.
Κατηγορία Kawasaki
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 15:41

EICMA 2021 - Kawasaki Ninja H2 SX 2022

Όπως είχε αποκαλυφθεί από τις πατέντες, η Kawasaki ανανέωσε το υπερτροφοδοτούμενο Ninja H2 SX για το 202, προσθέτοντας του ραντάρ που του χαρίζουν νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, όπως το γνωστό μας Adaptive Cruise Control.

Η Kawasaki χρησιμοποίησε και αυτή την γνωστή τεχνολογική πλατφόρμα ARAS της Bosch, πλατφόρμα που έχουμε ήδη δει σε μοτοσυκλέτες των BMW, Ducati και KTM, προσθέτοντας στην sport-touring μοτοσυκλέτα της νέες τεχνολογικές δυνατότητες.

Χρησιμοποιώντας όχι έναν αλλά 2 αισθητήρες, το Ninja H2 SX, μαζί και με την κορυφαία έκδοση SE που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές αναρτήσεις της Showa, έχει πλέον την αρωγή των συστημάτων ασφαλείας Forward Collision Warning (FCW) που προειδοποιεί τον αναβάτη για τυχόν σύγκρουση με το προπορευόμενο όχημα, Adaptive Cruise Control (ACC) για Cruise Control που κρατά συγκεκριμένες αποστάσεις από τα οχήματα, και Blind Spot Detection (BSD) που εντοπίζει οχήματα που κινούνται στα τυφλά σημεία των καθρεπτών.

Τρεις είναι οι προ-επιλεγμένες αποστάσεις του συστήματος από τα προπορευόμενα οχήματα, με το FCW να προειδοποιεί τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας μέσω μιας λωρίδας λαμπτήρων πάνω από τα όργανα. Ο αναβάτης έχει πάντα τον έλεγχο, και μπορεί να φρενάρει ή να αλλάξει πορεία για να αποφύγει μια πιθανή σύγκρουση.

Τρεις είναι και οι προ-επιλεγμένες αποστάσεις για το σύστημα ACC, ενώ εδώ όταν η μοτοσυκλέτα φτάσει στο κατώτατο όριο που έχετε θέσει για την απόσταση της από τα προπορευόμενα οχήματα, ενεργοποιούνται αυτόματα τα φρένα, ενώ μειώνεται και η απόδοση του κινητήρα, ώστε να διατηρηθεί η επιθυμητή απόσταση.

Όταν οι αποστάσεις ανέβουν στα επιθυμητά όρια, η μοτοσυκλέτα σταδιακά και αυτόματα επιστρέφει στην προκαθορισμένη ταχύτητα κίνησης της.

Αμφότερα τα παραπάνω συστήματα απασχολούν τον μπροστινό αισθητήρα του ραντάρ, ενώ ο πίσω αισθητήρας αφορά στο σύστημα ανίχνευσης των τυφλών σημείων. Όταν λοιπόν κάποιο όχημα κινείται στα τυφλά σημεία του αναβάτη, ανάβει αυτόματα μια προειδοποιητική λυχνία στον αριστερό ή δεξί καθρέπτη, αναλόγως τη θέση του “κρυμμένου” οχήματος.

Πέραν των ραντάρ, καμία μηχανική αλλαγή δεν έχει το Ninja H2 SX για το 2022, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα με τον υπερτροφοδότη να παραμένει ως είχε, και με τον εξοπλισμό να παραμένει στα γνωστά κορυφαία επίπεδα. Cornering ABS & Traction Control, launch control, engine brake control, Riding Modes, quickshifter, βαλίτσες στο χρώμα της μοτοσυκλέτας, Keyless σύστημα, LED cornering φώτα, έλεγχος πίεσης ελαστικών, Vehicle Hold Assist, Emergency Stop Signal που αναβοσβήνει το πίσω φωτιστικό σώμα σε φρενάρισμα πανικού, κ.α.

Στα όργανα έχουμε μια TFT οθόνη 6,5 ιντσών με συνδεσιμότητα μέσω της εφαρμογής Kawasaki SPIN, που παρέχει υπηρεσίες πλοήγησης, διαδικτύου, μουσικής, τηλεφωνίας, κ.α.

Τα χρώματα των Ninja H2 SX & Ninja H2 SX SE για το 2022 είναι τα: Emerald Blazed Green / Metallic Diablo Black / Metallic Graphite Gray.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon