.
Κατηγορία Fantic
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 12:54

Fantic - Θα δούμε δικύλινδρα Caballero στην EICMA 2022

Η Fantic ετοιμάζεται να απαντήσει στο Benelli TRK 502 / 502X με το δικό της δικύλινδρο On-Off μοντέλο, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στην EICMA 2022.

Μετά από την χρεωκοπία της Fantic στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Fantic όπως όλοι γνωρίζουν έκανε ένα θεαματικό come-back, με μια επενδυτική κοινοπραξία της οποίος ηγήθηκε ο πρώτην επικεφαλής του εξελικτικού τμήματος της Aprilia, Mariano Roman.

Ο Roman αγόρασε το όνομα της Fantic το 2014, και ξεκίνησε να χτίζει από την αρχή τον θρύλο των Caballero, με τη βοήθεια της Zongshen, που παρέχει στη Fantic τους μονοκύλινδρους κινητήρες των 125, 250 και 500 κ.εκ. που χρησιμοποιεί η ιταλική φίρμα στα μοντέλα της.

Τον Ιανουάριο του 2021, η εταιρεία αγόρασε τη Motori Minarelli από τη Yamaha, μια κίνηση που έφερε τις 2 ιστορικές ιταλικές εταιρείες (Fantic, Minarelli) κάτω από την ίδια σκέπη, χαρίζοντας τους ανεξαρτησία από τη Zonghsen.

Η Minarelli παράγει περί τους 90.000 κινητήρες σε ετήσια βάση, με δυνατότητα παραγωγής που φτάνει τους 200.000! Παράλληλη, η ίδια εταιρεία παρήγαγε 20.000 μοτοσυκλέτες το 2021, ενώ μπορεί να φτάσει την ετήσια παραγωγή της στις 30.000.

“Στόχος μας είναι να έχουμε τους δικούς μας κινητήρες για όλη τη γκάμα των Fantic στα επόμενα 2 χρόνια”, δηλώνει ο Roman. “Όλα τα μοντέλα μας, μοτοσυκλέτες και ηλεκτρικά ποδήλατα θα παράγονται 100% στην Ιταλία, ενώ αυτό περιλαμβάνει και όλους τους κινητήρες μας.”

Με τη Fantic να περνά έτσι στο επόμενο στάδιο εξέλιξης, οι Ιταλοί εξετάζουν τις κατευθύνσεις στις οποίες αξίζει να αναπτυχθεί η εταιρεία, και από ότι φαίνεται ένας από τους στόχους είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού μοντέλου του Benelli TRK 502, της best-selling μοτοσυκλέτας της ιταλικής αγοράς το 2021!

“Πιστεύω πως στην επόμενη EICMA στο Μιλάνο, τον Νοέμβριο του 2022, θα έχουμε μια όμορφη έκπληξη για όλους σας σε αυτή την κατηγορία”, λέει ο Roman. “Η επιτυχία του δικύλινδρου μοντέλου της Benelli είναι πολύ μεγάλη για να την αγνοήσουμε!”

Αναμένουμε τώρα να δούμε το στιλ της νέας μοτοσυκλέτας της Fantic, αν δηλαδή αυτή θα κινηθεί στα ίδια ρετρό σχεδιαστικά πρότυπα με τα υπόλοιπα Caballero, ή αν θα έχει design σύγχρονης Adventure μοτοσυκλέτας, και ίσως και κάποιο διαφορετικό όνομα έκδοσης. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2022 13:03

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon