣτα διάφορα modes, αυτό που αλλάζει εκ μέρους του κινητήρα, είναι η απόκριση και η απόδοση ροπής στις μεσαίες στροφές, εκεί που αν αφεθεί ελεύθερος ο τρικύλινδρος δείχνει τα δόντια του.

Έτσι, στο road mode, η απόδοση σε αυτές τις στροφές είναι περίπου 900ριου, και στο rain, είναι περίπου... 600ριού, με τις αναρτήσεις να προσαρμόζονται ανάλογα και να βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα ζωής σε τέτοιες συνθήκες. Σίγουρα, βοηθούν να οδηγάς πιο εύκολα σε συνθήκες πόλης ή σε επαρχιακούς με χαμηλή πρόσφυση.

Τα modes και οι διαφορές τους

Να προσθέσουμε εδώ ότι οι αναρτήσεις σε σύγκριση με συμβατικές σπορ μοτοσυκλέτες (ή και την "αδελφή" RS) έχουν shag (αφορά στην ρύθμιση ελατηρίων) που θα παρέπεμπε σε σχεδόν τουριστική κατασκευή, προσφέροντας άνεση στα πρώτα εκατοστά της λειτουργίας, χωρίς όμως καμία παραχώρηση στη λειτουργία τους σε σπορ οδήγηση. Εκεί δηλαδή που αναλαμβάνουν οι ηλεκτρονικά μεταβαλλόμενες αποσβέσεις, οι οποίες αυτορυθμίζονται συνεχώς, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.

A15A9345-web.jpgΈτσι, αν κάποιος θυμηθεί γιατί ονομάζεται Speed Triple η μοτοσυκλέτα, επιλέγει Sport mode, ανοίγει το γκάζι, εκμεταλλεύεται τη ροπάρα του κινητήρα χωρίς να χρειάζεται να φτάσει σε πολύ υψηλές στροφές και διασκεδάζει με την ψυχή του.

Λεπτομέρεια: Νομίζαμε ότι μας ξεγελούν τα αυτιά μας, γιατί στο Sport mode ακούγαμε πιο "ζωντανή" την εξάτμιση. Δεν κάναμε λάθος, υπάρχει και στην εξάτμιση μηχανισμός που ελέγχει τις παραμέτρους της, φροντίζοντας να "συντονίζεται" με όλες τις υπόλοιπες παραμέτρους της ECU, ανοίγοντας ένα κλαπέτο που αλλάζει τον ήχο και την απόδοση.

Η οδική συμπεριφορά της 1200 RR είναι απόλυτα προβλέψιμη, με τη μοτοσυκλέτα να προειδοποιεί και να συγχωρεί, κρατώντας εύκολα γρήγορους ρυθμούς με αρχοντικό τρόπο. Τα φρένα της λειτουργούν εξαιρετικά από άποψη δύναμης και η αίσθησή τους είναι πολύ καλή. Αυτό που μπορεί να είναι μικρή παραφωνία στην αρχή της οδήγησης είναι ότι τα Pirelli Super Corsa SPV3 αρνούνται να ζεσταθούν γρήγορα και χρειάζονται λίγη παραπάνω ώρα για να σταθούν επάξια δίπλα στο υπόλοιπο πακέτο αναρτήσεων-φρένων της μοτοσυκλέτας.

Όταν όμως αναβάτης και μοτοσυκλέτα ζεσταθούν, οι ρυθμοί ανεβαίνουν με ασφάλεια και η κίνηση γίνεται πολύ γρήγορη, με μικρή προσπάθεια και χωρίς την αίσθηση ότι πρέπει να είναι κάποιος οδηγός Παγκοσμίου για να την κινήσει γρήγορα. Όλο το πακέτο βοηθά με ομοιογενή τρόπο την προσπάθεια του αναβάτη, χωρίς εκπλήξεις.

A15A9315-web.jpgΑρνάκι και αγρίμι

Έξτρα βοήθεια αποτελεί το shifter που συνεργάζεται αρμονικά για αλλαγές σχέσεων προς τα πάνω και προς τα κάτω σε συνθήκες σπορ οδήγησης, παρά το γεγονός ότι στην κίνηση στην πόλη, το κιβώτιο ταχυτήτων δεν έχει την ίδια βελούδινη λειτουργία και η ανεύρεση νεκράς μερικές φορές γίνεται πιο δύσκολη από το κανονικό.

Στα συν, αν αναζητήσετε τα πραγματικά όρια της μοτοσυκλέτας και βρεθείτε σε πίστα, η ύπαρξη lap timer και το ρυθμιζόμενο shift indicator.

Εκτός τειχών της πόλης και σε πιο ήρεμους ρυθμούς, ο κινητήρας είναι απολαυστικός, προσφέροντας στον αναβάτη οποιοδήποτε ρυθμό ταξιδιού ζητήσει και το cruise controlείναι εκεί αν χρειαστεί να χαλαρώσετε λίγο παραπάνω.

Η συνδεσιμότητα επίσης που επιτρέπει η μοτοσυκλέτα με το τηλέφωνό σας, θα προβάλει στην οθόνη τα SMS, έλεγχο κάμερας GoPro, θα σας προβάλει Navigation και θα σας κάνει τη ζωή τόσο πιο εύκολη.

Στο ταξίδι,  το πανέμορφο fering μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά μόνο χαμηλότερα αναστήματα του 1.80μ.

Μια ψηλότερη ζελατίνα θα αποτελούσε λύση για τον τουρισμό υψηλών ταχυτήτων, όπως επίσης και λίγο παραπάνω ψάξιμο με διαφορετική κλίση των κλιπόνς. Μια μετατόπιση επίσης των καθρεφτών θα βοηθούσε την περιορισμένη ορατότητα προς τα πίσω.

Στην πλευρά των αξεσουάρ, υπάρχουν τα κλασικά αξεσουάρ ταξιδιού με tank bag και tail bag ταχείας εφαρμογής αλλά και τα προστατευτικά πλαισίου και μπροστινού συστήματος όπως και ένα πανέμορφο tank pad που θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα αγοράζαμε, για να μη ρισκάρουμε ποτέ το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί έστω και μισή γρατζουνιά σε μια τόσο όμορφη βαφή.

Την προσοχή τραβάει επίσης η δυνατότητα τοποθέτησης Συστήματος Παρακολούθησης Πίεσης Ελαστικών που ειδοποιεί όταν η πίεση των ελαστικών μειωθεί, προσφέροντας τη σιγουριά ότι ο παράγοντας "ελαστικά" δε θα σε πουλήσει ποτέ χωρίς να προειδοποιηθείς.

A15A9305-web.jpg

Η αρχή του μοτοσυκλετισμού

Ανακεφαλαιώνοντας, η Triumph Speed Triple 1200 RR είναι η "περισσότερη" μοτοσυκλέτα που μπορεί να αγοράσει κάποιος από την Triumph αυτή τη στιγμή.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της Speed Triple 1200 RR είναι η σχεδίασή και η πολυχρηστικότητά της, που ίσως θα έπρεπε να βάλει και τους υπόλοιπους κατασκευαστές σε σκέψεις. Η μετάγγιση υπερυψηλής τεχνολογίας σε μοτοσυκλέτες πασπαρτού, προσανατολισμένες για κάθε ασφάλτινη χρήση, αποτελούν υψηλού επιπέδου λύση για κάθε ανάγκη του ιδιοκτήτη τους.

Άλλωστε, 20.000 ευρώ είναι πολλά χρήματα για να είναι μονοδιάστατη η χρήση μιας μοτοσυκλέτας και αυτό είναι κάτι που δημιούργησε τόσο υψηλές πωλήσεις στις μεγάλες adventure. Αν μια μοτοσυκλέτα δρόμου μπορεί να προσφέρει τις ίδιες ποιότητες, την ίδια άνεση και την ίδια κορυφαία τεχνολογία με αυτές, σε αντίθεση με τις sport-touring του σήμερα που θυμίζουν φτωχό συγγενή των σπορ εκδόσεων. Ίσως τότε να μη χρειάζεται κάποιος να ζει με τουλάχιστον 30 κιλά παραπάνω και 5-6 επιπλέον πόντους απόστασης από το έδαφος για την καθημερινότητά του, όπως όταν αγοράζει μια adventure.

Και ίσως αυτή τελικά να είναι η κατεύθυνση εξέλιξης του επόμενου Speed Triple 1200 RR που θα απογειώσει τις πραγματικές δυνατότητες της μοτοσυκλέτας και θα επιτρέψει την ακόμα καλύτερη συμβίωση του αναβάτη με μια μοτοσυκλέτα που τεχνικά είναι στον υπερθετικό βαθμό.

A15A9173-web.jpgΤο μόνο που χρειάζεται είναι ένα "σιδέρωμα", που θα έλεγαν και οι Βρετανοί, λεπτομερειών που προέκυψαν από την μετατροπή ενός street fighter μοντέλου και μιας πιο άνετης σέλλας συνεπιβάτη, για να μετατραπεί η Speed Triple 1200 RR σε μια ολοκληρωμένη, πιο φιλική μοτοσυκλέτα δρόμου, που απευθύνεται σε κοινό με πολλές αντικρουόμενες ανάγκες, όπως κάθε σύγχρονος άνθρωπος.

Και τότε ίσως να αρχίσουμε να ξαναβλέπουμε πραγματικές street μοτοσυκλέτες, σχεδιασμένες για πραγματικούς street αναβάτες στο δρόμο.

Αυτή η κατακόκκινη κούκλα με τα χρυσά περιφερειακά, που κάνει το σωστό ήχο και συνοδεύει κάθε στιγμή σου με ανίκητο στυλ, αλλά και με επιδόσεις που μπορούν να το υποστηρίξουν σε κάθε περίπτωση, ίσως απλά να είναι η αρχή.

 A15A9359-web.jpg

Εξοπλισμός αναβάτη:

Κράνος SMK Stellar Bolt, Μπουφαν Adrenaline Pyramid

Αντιπρόσωπος: Inter Cars

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ  
   
Κατασκευαστής / Μοντέλο Triumph / Speed Triple 1200 RR (2022)
Αντιπρόσωπος Triumph Motorcycles Greece
Τιμή: 20990
Εγγύηση: 2 χρόνια
   
Κινητήρας  
Τύπος 4T, 3K σε σειρά, Υ/Ψ, 2 ΕΕΚ, 12 βαλβίδες
Χωρητικότητα (cc) 1,16
Διάμετρος x διαδρομή (mm) 90 x 60.8
Συμπίεση 13.2: 1
Τροφοδοσία Ηλεκτρονικός ψεκασμός
Εκκίνηση Μίζα
Συμπλέκτης Υγρός πολύδισκος, ολίσθησης με υποβοήθηση (assist & slip)
Μετάδοση Κιβώτιο 6 σχέσεων
Τελική μετάδοση Αλυσίδα
   
Πλαίσιο  
Τύπος Ατσάλινο διπλό σωληνωτό, αφαιρούμενο αλουμινένιο υποπλαίσιο
Μήκος x Πλάτος x Ύψος (mm) 2,085 x 758 x 1,120
Μεταξόνιο (mm) 1,439
Γωνία κάστερ (°) 23.9
Ίχνος (mm) 104.7
Ύψος σέλας (mm) 765
Απόσταση από έδαφος (mm) Δ.Α.
Βάρος (kg) 199 (υγρό)
Ρεζερβουάρ  (lt) 15.5
   
Αναρτήσεις  
Μπροστά Ανεστραμμένο πιρούνι Öhlins 43 mm, διαδρομή 120 mm, ηλεκτρονικό σύστημα αποσβέσεων Öhlins S-EC 2.0 OBTi
Πίσω Ένα αμορτισέρ monoshock Öhlins, διαδρομή 120 mm, ηλεκτρονικό σύστημα αποσβέσεων Öhlins S-EC 2.0 OBTi
   
Ελαστικά / Τροχοί Pirelli Diablo SuperCorsa SP
Μπροστά 120/70-17 (58W)
Πίσω 190/55-17 (75W)
   
Φρένα  
Μπροστά Δύο δίσκοι 320 mm, ακτινικές δαγκάνες 4 εμβόλων Brembo Stylema, ρυθμιζόμενη ακτινική τρόμπα, OC-ABS
Πίσω Δίσκος 220 mm, δαγκάνα 2 εμβόλων Brembo, ακτινική τρόμπα, OC-ABS
   
Επιδόσεις εργοστασίου  
Ιπποδύναμη (hp / rpm) 178 / 10,750
Ροπή (kgm / rpm) 12.8 / 9,000
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023 12:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon