.
Κατηγορία Honda
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 11:10

EICMA 2021 - Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary 2022

Τριάντα χρόνια Fireblade γιορτάζονται με μια επετειακή έκδοση στα χρώματα του γενάρχη του 1992.

Σε μια σημαδιακή χρονιά για την οικογένεια Fireblade, η Honda διατηρεί το CBR1000RR-R Fireblade SP στη βάση που ήδη γνωρίζουμε, προσφέροντας στοχευμένες ρυθμίσεις και βελτιώσεις, ενώ πλαισιώνεται από μια πολύ ξεχωριστή επετειακή έκδοση στα χρώματα του πρώτου μοντέλου CBR900RR Fireblade του 1992.

Στη βάση της η μοτοσυκλέτα αποκτά για το 2022 μια σειρά από αθέατες ως επί το πλείστον αλλαγές που έχουν ως στόχο να ραφινάρουν και να βελτιώσουν στα σημεία το ήδη αξιόμαχο πακέτο του Fireblade.

Ο κινητήρας αποδίδει 214.6 hp στις 14,500 rpm και 11.4 kgm στις 12,500, με τις αλλαγές να εστιάζουν στην έξοδο από τη στροφή και την επιτάχυνση.

Στην κατεύθυνση αυτή η Honda κόντυνε κατά 3 δόντια το γρανάζι της τελικής μετάδοσης, άλλαξε το σχήμα του φιλτροκουτιού και των εισαγωγών του, ελάφρυνε το ηλεκτρονικό γκάζι χρησιμοποιώντας νέο ελατήριο στη γκαζιέρα και κούρδισε εκ νέου το σύστημα HSTC (traction control) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ομάδας WorldSBK.

352121 22YM HONDA CBR1000RR R FIREBLADE

Το Fireblade SP του 2022 θα προσφέρεται σε δύο στάνταρ χρώματα, Grand Prix Red (κόκκινο) και Mat Pearl Morion Black (μαύρο), αλλά και σε ένα πολύ-πολύ ξεχωριστό.

Ο λόγος για την επετειακή έκδοση Honda CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary θα είναι διαθέσιμη σε περιορισμένη παραγωγή (δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ποσότητα).

Σχεδιασμένη από τον κύριο Hiroaki Tsukui, υπεύθυνο για τα χρώματα του αυθεντικού μοντέλου του 1992, η σύγχρονη επετειακή εκδοχή διακρίνεται από τα ίδια αναγνωρίσιμα ‘Tricolour’ χρώματα και μάλιστα στο μοτίβο που ήταν στην πρώτη γραμμή μόδας τη δεκαετία του 1990: με πινελιές, όχι καθορισμένες αυστηρές γραμμές στα γραφικά.

Επιπλέον, η επετειακή έκδοση θα ξεχωρίζει από τον σειριακό αριθμό κάθε μοτοσυκλέτας που είναι χαραγμένος με λέιζερ στην πάνω τιμονόπλακα, εμβλήματα 30th Anniversary σε ρεζερβουάρ, ασύρματο κλειδί και τελικό εξάτμισης Akrapovič.

Ειδικά για τα μάτια του ιδιοκτήτη, η οθόνη TFT της μοτοσυκλέτας στο άνοιγμά της θα εμφανίζει ένα γραφικό animation με ένα δακτυλίδι από φωτιά, ‘Ring of Fire’.

Δείτε στη συνέχεια το σχετικό βίντεο της Honda.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EICMA 2021 - Honda Hornet Concept EICMA 2021 - Honda X-ADV 2022 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon