.
Κατηγορία Kymco
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 16:13

EICMA 2021 - KYMCO AK 550 ST 2022

H KYMCO παρουσιάζει μια νέα κορυφαία έκδοση για το hyper-scooter της, που ακούει στο όνομα AK 550 ST -ήτοι Sport Touring-, και έχει σχεδιαστεί για τους φαν του τουρισμού, διαθέτοντας ακόμα και Cornering Traction Control, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στην κατηγορία των Scooter!

Από το ντεμπούτο του το 2018, το AK550 έχει σημειώσει εξαιρετικές πωλήσεις, με 10.000 AK να έχουν πουληθεί μόνο στην Ιταλία. Το AK 550 ST απευθύνεται στους αναβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν, προσφέροντας χαρακτηριστικά όπως μια ψηλότερη ζελατίνα με νέο προφίλ, που ρυθμίζεται ηλεκτρονικά από τον αναβάτη με 2 κουμπιά στο τιμόνι.

Ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας παραμένει ως έχει, με 550 κ.εκ., 8 βαλβίδες, και απόδοση 51 hp, με την KYMCO να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 160 χλμ/ώρα.

Νέος είναι ο ιμάντας τελικής μετάδοσης, με διαφορετική ρύθμιση για τον τουριστικό προορισμό του ST, με μειωμένο θόρυβο και μειωμένες ανάγκες συντήρησης.

Στο γκάζι έχουμε σύστημα Ride by Wire, που πλέον χρησιμεύει για τον έλεγχο του νέου Cornering TCS Traction Control συστήματος, για βελτιωμένη ασφάλεια και στα πιο ολισθηρά οδοστρώματα.

Στάνταρ είναι το Cruise Control, ένα must σύστημα για τους ταξιδιώτες, που βελτιστοποιεί την άνεση του αναβάτη και στα πιο μακρινά ταξίδια.

Ίδιο παραμένει το αλουμινένιο πλαίσιο, ενώ στις αναρτήσεις βρίσκουμε ένα ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 mm με διπλή πλάκα τιμονιού και ένα μονό αμορτισέρ πίσω.

Ανανεωμένα για το 2022 είναι τα LED DRL φώτα αλλά και τα όργανα, με βελτιωμένη φωτεινότητα και καλύτερο κοντράστ, ώστε οι ενδείξεις τους να είναι ευανάγνωστες σε όλες τις συνθήκες φωτισμού. Στη μέση των οργάνων βρίσκεται το πολύ αγαπητό μας σύστημα συνδεσιμότητας Noodoe, που προσφέρει δυνατότητες turn by turn πλοήγησης, διαδικτύου, κ.α.

Νέοι είναι οι διακόπτες, με ένα νέο κουμπί εκκίνησης στο κέντρο του τιμονιού, κουμπί που θυμίζει το κουμπί έναρξης από… ηλεκτρονικό υπολογιστή!

Πλέον οι δυνατότητες του προηγούμενου κεντρικού διακόπτη (ξεκλείδωμα σέλας, άνοιγμα καλύμματος τάπας βενζίνης, κλπ.) έχουν μεταφερθεί σε 4 κουμπιά τοποθετημένα στην ποδιά, κάτω από το τιμόνι.

Στον στάνταρ εξοπλισμό του AK 550 ST δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα θερμαινόμενα γκριπ, ενώ το νέο Sport-Touring scooter της KYMCO αναμένεται στους dealer μέσα στο πρώτο μισό του 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου 2021 11:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Kymco DT X360 ABS/TCS E5 - Πραγματικό Crossover! EICMA 2021 - KYMCO Dink X 125 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon