.
Κατηγορία Kymco
Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 11:10

KYMCO i-One - Ντεμπούτο στην Γαλλία

Ξεκινάει την καριέρα του και στην Ευρώπη, το ηλεκτροκίνητο scooter της KYMCO.

H KYMCO ήταν από τις πρώτες εταιρείες που παρουσίασαν μια πλατφόρμα εναλλαγής μπαταριών για ηλεκτροκίνητα οχήματα, την iOnex, με σκοπό να βρεθεί μία λύση στα προβλήματα αυτονομίας και χρόνου επαναφόρτισης για τα ηλεκτρικά μοντέλα. Τώρα, παρουσίασε για την αγορά της Γαλλίας το i-One, ένα ηλεκτρικό scooter που έχει κάνει ήδη καριέρα στις απαιτητικές αγορές της Ασίας.

Το KYMCO i-One είναι ένα μικρού μεγέθους και βάρους (μόλις 86 κιλά χωρίς την μπαταρία του) ηλεκτρικό scooter, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία iOnex και τις ανάλογες μπαταρίες. Το μοντέλο είναι γενικότερα… σπαρτιατικό, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα, καθώς η KYMCO στοχεύει στην απλότητα και την ευκολία χρήσης του, για τις καθημερινές μετακινήσεις. Η σχεδίαση του είναι ιδιαίτερα μοντέρνα χωρίς να «ξεφεύγει» πολύ, ο φωτισμός του είναι πλήρως LED, ενώ το μοντέλο φέρει ψηφιακό πίνακα οργάνων, επίπεδο πάτωμα και ύψος σέλας μόλις 760 χιλιοστών .

Ο ηλεκτροκινητήρας του i-One αποδίδει 3,6 kW ή 4,9 ίππους ισχύος και προσφέρει τελική ταχύτητα 45 χλμ/ώρα, άρα κατατάσσοντας το μοντέλο στα ανάλογα ενός «50αριού», με απλά λόγια. Η αυτονομία που η KYMCO δηλώνει, φτάνει μέχρι τα 50 χιλιόμετρα με μία μπαταρία στην χαρτογράφηση ECO, αλλά το i-One μπορεί να κουβαλά μαζί του 2 μπαταρίες ανά πάσα στιγμή, διπλασιάζοντας την αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες.  Η μπαταρία ζυγίζει 10,5 κιλά, αλλά δεν γνωστοποιείται σε πόση ώρα επαναφορτίζεται. Φυσικά, χάρη στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το μοντέλο μπορεί να οδηγηθεί και από κατόχους διπλώματος αυτοκινήτου, χωρίς επιπλέον απαιτήσεις παρά μόνο την συμμόρφωση με τις ανάλογες προϋποθέσεις του νόμου.

Οι αναρτήσεις του αποτελούνται από ένα πιρούνι εμπρός και ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω, ενώ στα φρένα χρησιμοποιούνται ένας δίσκος εμπρός, με ένα ταμπούρο πίσω –απουσιάζει ABS ή CBS. Εντάξει, ίσως η τιμή των 3.999 ευρώ (πείτε 4 χιλιάρικα να είμαστε εντάξει) στην Γαλλία δεν είναι απαραίτητα χαμηλή, όμως η KYMCO δεν είναι και καμία μάρκα  που φτιάχνει δίκυκλα «του κιλού» ή αμφισβητούμενης ποιότητας… Ελπίζουμε, ωστόσο, κάποια στιγμή το ABS να περάσει σε όλα τα δίκυκλα ανεξαιρέτως.

Περιμένουμε περισσότερα για πιθανή ενημέρωση άφιξης του i-One, και στην χώρα μας -κάτι που θα μπορούσε πλέον να είναι θέμα χρόνου. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2023 11:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon