.
Κατηγορία Fantic
Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2021 15:40

Fantic Motor - Και νέο ηλεκτρικό scooter-concept για το 2022!

Στο περίπτερο της στην EICMA 2021, η Fantic Motor παρουσίασε κι ένα e-scooter concept, που όπως λέει η ίδια είναι 100% ιταλικό, και προήλθε με τη συνεργασία της εταιρείας με τις Dellorto & Energica.

Μιλάμε για ένα πραγματικά αξιοπρόσεκτο ως προς το design e-scooter με 16αρηδες τροχούς, λιτό αλλά ιδιαίτερο, με ένα πανέμορφο πλαίσιο χωροδικτύωμα από αλουμίνιο, και με ένα επίσης εντυπωσιακό αλουμινένιο ψαλίδι.

Ο κινητήρας των 3 kW (4 hp) έχει 3 Riding Modes και βρίσκεται στο ψαλίδι, ενώ πέρα από το concept που έδειξε στην EICMA η Fantic, ετοιμάζονται 2 ακόμα εκδόσεις, για οδήγηση με διπλώματα ΑΜ & Α1. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

H μπαταρία ιόντων λιθίου του e-scooter θα έχει χωρητικότητα 2.200Wh, ενώ ο αναβάτης θα μπορεί να τοποθετήσει στο όχημα και δεύτερη μπαταρία διπλασιάζοντας έτσι τη χωρητικότητα στα 4.400Wh, για περισσότερα από 100 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Το e-scooter της Fantic (που ακόμα δεν έχει επίσημο όνομα) θα παράγεται 100% στην Ιταλία και θα συναρμολογείται στα εργοστάσια της Motori Minarelli στην Bologna.

Οι 16άρηδες τροχοί δέχονται ελαστικά 90/80 και 100/80, ενώ στα φρένα βρίσκουμε έναν δίσκο 220 mm κι έναν 180 mm πίσω, με σύστημα συνδυασμένης πέδησης.

Οι αναρτήσεις αποτελούνται από ένα συμβατικό πιρούνι μπροστά και 2 αμορτισέρ πίσω, με διαδρομές 100 mm και 85 mm αντίστοιχα.

Το e-scooter της Fantic θα συνδέεται με μια dedicated εφαρμογή στο smartphone του αναβάτη, ενώ στα έξτρα αξεσουάρ θα περιλαμβάνονται ψηλή ζελατίνα, προστατευτικά για τα πόδια, κουβέρτα, top-box και πλαϊνές τσάντες.

Η Fantic Motor δείχνει να έχει πάρει εξαιρετικά σοβαρά τον τομέα αστικής κινητικότητας της εταιρείας, έχοντας στις τάξεις της μια γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων, το e-bike Issimo με τα fat ελαστικά, ένα ηλεκτρικό πατίνι, και σύντομα και μια σειρά e-scooters με βάση το concept του άρθρου μας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon