.
Κατηγορία KTM
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 17:06

KTM 390 Enduro - “Κατασκοπικές” φωτογραφίες

“Κατασκοπικές” φωτογραφίες δείχνουν ένα νέο μοντέλο της ΚΤΜ στην μονοκύλινδρη πλατφόρμα 390, με πραγματικές Off-Road δυνατότητες, μεγάλους τροχούς με ακτίνες, νέο πλαίσιο και αναρτήσεις με μεγάλες διαδρομές! Είναι αυτό το 390 Enduro; Ή μια πιο σκληροπυρηνική Off-Road "R" έκδοση του 390 Adventure;

Μπορεί το 390 Adventure να έκλεισε το μάτι στην Off-Road οδήγηση, όμως όπως και να το κάνουμε, ο προσανατολισμός του ήταν κυρίως ασφάλτινος, με κάποιες περιορισμένες δυνατότητες για εκτός δρόμου οδήγηση.

Όμως τώρα, η ΚΤΜ δείχνει να ετοιμάζει ένα πραγματικό On-Off μοντέλο στα 390 κ.εκ., στα πρότυπα του φανταστικού 690 Enduro.

Η μοτοσυκλέτα εθεάθη να δοκιμάζεται στην Αυστρία, ενώ τα εξαρτήματα που προέρχονται από το 390 Adventure είναι ο κινητήρας, ο προβολέας, και η TFT οθόνη οργάνων.

Νέοι είναι οι τροχοί των 21 και 18 ιντσών με ακτίνες, νέες οι αναρτήσεις με ψηλότερες διαδρομές, νέο το αλουμινένιο ρεζερβουάρ, ενώ το σημαντικότερο είναι πως η μοτοσυκλέτα φέρει νέο πλαίσιο και νέο ψαλίδι.

Το συγκεκριμένο πλαίσιο έχει κάνει την εμφάνιση του και στα Duke της επόμενης γενιάς που έχουν επίσης κάνει εμφανίσεις σε “κατασκοπικές” φωτογραφίες.

Όμως το αλουμινένιο ψαλίδι “banana” του 390 Adventure διαφέρει από εκείνο των Duke καθώς είναι ακόμα πιο κουρμπαριστό (πιθανώς για να προσθέτει έξτρα απόσταση από το έδαφος), ενώ δείχνει να έχει κατασκευαστεί από billet αλουμίνιο.

Θα αποτελέσει η μοτοσυκλέτα μια πιο μάχιμη Off-road έκδοση του 390 Adventure, παίρνοντας το όνομα 390 Adventure R, ή θα τη δούμε στην παραγωγή ως 390 Enduro; Επιπλέον, θα αποτελέσει μοντέλο 2023, ή θα έρθει αργότερα κοντά μας, το 2024; Τέλος, αναρωτιόμαστε αν θα δούμε το νέο μοντέλο να παράγεται όπως και τα υπόλοιπα 390 στην Ινδία, ή αν θα παίξει στροφή σε εργοστάσιο της Κίνας.

Λίγη υπομονή και σιγά-σιγά θα λάβουμε όλες τις απαντήσεις.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 17:10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon