.
Κατηγορία KTM
Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 17:07

KTM 890 Duke GP 2022 - Νέος Δούκας μπαίνει στο ρινγκ

Η KTM 890 DUKE GP αποτελεί μία μαζεμένων διαστάσεων καλοζυγισμένη μοτοσυκλέτα υψηλών επιδόσεων η οποία κατασκευάστηκε για αναβάτες που αναζητούν γρήγορους επαρχιακούς δρόμους. Πετυχαίνει την ιδανική ισορροπία μεταξύ υψηλών επιδόσεων και ευελιξίας, με χρηστικότητα που ανταποκρίνεται στην οδήγηση καθημερινών συνθηκών. [Δελτίο Τύπου]

Αξιοποιώντας τον εκπληκτικό δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα LC8c, η ΚΤΜ 890 DUKE GP αποδίδει 115 ίππους και 92Nm (9,38 kgm) ροπής. Με τον LC8c να αποτελεί των πιο μικρών διαστάσεων κινητήρα στην κατηγορία του, παραμένει η κορυφαία επιλογή για τις πιο ευέλικτες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία του.

Το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για την συνολική σχεδίαση μιας και η KTM 890 DUKE GP μοιάζει επιθετική ακόμα και σταματημένη, γεμάτη με τα τυπικά highlight της ΚΤΜ και στοχευμένες compact διαστάσεις. Χάρη στην προσεγμένη στις λεπτομέρειες κατασκευή και την προηγμένη τεχνολογία της, η KTM 890 DUKE GP είναι επίσης μία από τις ελαφρύτερες μοτοσυκλέτες στην κατηγορία της, δίνοντας με αυτό το χαρακτηριστικό ιδιαίτερη έμφαση στην συνολική εμπειρία του αναβάτη.

Το ευέλικτο και ακριβές κράτημα είναι αποτέλεσμα μιας γεωμετρίας που αναπτύχθηκε ειδικά για σπορ οδήγηση στο δρόμο, καθιστώντας την KTM 890 DUKE GP μοτοσυκλέτα με απόλυτο κράτημα. Οι υψηλής ποιότητας αναρτήσεις WP APEX εξασφαλίζουν τέλεια σύνδεση με το δρόμο και επιτρέπουν στον αναβάτη να αναπτύξει τη μέγιστη οδηγική αυτοπεποίθηση.

Στον απαιτητικό τομέα των ηλεκτρονικών η KTM 890 DUKE GP διαθέτει ένα από τα πιο προηγμένα και πλήρη πακέτα στη μεσαία κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του Cornering MTC με αισθητήρα κλίσης 6D (έξι αξόνων) που όχι μόνο ανιχνεύει τις πλευρικές κλίσεις και τις εναλλαγές βυθίσματος στην μπροστά και πίσω ανάρτηση, αλλά και την γωνία πλαγιολίσθησης της μοτοσυκλέτας.

Τα γνωστά Ride Modes – RAIN, STREET, SPORT παραμένουν ενώ υπάρχει και η προαιρετική λειτουργία TRACK που εξασφαλίζει ότι ο αναβάτης μπορεί να ρυθμίσει το Traction Control, την λειτουργία του anti-wheelie και την απόκριση του γκαζιού όπως επιθυμεί. Παρόν το εξαιρετικό σε λειτουργία Cornering ABS και η επιλογή Supermoto ABS ενώ και με την έγχρωμη οθόνη TFT και το φωτισμό LED η KTM 890 DUKE GP αποτελεί έναν τρομερό αντίπαλο σε κάθε μάχη στον δρόμο.

Για το 2022, η KTM 890 DUKE GP έρχεται να προστεθεί στην γκάμα των DUKE ως μια συναρπαστική αισθητική εναλλακτική, εμπνευσμένη κατευθείαν από τα GP και την έντονη πορτοκαλί παλέτα της KTM. Με το νέο μονόσελο, που προσθέτει στο επιθετικό στυλ της, και τους πορτοκαλί τροχούς τύπου «R», η KTM 890 DUKE GP κάνει περήφανα γνωστές τις προθέσεις της.

Με μια νέα εμφάνιση που ταιριάζει με την ήδη θρυλική απόδοση και τον χαρακτήρα της, η KTM 890 DUKE GP ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο.

Μια πλήρης γκάμα ειδικά ανεπτυγμένων KTM PowerParts έχει δημιουργηθεί για να εντείνει περαιτέρω την εμπειρία. Μια επιλεγμένη σειρά KTM PowerWear εξασφαλίζει ότι ο αναβάτης μπορεί να ταιριάξει με την απόδοση της KTM 890 DUKE GP.

Η 2022 KTM 890 DUKE GP θα φτάσει σε εξουσιοδοτημένες εκθέσεις KTM από τον Μάρτιο του 2022 και μετά. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα ktm.com.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon