.
Κατηγορία Kymco
Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 07:17

Kymco AK 550 Premium - Ήρθε στην Ελλάδα, πόσο κοστίζει

[Δελτίο Τύπου] Ο κόσμος των mega scooter καλωσορίζει το ΑΚ 550 Premium, το μοναδικό στον κόσμο με αδρανειακή μονάδα μέτρησης και Cornering ABS!

Tο AK 550 Premium είναι το μοντέλο που θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των αναβατών που απαιτούν μοτοσυκλετιστική οδική συμπεριφορά παράλληλα με κορυφαίο εξοπλισμό και χρηστικότητα. Και θα το πετύχει αυτό γιατί διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα που το χαρακτηρίζουν μοναδικό στο είδος: - Αδρανειακή μονάδα μέτρησης, Cornering ABS, Cruise Control, Traction Control, Riding Modes, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, σύστημα Keyless 3ης γενιάς, θερμαινόμενα γκριπ, ηλεκτρονικό κλείδωμα τιμονιού καθώς και το πλέον εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων Noodoe!

AK_550_Premium_5_23.jpg

Το πρώτο στον κόσμο με Cornering ABS

Mια αδρανειακή μονάδα μέτρησης ΙΜU (Inertia Measurement Unit) συνεργάζεται με το εξελιγμένο σύστημα πέδησης AIBS (Advanced Intelligent Braking System) και μεταξύ άλλων ενσωματώνει τη λειτουργία Cornering ABS, κάτι που αποτελεί παγκόσμια πρωτιά στον κόσμο των scooter! Στο εσωτερικό της βρίσκονται επιταχυνσιόμετρα και γυροσκόπια που καταγράφουν όλες τις δυνάμεις που ασκούνται στο όχημα (κλίσεις, επιταχύνσεις, φρεναρίσματα κλπ) σε 6 άξονες. Όλα τα δεδομένα περνάνε μέσα από έναν επεξεργαστή, ο οποίος στη συνέχεια δίνει τις ανάλογες εντολές στα συστήματα ασφαλείας και προσαρμόζει τη διαχείριση της ισχύος. Η όλη τεχνολογία προέρχεται από τον κόσμο των μοτοσυκλετών υψηλών επιδόσεων και το αποτέλεσμα στην όλη ασφάλεια οχήματος και αναβατών είναι απόλυτα ευεργετικό.

AK_550_Premium_2_23.jpg

Νέα σχεδίαση

Η εμφάνιση έχει αλλάξει ολοκληρωτικά με βασικό στόχο την επίτευξη καλύτερου αεροδυναμικού συντελεστή. Σε συνδυασμό με μια νέα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, αυτό μεταφράζεται σε μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και τα οφέλη εντοπίζονται τόσο στην καλύτερη προστασία του αναβάτη όσο και στη σημαντική μείωση του θορύβου στις υψηλές ταχύτητες. Ευνόητο είναι πως αυτό επιφέρει ευεργετικό αποτέλεσμα και στην κατανάλωση καυσίμου, κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες του AK 550 Premium.

AK_550_Premium_4_23.jpg

Κινητήρας High-Tech

Ο οριζόντιας διάταξης δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας E5 των 550cc (2ΕΕΚ - 8V) αποδίδει 51Hp και προσφέρει στο mega scooter τελική ταχύτητα που ξεπερνά με άνεση τα 160Km/h. Η τελική μετάδοση έχει αποκτήσει έναν νέο ιμάντα (Belt-drive), ο οποίος πέρα από μεγαλύτερη αντοχή εξασφαλίζει μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, μειωμένο θόρυβο λειτουργίας και χαμηλότερες απαιτήσεις στη συντήρηση.

AK_550_Premium_3_23.jpg

Έφτασε Ελλάδα

Η νέα ναυαρχίδα της Kymco μόλις έφτασε στη χώρα μας με την τιμή αγοράς να διαμορφώνεται στα 11.990€. Διατίθεται σε τρεις χρωματισμούς (Aviation Blue, Golden Grey, Space Black) και θα το βρείτε στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων καταστημάτων της αντιπροσωπείας Mototrend SA ανά την Ελλάδα. Όπως κάθε μοντέλο της Kymco καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση 2 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων και η απόκτησή του μπορεί να γίνει και μέσω των ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων της αντιπροσωπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες, πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά και τρόπους απόκτησης μέσω ευνοϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του μοντέλου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 07:36

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon